Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1029 від 19.08.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Червень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Липень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Як заготовити на зиму домашній ароматний чай з листя малини

Як заготовити на зиму домашній ароматний чай з листя малини

Про корисні властивості чаю з малиновим варенням всі ми добре знаємо з дитинства. Ось чому у справжніх дачників такі заготовки в осінньо-зимовий період завжди під рукою. Але чому б не заготовити на зиму безпосередньо саме листя малини? Ніколи не замислювалися про це? Давайте розбиратися!

Ферментований малиновий чай з листя

Так само як і у випадку зі звичайним листовим чаєм, який ми купуємо в магазинах, для максимального збереження корисних властивостей малинового листа його необхідно ферментувати.

Збирати листя малини слід невеликими порціями протягом усього періоду вегетації, з весни до вересня, й одразу ж переробляти за наведеною нижче схемою. При такому підході ви не здійсните негативного впливу на розвиток кущів.

До речі, кращий чай виходить з листя, зібраного до початку цвітіння.

Етапи ферментації в домашніх умовах виглядають наступним чином:

1. Зірване листя розкладіть в один шар на горищі або під навісом, щоб до нього не було доступу прямих сонячних променів, і підв’яльте його протягом 12 годин.

2. Перекладіть сировину в целофанові пакети, щільно примніть і відправте ще на 24 години в морозильну камеру.

3. Сировину перекрутіть на м’ясорубці, використовуючи сітку з найбільшими отворами в наборі, і складіть її в емальований або керамічний посуд (також підійде нержавіюча сталь).

4. Зверху провернуту масу притисніть пресом (зручно використовувати перевернуту тарілку), поставте на неї вантаж і щільно накрийте вологим лляним рушником. У домашніх умовах зручно використовувати скляну банку з водою.

5. Заготівлю приберіть в притінене місце з кімнатною температурою (близько +22 C). Періодично зволожуйте рушник, він не повинен повністю висихати.

6. Через 2-3 доби можна переходити до сушіння малинового чаю. дійшовши до кондиції сировина починає виділяти насичений малиновий аромат.

Сушити листя зручно на деці в духовці. Також для сушіння можна використовувати звичайну сковорідку або електросушарку в режимі сушіння зелені (+35...+40 C).

Як зберігати ферментований чай

Зберігати саморобний чай перший час рекомендується в полотняних дихаючих мішечках. Бажано починати заварювати його не раніше, ніж через місяць після приготування.

Далі ви можете пересипати готовий продукт в скляні банки або в красиві металеві коробки з-під покупного чаю або продовжувати зберігати його в мішечках з натуральної тканини.

У сухому захищеному від прямих сонячних променів місці ферментований чай з листя малини може зберігатися протягом 2 років.

Навіщо ферментують чай

Якщо ви просто візьмете і просушите сировину, розклавши її рівним тонким шаром на газетах або відразу прибравши в духовку, то на виході отримаєте насичений трав’яний аромат – начебто п’єте чай зі скошеного сіна.

Зовсім інший ефект виходить при ферментації. Такий чай максимально вбирає в себе всі аромати рослини, з якої він був приготований. Взимку ви будете пити гарячий напій, відчуваючи натуральний насичений смак малини. Це вам не який-небудь чайний ароматизатор, ідентичний натуральному.

Експериментуйте: почніть з ферментації листя малини, пробуйте заготовлювати листя груші, яблуні, смородини і персика. Міксуйте готові склади, домагаючись неперевершеного фірмового аромату!

19.08.2021


Переглядів: 1334

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1225 від 25.06.2025p.
¤ 
Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»

Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»

Початок літа вже традиційно є «дитячим». Це не дивно, оскільки закінчується навчальний рік у школах і починаються літні канікули.

Найкращого часу для дитячих розваг важко знайти. На жаль, саме дитячих літніх заходів в нас проводиться, на думку автора, замало, і це погано. Діти найбільше потребують позитивних емоцій, особливо в такий важкий час. Але є люди, які постійно працюють для того, аби малечі та підліткам влаштовувати святковий настрій. І роблять вони це дуже вдало....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23325)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19266)
• Допомога під час карантину [967] (16398)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (16162)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15897)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15785)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15742)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15710)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15702)
• Живи до ста! [965] (15594)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15542)
• Бюджет і ми… [965] (15470)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15408)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15371)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (15195)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (15150)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14980)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14850)

ТОП-15 свіжого номера:

• «Це відзнака всього народу України», – Кличко у Франкфурті отримав престижну премію за права людини (1184)
• ChampionCasino — Ліцензована Платформа для Українських Гравців (1143)
• Група «Гюрза» отримала чергову автівку для бойових завдань від волонтерів «Української команди» (1096)
• Віталій Кличко передав допомогу від столичної громади двом військовим підрозділам – понад 2300 дронів та системи РЕБ (900)
• Вартість манікюру: що входить у послугу та як не переплатити (314)
• Як знайти якісні курси англійської мови: універсальні поради для вибору (296)
• Ексклюзивний Верифікаційний Бонус ChampionCasino - Дізнаємося Деталі (247)
• Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…» (229)
• Векторна чистка зубів щадний спосіб догляду за яснами (140)
• Бізнес англійська чому це ключ до міжнародної кар'єри (126)
• Ремонт квартир під ключ: переваги та особливості (126)
• У Рівному консультуватимуть фахівці Інституту серця МОЗ України (107)
• Віталій Кличко передав на фронт ще 2400 дронів та 5 вантажівок (97)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"