Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1050 від 13.01.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Як перевірити плитку шоколаду на натуральність в домашніх умовах

Ковбаса без м’яса, а шоколадна плитка без какао – це не міф, а наша реальність.

Тому варто згадати 8 способів, які допоможуть визначити якість шоколаду в домашніх умовах.

Увага на упаковку

Протестувати шоколадну плитку в магазині не вийде. Це вдома можна буде визначити якість, проводячи тести.

Єдине, що можна робити в магазині – це звертати увагу на склад.

Натуральний шоколад містить в собі мінімум наступних інгредієнтів:

какао-олія;

цукор;

терті какао-боби.

Звичайно, якщо йдеться про молочний шоколад, то можна зустріти сухе молоко. В складі не повинно бути пальмової олії або рослинних жирів.

Також ключове значення має термін зберігання. Натуральний шоколад не може зберігатися довше одного року, а замінники можуть зберігатися більше одного року.

8 способів перевірити плитку на натуральність

1) Спочатку потрібно відкрити упаковку і ретельно оглянути поверхню. Шоколад повинен бути глянцевим і відкидати відблиски.

2) Відламуючи шматочок, важливо звернути увагу на звук. Гучний і дзвінкий – це ознака натурального шоколаду. Якщо він розламується тихо, в складі безліч олій і консервантів.

3) Матовий колір шару. Всередині шоколадка не може бути ідеальною. Часто колір матовий і він відрізняється від глянцевого боку.

4) Стиснути в долонях. Важливо зрозуміти ключовий факт: температура плавлення какао-масла нижча за температуру тіла. Тому, якщо шоколад почав танути в руці через 5 секунд – це привід насторожитися.

5) Згинання. Натуральний шоколад не згинається. Намагаючись це зробити, він просто буде ламатися. А продукти з рослинного жиру за своїми властивостями нагадують звичайний пластилін. Якщо є бажання з такої шоколадки можна навіть зліпити фігурку.

6) Занурення в молоко. Якщо натуральний шоколад опустити в молоко, він обов’язково потоне. А якщо в його складі безліч сухих речовин і рослинних олій, продукт буде триматися на поверхні.

7) Заморожування. Можна відламати невеликий шматок шоколадки і помістити її в холодильник. Якщо вона якісна, то через 3 години на її поверхні з’являться білі плями. А підроблений шоколад може зовсім не змінити своїх властивостей.

8) Смакові якості. Натуральний шоколад не прилипає до зубів і тане в роті. А якщо відкусити продукт з високим вмістом рослинної олії, він буде довго зберігати свою форму.

Звичайно, не всі перераховані методи дозволяють дати об’єктивну оцінку. Виробники шоколаду постійно модернізують технології, щоб наблизитися до натурального смаку і властивостей.

13.01.2022


Переглядів: 1049

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21186)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17330)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14560)
• Допомога під час карантину [967] (14483)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14320)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14135)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13979)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13971)
• Живи до ста! [965] (13954)
• Бюджет і ми… [965] (13890)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13757)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13667)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13661)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13608)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13217)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13191)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (529)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (67)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (67)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (64)
• Небезпека вологих серветок (63)
• Часникові стрілки корисніші за часник (62)
• Особливості вживання видів води (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (61)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (60)
• А ваш шампунь безпечний? (58)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (56)
• Нецукровий діабет (53)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (49)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"