Дієтологи розповіли про корисні властивості майонезу. Вони запевняють, що використання якісного, натурального майонезу і його обмежене споживання в пропорції близько 200 грамів кілька разів на тиждень не заподіє шкоди організму, а навіть може принести користь.
Однак, найважливішим критерієм при виборі майонезу є його склад. Важливо уникати продуктів з надлишком консервантів, стабілізаторів або емульгаторів. В ідеалі, можна приготувати домашній майонез, щоб бути впевненим у його якості.
Корисні жири є невіддільною частиною повноцінного харчування, тому вони не повинні бути виключені з раціону. Рекомендується споживати до 30 відсотків денної калорійності у вигляді жирів. Для приготування салатів краще використовувати майонез із нерафінованої олії, а для гарячих страв – із рафінованої.
Також дієтологи вирішили розібратися зі звинуваченнями на адресу майонезу, пов’язаними з його вмістом холестерину. Насправді, основа майонезу – рослинні олії, які не містять холестерину. Єдине джерело холестерину в майонезі можна знайти в яєчному жовтку, але кількість його мала.