Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №436 від 18.02.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Грудень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Січень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Нові стандарти

У ковбасі буде м’ясо

У ковбасі буде м’ясо

З січня в Україні почали діяти єдині державні стандарти щодо виготовлення м’ясної продукції. Відтепер у виробах має з’явитися м’ясо.

За новими правилами, ковбаса вищого ґатунку має містити 100 відсотків м’яса, варені ковбаси - 100 відсотків м’яса вищого сорту і ніяких інших видів сировини. Ковбаса першого сорту - 70 відсотків м’яса, допускаються білковий стабілізатор, білкові, соєві, молочні препарати, крупи та крохмаль. Для другого сорту потрібно не менше 60 відсотків м’яса. Напівкопчені ковбаси вищого сорту також на 100 відсотків мають складатися з м’яса: яловичини або свинини першого гатунку. Не дозволено борошно, крохмаль тощо. Для виготовлення першого сорту допускається застосування до 10 відсотків пшеничного борошна чи сої, решта 90 відсотків - м’ясо.

Раніше виробники також повинні були виробляти ковбасні товари згідно зі встановленою, радянською, рецептурою. Однак деякі з них зрозуміли, що, деформуючи назву виробу, або додаючи до неї словесний префікс, отримують можливість по-своєму сформувати рецептуру. Так поряд із відомими назвами: “Лікарська”, “Московська” тощо з’явилися: “Лікарська нова”, “Екстра”, “Люкс”. Сьогодні ж законодавство забороняє виробникам встановлювати власні назви, до того вироби виготовлялися по єдиному встановленому стандарту.

Тож відтепер, купуючи ковбасні продукти, звертайте увагу на їх склад та строк зберігання, які за новими стандартами мають бути зазначені на упаковці. Тим, хто віддає перевагу вареним ковбасам, варто знати, що у таких виробах вищого ґатунку не допускається вміст крохмалю, а у сосисках, сардельках та варених ковбасах першого, другого та третього сорту - крохмаль має бути у межах від 3 до 5 відсотків. З харчових добавок дозволені лише нітрит натрію, фосфати, аскорбінова кислота та аскорбінат натрію.

Окремо слід сказати про строки придатності варених ковбас. Для виробів вищого ґатунку він становить 72 години, першого і другого сортів - не більше 48 годин, а 3-го сорту - не більше 24 годин з моменту закінчення технологічного процесу.

Сьогоднішня “Московська” має виготовлялися без застосування домішок і на 75 відсотків складатися із яловичини вищого ґатунку та на 25 відсотків - хребтового шпику.

Постає питання: якщо ціновий діапазон вчорашніх м’ясних виробів коливався від 30 до 150 гривень, при цьому деякі продукти складалися переважно із сої та обрізків, то скільки коштуватимуть вони після набуття чинності державних стандартів? Відповідь рівняни незабаром побачать на власні очі на продуктових рядах.

18.02.2010Любов РОМАНЮК


Переглядів: 194

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 998 від 14.01.2021p.
¤ 
Стрілянина у Рівному

Стрілянина у Рівному

Внаслідок конфлікту між трьома рівнянами, який виник дев’ятого січня, травми отримали двоє чоловіків. За фактом хуліганства триває досудове розслідування....

¤ 
Рівні можливості у догляді за дитиною. Головне в новому законі про декрет

Рівні можливості у догляді за дитиною. Головне в новому законі про декрет

Тато у декреті – велика рідкість в Україні. За статистикою, лише 3-4?% від усіх декретних відпусток оформлюють на чоловіків, і на це є чимало причин. Найперше в Україні досить сильні стереотипи про гендерні ролі «тата-годувальника» і «маму-берегиню», тому не кожен чоловік погодиться залишитись вдома. Такої ж думки чимало роботодавців, які не завжди готові із розумінням поставитись до бажання батька піти у декрет. Не краща ситуація і на законодавчому рівні, адже досі право на відпустку для догляду за дитиною закріплене за матір’ю і не передбачене окремо для тата. Змінити ситуацію покликаний новий закон про декретні відпустки, який вже пройшов перше читання у парламенті. Деталі з’ясовували наші експерти....

¤ 
Нові правила роботи «швидкої допомоги»: що змінилося?

Нові правила роботи «швидкої допомоги»: що змінилося?

З 1 січня 2021 року «швидка допомога» в Україні працює за новими правилами....





Найпопулярніші статті:

• Як позбутися шпори на п’яті [850] (3992)
• Розшифровка аналізу крові: [841] (3676)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (3048)
• Бюджет і ми… [965] (3040)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (3019)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (3016)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (3009)
• Допомога під час карантину [967] (2979)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (2904)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (2902)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (2899)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (2882)
• Живи до ста! [965] (2818)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (2747)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (2728)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (2694)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (2662)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (2499)

ТОП-15 свіжого номера:

• Авто злетіло у кювет: водій загинув (151)
• Грибок у домі: як вивести і що робити, що більше не з’являвся (150)
• Основні характеристики зручної ковдри (149)
• Канікули у Рівненських школах продовжаться до 18 січня 2021 року (148)
• Кілька порад, як доглядати за кухонними ножами (148)
• Новорічний «подаруночок»… (145)
• Стрілянина у Рівному (143)
• Кімнатні рослини, які не тільки прикрашають квартиру, але й притягують удачу (142)
• Рівні можливості у догляді за дитиною. Головне в новому законі про декрет (141)
• Як виростити ківі в домашніх умовах (138)
• Нові правила роботи «швидкої допомоги»: що змінилося? (137)
• Як визначити кислотність ґрунту на вашій ділянці (136)
• Рівненський авторемзавод готують до приватизації (133)
• Зефір на сухому білку швидкої стабілізації (131)
• Що треба знати про «постковідний синдром» (129)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс