Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №713 від 30.06.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Морозиво: “за” чи “проти”, “шкода” або “користь”?

Морозиво: “за” чи “проти”, “шкода” або “користь”?

Ванільне, шоколадне, полуничне, крем-брюле, абрикосове, кокосове, лимонне, ягідне – різновидів цих ласощів не перелічити. Морозиво по праву займає лідируючі позиції серед всіх існуючих у світі солодощів. Його люблять і дорослі, і діти. Навіть взимку в люті морози багато хто не відмовляє собі в задоволенні поласувати холодним десертом. Що вже говорити про літо, коли морозиво, взагалі стає одним з найпопулярніших продуктів?!

Але що ж приховується за яскравими упаковками, витіюватими назвами, фруктовими наповнювачами, шоколадною глазур’ю і вафельними стаканчиками? Чи приносить даний продукт користь організму або ж, навпаки, негативно впливає? Яка роль морозива в системі збалансованого харчування? Пропонуємо знайти відповіді на ці важливі питання.

Ні для кого не секрет, що морозиво – досить калорійний продукт, який до того ж містить велику кількість цукру. Отже, можна зробити висновок, що морозиво протипоказано людям, хворим на цукровий діабет. І це далеко не всі обмеження щодо вживання даного продукту. Але про це поговоримо трохи пізніше. Зараз звернемо увагу на те, чи безпечно морозиво для найменших споживачів.

Насправді ж, морозиво, навпаки, може виробити відносний локальний імунітет організму. Що це означає? Все дуже просто: коли ми їмо морозиво, то “привчаємо” горло до низьких температур. А це означає, що в холодну пору року, коли температурний показник стрімко падає, ризики застудити горло зменшуються. Отже, лякати дитину тим, що після морозива в неї щось заболить, точно не варто. Навпаки, чергова порція морозива, немов процедура загартовування верхніх дихальних шляхів.

Таким чином, морозиво, крім свого відмінного смаку, який так цінують діти, має ще й, свого роду, лікувальні властивості. Але не варто забувати про те, що якщо на вулиці сорокаградусна спека, холодне морозиво їсти не можна. Таким чином, дійсно, можна застудитися, тому під палючими сонячними променями “охолоджуватися” морозивом – не найкраща ідея.

Поряд із шоколадними та іншими кондитерськими виробами, морозиво може виступати і як антидепресант, а також хорошим “підживленням” для розумової діяльності. Адже порція морозива, до складу якого входять виключно натуральні продукти без підсилювачів смаку, молочного порошку, харчових фарб, наповнювачів, містить багато корисних речовин, серед яких амінокислоти, вітаміни, мінеральні солі і ферменти, необхідні для нормального обміну речовин. До того ж, в такому морозиві є повноцінні білки, кальцій, так необхідний для здоров’я хребта, фосфор, що забезпечує злагоджену роботу м’язової системи і нирок, багато вітамінів, наприклад, вітамін А, за допомогою якого імунітет долає різні інфекції. Тому порція якісного морозива може зарядити силами та енергією організм протягом дня.

Американські вчені взагалі дійшли висновку, що морозиво підвищує рівень народжуваності. Провівши численні дослідження, вони встановили, що жінки, які регулярно їдять морозиво, мають більше шансів завагітніти, ніж ті, хто відмовляється від цього десерту. Вчені пояснюють це тим, що для запліднення жіночому організму необхідні жири, які є в великій кількості у морозиві.

Проте багато виробників холодного десерту, прагнучи заощадити на собівартості продукту, з метою здешевити його і зробити популярнішим серед покупців, замість натурального молочного жиру використовують суміш рослинних жирів. У результаті морозиво стає більш доступним з фінансової сторони для покупців. Але в той же час разом з ціною зменшується і калорійність продукту, а разом з нею, сумнівною стає і поживна цінність такого морозива. Адже морозиво корисно для організму лише в тому випадку, коли воно виготовлене з натурального молока. Якщо до його складу входять різні емульгатори, наповнювачі, синтетичні замінники і добавки, в найкращому випадку, такі ласощі будуть не дуже корисною для організму прохолодною субстанцією. Тому, перш ніж придбати в магазині улюблений продукт, слід уважно прочитати його складові на упаковці. І чим менше там інгредієнтів, тим краще!

Дуже часто від людей старшого покоління можна почути: “Ось раніше морозиво було! Ммм … Смакота! Фруктове – 7 копійок, шоколадне – 15 копійок, “Ескімо” – 11 копійок, “Ленінградське” – 22, “Каштан” – 28. А зараз що? І цін таких немає і морозиво зовсім не те!” Оскільки вітчизняні виробники не можуть відтворити той неймовірний смак морозива, про який люди згадують і через 20 років, залишається задовольнятися тим, що є в магазинах або ж готувати морозиво самостійно.

Приготувавши морозиво у домашніх умовах, ризик вживання неякісного продукту зводиться до нуля, адже склад свого десерту Ви будете контролювати особисто і шкідливі речовини туди не потраплять!

Яку ж роль морозиво відіграє в системі збалансованого харчування?

Морозиво – це легкозасвоюваний продукт, який має високу харчову цінність і до того ж дуже смачне. Його цілком можна розглядати, як альтернативу молочним продуктам, які, до речі, можуть любити не всі.

Утриматися від вживання морозива варто і людям, у яких виявлено ішемічну хворобу серця або ж атеросклероз. При наявності таких патологій включати в раціон морозиво варто лише зрідка. Для здорових людей, протипоказань у вживанні продукту немає, варто лише регулювати кількість з’їденого і не замінювати морозивом основні прийоми їжі.

Враховуючи це, дієтологи “Дієт Центру” включають морозиво в раціон харчування клієнтів клініки, використовуючи його навіть в “розвантажувальні” дні для ефективного зниження ваги. Смачне розвантаження, чи не так? Худнеш і при цьому насолоджуєшся морозивом!

Морозиво – багате вуглеводами, які необхідні організму для злагодженої роботи. Тільки не варто їсти кілька порцій поспіль, організму не під силу відразу “впоратися” з великими обсягами вуглеводів (в одній порції морозива 20-30 гр. вуглеводів), тому організм здатен з користю переробити частину з них, а надлишок потрапить до “жирових запасів”.

Що ж до ролі морозива в системі дитячого харчування, ось декілька порад. Не варто давати дитині морозиво після основного прийому їжі, в якості винагороди, мовляв: “Ти – такий молодець, все з’їв. Тепер довгоочікуваний десерт”. Така послідовність прийому продуктів може ускладнити процес травлення, викликати коліки в шлунку, нудоту. І тоді – 100% у всьому буде “вина” морозива! Тому щоб уникнути цього, дітям краще давати морозиво під час полудника. Можна урізноманітнити і збагатити вітамінами молочний десерт за допомогою різних ягід, що допоможе організму легше засвоїти жири і цукор.

Слід також звернути увагу і на те, як і коли краще всього їсти морозиво. Багато хто в спекотний літній день в перервах між діловими зустрічами, в обідній час або відправляючись на вечірню прогулянку, на ходу на вулиці їсть морозиво. Навіть не замислюючись про те, що разом з улюбленими ласощами в організм потрапляють пил, бруд, вихлопні гази – все те, чим “дихає” вулиця. І якщо у Вас виникає питання: “Як це все могло опинитися в морозиві?”, згадайте про те, з чого складається продукт. Головний інгредієнт морозива – молоко, що наче губка вбирає всі шкідливі речовини. І не усвідомлюючи це, насолоджуючись улюбленим десертом, ми “куштуємо на смак” різні мікроби, що живуть в повітрі. Адже згадайте, що на промислових виробництвах, шахтах, в хімічних лабораторіях співробітникам за шкідливу працю видають саме молоко, яке абсорбує те, що отруює організм людини зсередини. Тому, щоб морозиво “осаждало” вже наявні в організмі шкідливі речовини, а не приносило в нього нові, краще їсти його вдома або в кафе, ресторані. Та, і взагалі, їсти що-небудь на ходу – погана звичка. Від неї слід відмовитися зовсім.

Завершуючи міні-екскурс по темі: “Морозиво: “за” чи “проти”, “шкода” або “користь?”, підсумуємо вищезазначене. Морозиво – продукт корисний для здоров’я, дієтологи рекомендують вживати його навіть тим, хто бореться з надмірною вагою. Головне, знати міру, і тоді улюблені ласощі не тільки принесуть задоволення, подарують гарний настрій і заряд бадьорості, а й збагатять організм корисними речовинами, так що: “Їжте морозиво на здоров’я!”.

30.06.2015


Переглядів: 1056

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21180)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14480)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14316)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14004)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13951)
• Бюджет і ми… [965] (13887)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13658)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13604)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13215)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (441)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (71)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (64)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (60)
• Часникові стрілки корисніші за часник (58)
• Особливості вживання видів води (58)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• А ваш шампунь безпечний? (54)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (54)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"