Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №733 від 16.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#15 листопада - День працівників сільського господарства

Молочні ріки України

Молочні ріки України

Микола КОЗАКЕВИЧ: “Українське молоко “вищого ґатунку” на рівні стандартів якості США та ЄС не вважається якісним”

Щороку третьої неділі листопада в Україні відзначається День працівників сільського господарства. Свято всіх тих, хто вирощує хліб, доглядає сади та виноградники, відгодовує худобу. Свято тих, хто вирішує найважливішу проблему сьогодення - забезпечує людей продуктами харчування. Професійне свято невеличкого колективу рівненського підприємства “Вестагротех”, що пишається своєю причетністю до впровадження інноваційних технологій у молочному скотарстві, без інтенсивного розвитку якого важко уявити збалансований раціон здорового харчування пересічного українця. На жаль, сьогодні молочна галузь України переживає не найкращі часи. “З одного боку, світовий ринок молока знаходиться в крутому піке, яке триває вже досить довго, починаючи з середини 2014 року, з іншого боку - криза в економіці країни та кардинальна зміна географії ринків збуту вітчизняної молочної продукції, пов’язана з втратою стратегічно важливого для України російського ринку, куди наші виробники щороку постачали значну частину її”, - зазначив у розмові з кореспондентом тижневика “Рівне-Ракурс” директор ТОВ НВП “Вестагротех” Микола КОЗАКЕВИЧ (на фото).

“Земля - не товар і не може бути товаром”

- Миколо Миколайовичу, Україна вже вдруге без Януковича й Азарова зустрічає День працівників сільського господарства. Чи українське село за неповні два роки відчуло, бодай частково, позитивні зрушення в аграрному секторі, обіцяні політиками, які прийшли до влади завдяки Майдану?

- За два роки, що сплили після перемоги Революції Гідності, я не бачу реформаторських змін на селі, спрямованих на його економічне і соціальне піднесення шляхом реформування, інвестування та модернізації сільського господарства - єдиної галузі в економіці, яка реально може забезпечити прорив України на світові ринки продовольства і сировини. Держава повинна, нарешті, повернутися обличчям до селянина. Адже на селі сьогодні доріг немає, земля пустує, руйнується система медичного обслуговування, освіти й культури. Проте, попри всі ці негаразди, село виробляє понад третину ВВП.

- А чи можлива децентралізація влади без земельної реформи?

- Зараз в Україні відбуваються дуже небезпечні тенденції. З 1 січня 2016 року комусь дуже хочеться запустити ринок землі. Перетворити землю на товар купівлі-продажу. Я завжди відстоював таку думку, що земля - не товар і не може бути товаром. Це ресурс, без якого не може існувати нація і цей ресурс повинен належати всім поколінням. Товаром може бути і повинен бути тільки продукт діяльності на цій землі. Тому земля повинна даватися тим, хто хоче, може і вміє господарювати на ній. Так вважають багато моїх колег-однодумців, це розуміє і частина вищого ешелону українського політикуму, від якого сьогодні залежить майбутнє села.

На жаль, як говорив перший президент Української держави Михайло Грушевський, “біда України в тому, що нею керують ті, кому вона не потрібна”. Якщо Україна стане потрібною всім, хто займається державотворенням, управлінням та політикою, то влада, безумовно, повернеться обличчям до економічних і соціальних проблем села, вирішення яких потребує серйозних реформаторських змін. Сьогодні як на селі, так і в державі в цілому “пробуксовують” реформи - в основному, через відсутність системних підходів у їх проведенні. Але час не жде. У цьому швидкоплинному глобальному світі Україна потребує рішучих і дієвих реформ.

“Треба активно виходити на ринок експорту”

- Хотів би нагадати читачам “Рівне-Ракурсу” про те, що очолюване Вами НВП “Вестагротех” уже понад десяток років успішно займається впровадженням інноваційних проектів у молочному тваринництві Полісся.

- Ми справді принесли передовим господарствам Рівненщини та Волині європейські технології виробництва молока екстра-класу, що є основою виготовлення високоякісних молочних продуктів, без яких важко уявити сніданок чи вечерю пересічного українця. Тісно співпрацюючи зі світовим виробником доїльного й охолоджувального обладнання для тваринницьких комплексів GEA Farm Technologies через його дочірню компанію в Україні, “Вестагротех” пропонує сільгосппідприємствам закріпленого за нами регіону поставку та монтаж якісного технологічного обладнання для тваринницьких ферм із будь-якою кількістю поголів’я, різні типи і комплектацію доїльних залів, компетентні консультації та технічний супровід будівництва або реконструкції корівників, відпрацьовану систему гарантійного та сервісного обслуговування.

До речі, за 11 років своєї діяльності товариство реалізувало аграріям 12 молочних комплексів, здало їх в експлуатацію та взяло на гарантійне і сервісне обслуговування. Вважаю, що європейський вектор додасть стимулу українським виробникам серйозно займатися розвитком молочної галузі. Наші молочники повинні бути готові до конкурентної боротьби на вітчизняному ринку виробництва молока за інноваційними технологіями утримання, годівлі, доїння корів та охолодження продукції. Всі ці складові працюють на виробництво якісного молока екстра-класу, з якого можна виготовити будь-який продукт - дитяче харчування, сметану та йогурти, вершкове масло, тверді сири тощо.

На жаль, сьогодні українське молоко “вищого ґатунку” на рівні стандартів якості США та ЄС не вважається якісним. І створюється патова ситуація: щоб молочній галузі України вижити у ці нелегкі часи, треба активно виходити на ринок експорту, а щоб зайти туди, необхідно підвищити якість продукції на декілька рівнів, на що потрібні значні матеріальні ресурси, з якими (коло замикається) зараз складно. Врятувати галузь від остаточного руйнування зможе збільшення внутрішнього ринку споживання української молочної продукції, створення високотоварного молочного виробництва, відродження молокопереробних підприємств, організація заготівельних кооперативів та підтримка держави, яка має дотувати виробників молока. До речі, давно доведено: одне нове робоче місце на селі створює до десятка нових робочих місць у місті.

“Гідно жити, працювати, заробляти і відпочивати”

- Миколо Миколайовичу, що є для Вас стимулом у житті?

- Хочеться, щоб наші діти і внуки жили краще, як ми, бо це стимул людського існування на землі. Заради їх майбутнього треба будувати таку державу, в якій було б гідно жити, працювати, заробляти і відпочивати. Ми повинні Європу будувати в себе в Україні. З нашими родючими ланами і працьовитими людьми можна жити набагато краще і досягнути значно більше. На жаль, корупція і політиканство нівелюють усі започатковані реформи, їх уже забалакали. На мою думку, слова політиків, яким люди довірилися, не повинні розходитися зі справами.

- Ваше життєве кредо?

- Моє кредо: “Слово ділом міцне”. І це так. Якось на зустрічі з однокласниками я пообіцяв, що подбаю про відкриття пам’ятного знаку, присвяченого 25-річчю відселення з Чорнобильської зони жителів нашого села. Мої односельці, вважаю, заслуговують на добру пам’ять про них. Тож до Провідної неділі, 27 квітня минулого року, з нагоди чергової річниці аварії на ЧАЕС, на кладовищі колишнього села Ясен був встановлений дуже гарний пам’ятник, виготовлений за мої кошти рівненськими майстрами. Цього ж дня отець Георгій його освятив, а селяни прибрали кладовище.

- Ви щаслива людина?

- На мою думку, людина щаслива, коли в неї є сім’я, дім та друзі, які ніколи тебе не зрадять. Справжній чоловік повинен посадити дерево, побудувати будинок і виростити сина. Мені вдалося не лише виростити дітей, посадити сад, збудувати будинок, але й започаткувати успішний бізнес. Сьогодні я намагаюся передати набутий професійний та життєвий досвід своїм послідовникам. Вірю, що вони стануть гідними продовжувачами нелегкої, але шанованої справи.

А ще я вдячний долі за те, що маю можливість допомагати церкві, за що отримав грамоту Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України, рідній школі та сільському садочку, багатьом простим людям, землякам, дітям і внукам. Наш колектив неодноразово долучався до благодійних акцій волонтерських організацій із надання допомоги хоробрим захисникам України в зоні АТО та їхнім родинам. За це - і шана людей, і щастя людське бути їм потрібним.

16.11.2015Спілкувався Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 900

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21064)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14377)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13857)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13772)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13501)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13112)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (735)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (80)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (76)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (75)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (73)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (73)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (73)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (71)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (71)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (70)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (69)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (68)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (66)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (64)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"