Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №788 від 08.12.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс подій

«Прольот» повз рідне місто…

«Прольот» повз рідне місто…

Коли, кілька місяців тому, відкривався перший за багато років маршрут з нашого Рівненського аеропорту, було дуже багато офіційних заяв про його відродження. Однак реальність, як завжди, жорсткіша, і вже на початку зими почалися перші неприємності. Так, минулого тижня рівняни, так і не дочекавшись літака, були змушені відправлятися на відпочинок до Єгипту із столичного Борисполя. Зрозуміло, що радості це їм не принесло, та й восьмигодинна затримка із вильотом – це неприємність, яку навряд чи туристи забудуть скоро.

Однак, як говорив наш перший президент – сталося, як сталося. Сам перевізник – авіакомпанія «Bravo» – гідно відреагувала на цей інцидент. До Рівного завітало ледве не все її керівництво, на чолі із власником. Ситуацію, прокоментувала і наша обласна рада – аеропорт Рівне є обласним комунальним підприємством і підпорядковується цьому органу.

Чому останні два рейси з Єгипту не приземлялись у Рівному?

6 грудня в Рівненській обласній раді відбулася робоча зустріч з представниками авіакомпанії «Bravo Airways» та туристичного оператора Travel Professional Group (TPG). Спеціально для цього з Києва до Рівного завітали власник авіакомпанії «Bravo Airways» Метхеж Родрігас, радник президента авіакомпанії, голова Асоціації підприємств авіаційної галузі України Микола Марченко, директор з розвитку туристичного оператора Travel Professional Group (TPG) Валерій Паренчук.

Під час зустрічі голова Рівненської обласної ради Микола Драганчук зазначив:

— Ситуація з Рівненським аеропортом перебуває на постійному контролі обласної влади. Тому, я для себе хочу з’ясувати, чому останні два рейси з Шарм-Ель-Шейху не приземлялись у Рівному? Це необхідно пояснити також мешканцям Рівненщини, представникам засобів масової інформації. Вони мають право знати відповіді на це питання.

В ході обговорення з’ясувалося, що зміна рейсу відбулася не з технічних причин. Претензій до Рівненського аеропорту немає. На час, коли борт повинен був приземлятися у Рівному, склалися несприятливі погодні умови.

— Працівники аеропорту спрацювали на «п’ять з плюсом», очищаючи смугу. Навіть підняли щеплення з 0,33 до 0,35. Ця велика робота була проведена. Але за такого бокового вітру (9 м/с) посадка заборонена. Це єдина причина, чому літак приземлився у Борисполі. Навіть у Жулянах, де наша основна база, літак не зміг приземлитися через цю ж ситуацію. У Борисполі краща техніка, саме тому сіли там, зазначив власник авіакомпанії «Bravo Airways» Метхеж Родрігас. - Командир судна прийняв єдино правильне рішення, оскільки ніс відповідальність за безпеку пасажирів.

Микола Марченко, радник президента авіакомпанії та голова Асоціації підприємств авіаційної галузі України, який свого часу керував літаками перших осіб країни, також зазначив, що підтримує рішення командира борту.

— Ні авіакомпанія, ні туроператор не можуть вказувати командирам літаків, як діяти і навіть не мають права вимагати від них прозвітувати, чому приземлилися в іншому аеропорту чи зайшли на друге коло під час посадки – зазначив Микола Марченко.

Під час зустрічі також були присутні перший заступник голови обласної ради, Олександр Корнійчук, та заступник голови облдержадміністрації, Ігор Тимошенко.

Потому під час брифінгу для журналістів представники «Bravo Airways» та Travel Professional Group, зокрема наголосили, що ніхто не буде ризикувати життям пасажирів, навіть, якщо від цього залежатиме імідж їхніх компаній.

Разом з тим директор з розвитку туристичного оператора Travel Professional Group ,Валерій Паренчук заявив, що у подальшому скасовувати рейси з Рівного вони не збираються. А навпаки, планують розширюватити кількість напрямків, зокрема до Польщі та Греції. Всім пасажирам, які летіли з Єгипту, компанія компенсує по 70 доларів.

Здається все зрозуміло – сильний боковий змусив літак приземлитися у Борисполі. Однак, традиційно взимку в наших широтах дмуть холодні вітри. Та й інші природні катаклізми бувають регулярно. Наскільки можливо забезпечити діяльність Рівненського аеродрому за таких умов? Питання, над яким сьогодні замислюються багато рівнян, що планують відпочити в теплому, і порівняно недорогому, Єгипті. Щоб з’ясувати це, автор звернувся до радника авіакомпанії «Bravo», відомого українського льотчика, Миколи Марченка.

— Звісно, технічне забезпечення аеропорту Бориспіль краще, ніж у Рівному. Однак, назвати ситуацію в вашому аеропорту поганою я не можу. Наземні служби працюють ритмічно та злагоджено. Що стосується техніки, то вона є в наявності. До того ж, наша авіакомпанія розглядає можливість додатково закупити кілька одиниць. Якщо ж порівнювати ситуацію в Рівненському аеропорту з іншими регіональними повітряними портами, то вона навіть краща ніж багатьох аеропортах.

Отже, якщо повірити пану Марченко, то з Рівного взимку літати можна. Це тішить, бо поки що рейс на Єгипет – єдиний, який здійснюється з Рівного.

Що ж далі? Плани у нашої обласної влади та керівництва аеропорту грандіозні – мова йде про відновлення повноцінного функціонування Рівненського аеропорту, як вузла, з якого будуть здійснюватися регулярні рейси ледве не по всій Європі. Це дуже добре, бо наявність такого підприємства суттєво покращить ситуацію і в області в цілому. Щоправда, є певні нюанси. Перший – загальна економічна криза. Авіаподорожі – річ недешева, масово такі перельоти можуть собі дозволити люди із середньою зарплатнею, раз в десять більшою, ніж та, яку сьогодні отримують пересічні рівняни. Тобто, говорити про регулярні рейси з Рівненського аеропорту в міста Європи в найближчому майбутньому, на думку автора, утопія.

Так, налагодити чартерні рейси до Польщі або Чехії – реально. Але прибутки, що будуть отримані аеропортом з цих перельотів, не зможуть забезпечити функціонування складного господарства аеропорту. По-друге, сама інфраструктура аеропорту давно морально застаріла. Цей об’єкт будувався за часів СРСР під літаки класу ТУ-134 та військові транспортники ІЛ-76. Сьогодні для експлуатації нових повітряних суден, навіть середнього класу, він не зовсім придатний. Реконструкція такого складного об’єкту, як аеропорт, вимагає таких коштів, яких наш обласний бюджет не має, і навряд чи колись матиме. Тобто, потрібні інвестиції. Хто ж їх дасть і за яких умов? Великі авіакомпанії не зацікавленні не те що Рівненським аеропортом, вони і в Україну не хочуть вкладати кошти. Їх можна зрозуміти – наше законодавство та державний апарат настільки «любить» іноземних інвесторів, що останні прагнуть триматися від нас подалі. Тим більше, в галузі авіаперевезень. Цей бізнес не високорентабельний і, в більшості цивілізованих країн, національні авіакомпанії та аеропорти отримують різного роду дотації та податкові пільги. В нас про них навіть ніхто не мріє. І все ж та увага, яку приділяє обласна рада та обласна адміністрація відродженню аеропорту, не може не тішити. Якщо їм вдасться хоча б не допустити знищення Рівненського аеропорту, то вже це буде перемогою. Говорити про його повноцінне функціонування можна буде лише після того, як держава повернеться обличчям до галузі авіаперевезень. Але до того часу аеропорту потрібно банально «дожити».

08.12.2016Володимир Конєв


Переглядів: 882

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21063)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14377)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13857)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13772)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13501)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13112)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (731)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (80)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (76)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (75)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (73)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (73)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (73)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (71)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (71)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (70)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (69)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (68)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (66)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (64)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"