Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №977 від 13.08.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

10 секретів якісного меду

10 секретів якісного меду

Мед є чудовим антидепресантом. А ще це ласощі, які можна вживати людям, хворим на діабет. І щоб отримати максимум користі від цього безцінного продукту, необхідно вміти вибрати якісний мед. Отже, яким повинен бути якісний мед?

Мед – унікальний дарунок природи, який важко переоцінити. Він містить у собі безліч корисних речовин, що необхідні людському організму. Мед має сильні антибактеріальні, противірусні та протигрибкові властивості, заряджає енергією, покращує імунітет, поліпшує сон та обмін речовин, нормалізує рівень холестерину, покращує стан судин та пам’ять.

1. Справжній мед – густий і тягучий

Справжній мед повинен бути тягучим, при переливанні він розтягується тонкою ниточкою і, наче сходинками, викладається гіркою. Неякісний мед одразу капає і топиться. Спробуйте покрутити ложку, коли ллєте його, хороший мед буде накручуватися, а розведений так себе не поводитиме і потече.

2. Якісний мед – важкий

Справжній мед доволі важкий. Літрова банка важитиме близько 1,5 кг. Якщо він залегкий, варто відмовитися від такого продукту.

3. Хороший мед – прозорий

Хороший мед – однорідний і прозорий, у ньому не має бути вкраплень іншого кольору. Якщо він мутнуватий, з осадом або розшарований, значить, перед вами фальсифікат. Розшарування меду свідчить про те, що у нього додали патоку чи крохмаль задля збільшення об’єму. Якщо є темні плями – можливо, його нагрівали, а це могло вбити усі корисні властивості.

Іноді в медові можуть плавати хітинові частини бджіл, пилок, тощо. Таким чином продавці наче хочуть довести, що мед справжній, але це на любителя. Зазвичай, мед повністю фільтрують від таких решток. Особисто я надаю перевагу меду, в якому не плавають бджолині ніжки.

4. Твердий чи рідкий?

Мед може бути твердий чи рідкий. Рідким він лишається упродовж місяця після медозбору, який триває з кінця червня до кінця вересня. З кінця жовтня весь мед кристалізується, і чим більше корисних речовин – тим швидше це відбувається. Але є винятки: рапсовий мед з весняного медоносу у серпні вже кристалізований, а з акації та вереску ще й узимку лишається рідким.

5. Якісний мед – без піни

Наявність піни свідчить про те, що мед викачали занадто рано і він недозрілий, або що він забродив. Натуральний мед бродити не може, бо має бактерицидні властивості. Бродіння наступає коли його розбавляли і у ньому багато води, у справжньому меді її не більше, ніж 20?%. Ще бродіння може бути викликане тим, що мед нагрівали, і його структура порушена, а, значить, нівельована користь продукту. Справжній мед при наливанні викладається гіркою.

6. Смак справжнього меду – без кислинки

Хороший мед трохи дере горло терпкістю, у ньому не має бути кислинки, її наявність – ознака того, що він незрілий або псується, а значить – розбавлений.

7. Хороший мед легко поглинається шкірою

Хороший мед, якщо капнути його на шкіру, легко втирається, якщо ж він з добавками, то почне скочуватися.

8. Якісний мед має насичений приємний аромат

Якісний мед відчувається по яскравому запашному аромату. Якщо його розвели, пахощі відчуватимуться не так сильно. Що більше додали сиропу, то менше аромату. Карамельний присмак відчувається, якщо мед був розплавлений, а це псує його властивості.

9. Якого кольору справжній мед?

Колір може бути різний, це не говорить про якість меду. Іноді при кристалізації він може змінювати колір з жовтого до майже білого. Але неприродно білий колір меду все ж повинен насторожити, бо пасічник міг не вивозити бджіл для збору нектару, а просто годувати їх цукром, що не несе ніякої користі. Зазвичай, чим темніший колір меду, тим вищий у ньому вміст мінералів, показник pH та більш виражений аромат. Також таких мінералів як калій, хлор, сірка, залізо, марганець, магній та натрій набагато більше у темних видах меду.

10. Просіть показати документи на мед

Якщо мед пройшов вашу візуальні перевірку, щоб перестрахуватися від неякісного продукту, попросіть у бджоляра показати ветеринарно-санітарний паспорт пасіки і сертифікат відповідності (експертний висновок). У паспорті мають бути печатки ветеринарного лікаря, має бути вказано, де знаходиться пасіка, яке здоров’я бджіл, і коли його перевіряли.

А у сертифікаті описують дані про аналіз меду в лабораторії: кількість води у ньому (мед преміум-класу містить 18?% води або менше), діастазне число, інвертний цукор (суміш глюкози і фруктози). Наявність такого документу з двома печатками (лабораторії з її номером і про проходження радіологічного контролю) свідчить про те, що все гаразд, експертизу пройдено.

13.08.2020


Переглядів: 1522

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21182)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14558)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14318)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14132)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14006)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13967)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13663)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13659)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13606)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13188)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (474)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (65)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (62)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Часникові стрілки корисніші за часник (60)
• Особливості вживання видів води (60)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (58)
• А ваш шампунь безпечний? (55)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"