№1021 від 01.07.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Ліки на грядкахЕстрагон допоможе шлунку, а шпинат – сердцюБагато трав, квітів, овочів, які ростуть на дачних ділянках та городах, мають унікальні цілющі властивості. Рослини з ваших грядок часом навіть більш ефективні, ніж дорогі ліки. Треба лише знати їхні властивості. Цибуля ріпчаста Оберігає від багатьох збудників важких хвороб. У війну фітонцидами цибулі лікували рани, які довго не загоювалися. Відомо, що цибулевий сік розчиняє пісок у нирках і навіть камені. Якщо його закапати у ніс, він успішно перемагає нежить. Печеними цибулинами лікують фурункули. Свіжоприготована кашка очищує гнійні рани. Якщо часто їсти цибулю, ви значно знизите вміст цукру в крові. Капуста Містить майже весь набір вітамінів, необхідний для людини. Капустяні листи, накладені на хворе місце, допомагають при екземі, радикуліті, опіках, головному болю. Свіжий сік ефективний при подагрі, сприяє рубцюванню виразок і досить швидко значно покращує стан здоров’я. Сік капусти, розведений теплою водою, використовують для полоскання при запальних захворюваннях горла, проти кашлю і хрипоти. У давні часи вважалося, що вживання капусти покращує у жінок пружність шкіри і сприяє збільшенню грудей. Топінамбур Його ще називають: «земляна груша», «єрусалимський артишок», «польська ріпа». Допомагає при подагрі, ревматизмі, поліартриті. Використовується для відновлення сил і нервової системи, загального оздоровлення організму. Ефективний для профілактики і лікування цукрового діабету. Бульби вживають в їжу в сирому, вареному, печеному і смаженому вигляді – і як самостійне блюдо, і як гарнір. Шипшина Відвар плодів шипшини підвищує опірність організму до застуд і інфекційних захворювань, сприяє відновленню працездатності при розумовій і фізичній перевтомі, зміцнює стінки кровоносних судин, допомагає при захворюваннях печінки, нирок, сечового міхура, при жовчнокам’яній хворобі, головному болі. Настій шипшини сповільнює розвиток атеросклерозу, стимулює функції статевих залоз, послаблює і зупиняє кровотечі, зміцнює кровоносні судини. Естрагон Інші назви: «тархун», або «полин естрагоновий». Молоде листя і пагони містять вітамін «С», каротин і рутин. Використовується як приправа для збудження апетиту. Має протиглистову, протизапальну, сечогінну дію, загоює, заспокоює, налагоджує роботу шлунку. Ревінь Молоді пагони не тільки смачні, а й надзвичайно корисні, оскільки містять майже повний набір вітамінів. Ревінь – гідний «суперник» яблука. Він багатий калієм, що корисний для кровообігу. Але завжди треба пам’ятати, що у зрілих стеблах рослини накопичується щавлева кислота, яка вже шкідлива для організму. Ревінь підвищує фізичну і розумову працездатність. Його можна використовувати як загальнозміцнювальний засіб при недокрів’ї і туберкульозі. У великих дозах діє як проносне: допомагає при запорах. Ще одна цікава властивість: ревінь – прекрасний природний барвник волосся в золотистий колір. Звіробій Водні відвари в гарячому вигляді п’ють при застуді як потогінний засіб. Водний настій застосовується для зміцнення ясен і полоскання порожнини рота, як протизапальний і антисептичний засіб. Так само застосовується в народній медицині як болезаспокійливий засіб при виразці шлунку і 12-палої кишки. При захворюваннях нервової системи – як тонізуючий і заспокійливий засіб. Допомагає при легких формах цукрового діабету, при кашлі, задусі, туберкульозі, хворобах печінки і як сечогінний засіб. Календула Ця помаранчева квіточка, яку ще називають «нігтиком», має потужні цілющі властивості. Настої з неї допомагають при гастриті, коліті, ентериті, захворюваннях жовчного міхура і сечокам’яній хворобі, рахіті, дитячих екземах, діатезі, а також при запамороченні, кашлі, застуді. Ефективна для лікування опіків, ударів, фурункулів, екземи, хвороб порожнини рота, тонзиліту. Маски з настоєм календули очищують шкіру і допомагають при вуграх. За старих часів настоєм календули жінки полоскали волосся. Це зміцнювало його і водночас надавало красивого золотистого забарвлення. Шпинат На Сході його називають «королем зелені», тому що в листі міститься унікальний набір вітамінів і мікроелементів. Він є прекрасною їжею для тих, хто страждає недокрів’ям і для вагітних жінок. Його корисно їсти при застудах і запаленні легенів, для зміцнення нервової системи, при головному і серцевому болю. Солі магнію в листі перешкоджають розвитку онкологічних захворювань, солі натрію і вапно допомагають зберегти зуби і зміцнюють кістки. Шпинат сприяє зниженню кислотності крові, усуває поганий запах із рота, сприятливо діє на печінку. Сік шпинату корисно пити при кашлі та астмі, ним корисно полоскати горло і зуби при запаленнях мигдаликів і ясен. Але в шпинаті є речовини, що піднімають кров’яний тиск. Він протипоказаний хворим на гіпертонію та подагру.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |