Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1062 від 07.04.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

З чим закрити березовий сік? 15 цікавих рецептів

Не проґавте сезон березового соку! Закрийте його у банки з різними цікавими додатками: з лимоном, апельсином, сицилійським апельсином, ківі, мороженими ягодами, ананасом, шипшиною, каркаде, фруктовим чаєм, чорносливом, сушеними яблуками, гілочками смородини або цукерками «Дюшес» чи «Барбарис».

Без додатків. На 3 л соку: цукор (від 3 ст. ложок до 1 скл.), на кінчик чайної ложки лимонної кислоти. Банки простерилізувати. У каструлі сік, цукор і лимонну кислоту, довести до кипіння, розлити у стерильні банки по вінця (щоб трішки вилилося через верх), накрити стерильними кришками, закрутити. Щоб банка не тріснула, перед тим як наливати киплячий сік, на дно банки покласти черпак або щось із довгою ручкою. Можна не перевертати і не закутувати.

Із шипшиною. На 3 л соку додати 1 скл. цукру і лимонної кислоти на кінчику ножа, довести до кипіння, покласти в банку 14 сухих шипшинок і залити киплячим соком.

Зі скибкою лимона, апельсина, ківі. На 3-літрову банку соку дати трішки менше склянки цукру і 1/4 ч. ложки лимонної кислоти. Довести до кипіння, зібрати піну і залити в банку, в яку на дно покласти кружальце лимону і/або апельсину (зі шкіркою, попередньо ошпарити окропом) або 3 кружальця ківі. Закрутити, перевернути банку догори дном і дуже тепло закутати.

З апельсином, грейпфрутом. На 3-літрову банку соку 1 скл. цукру, 1 ч. ложка лимонної кислоти, 1/4 апельсина або по скибці грейпфрута та лимона (покласти в банку, залити киплячим соком).

З апельсином і родзинками. На 3-літрову банку соку 3 кружечки апельсина, жменя родзинок, на кінець ножа лимонної кислоти, 9 ст. ложок цукру.

З цукерками «Барбарис», «Дюшес» і м’ятними. Кинути в 3-літрову банку 2-3 льодяника, можна також додати 2 скибочки лимона чи апельсина (не обов’язково), пів ч. ложки лимонної кислоти і 250 г цукру. Залити доведеним до кипіння соком і закрутити. Перевернути банку і накрити рушником.

З ананасом. 2 скибки свіжого ананасу на 3 л соку. Готувати, як написано вище.

З м’ятою і шипшиною. На банку соку додати кілька листків м’яти і 5 шт. шипшини, цукор і лимону кислоту.

Із чорносливом. На 3 л соку, 0,5 ч. ложки лимонної кіслоти, 1 скл. цукру, 5-6 штук чорносливу. Буде коричневого кольору і з гарним ароматом.

Із замороженою смородиною, вишнею, виноградом. У сік при варінні додати ягоди, додати цукор і лимонну кислоту.

Із персиковим або іншим фруктовим чаєм. На 3-літрову банку 1 пакетик чаю (марка не важлива, за бажанням), 1 скл. цукру, 0,5–1 ч. кислоти лимонної.

Із каркаде. Під час кипіння до соку додати 1 скл. цукру. У банку покласти 0,5–1 ч. ложку без чубка лимонної кислоти, 1–2 ст. ложки сухого каркаде, залити киплячим соком. Можна також додати гілочку м’яти.

Як холодний чай «Ліптон». Закип’ятити сік з сушеними яблуками, додати цукор за смаком. Залити в сухі банки, додати 2-3 кілечка лимона і закрутити. Перед вживанням поставити в холодильник.

Із гілочками смородини. У сік додати цукор за смаком, трішки лимонної кислоти. У кожну банку покласти по три гілочки смородини, залити киплячим соком і закрутити. Виходить дуже смачний і ароматний!

Із лимоном, апельсином, сицилійським апельсином і родзинками. У сік додати цукор і лимонну кислоту до смаку, довести до кипіння. Тоді: в одні банки покласти сирими 3 невеликі (пів кільця) шматки лимону і 6 родзинок, в інші – 3 невеликі шматки (пів кільця) апельсина, в треті – 3 невеликі шматки (пів кільця) сицилійського апельсина, в четверті – усього по шматочку. Залити киплячим соком і закрутити.

07.04.2022


Переглядів: 735

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21174)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17326)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14555)
• Допомога під час карантину [967] (14479)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14314)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14127)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14002)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13974)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13964)
• Живи до ста! [965] (13949)
• Бюджет і ми… [965] (13885)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13879)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13752)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13660)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13656)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13602)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13213)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13186)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (404)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (65)
• Тонкощі заварювання кави (61)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (61)
• Небезпека вологих серветок (58)
• Пиріг «Чорний ліс» (58)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (58)
• Особливості вживання видів води (56)
• Часникові стрілки корисніші за часник (54)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (52)
• А ваш шампунь безпечний? (51)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (51)
• Нецукровий діабет (47)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (38)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"