Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1119 від 18.05.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Травень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс розваг

Бастурма

Бастурма

На 1кг м’яса потрібно 200 г солі

.

Миємо м’ясо, витираємо паперовими рушничками, дуже ретельно натираємо сіллю. Складаємо м’ясо в лоточок, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник під нахилом. Це робиться для того, щоб м’ясні соки, які виділяються під дією солі, стікали та не заважали м’ясу солитися. Кожен день цей сік зливаємо. Так це робимо, поки м’ясний сік не перестане виділятися. Для свинячої філейки це процес займає 2-3 дні, для яловичини - десь до тижня.

Далі за допомогою шила продіваємо крізь м’ясо кухонний шпагат, зав’язуємо його так, щоб м’ясо можна було підвісити.

Вішаємо у сухому, прохолодному місці на 5-10 днів. Головним критерієм готовності має бути, те, що на дотик м’ясо буде тверде, як підошва. Тепер робимо чаман. Для нього беремо 50 г пажитника (на 1 кг м’яса), мелемо на кавомолці, розводимо теплою водою, води знадобиться десь два стакани. Залишаємо на ніч в холодильнику. Зранку зливаємо воду, яку не ввібрала в себе приправа. Так ми позбулися гіркоти. У нас залишиться жовта, клейка маса. До неї додаємо 1 ст.л.солодкої паприки, 0,5 ч.л.гострого червоного перцю, 1ч.л.чорного меленого перцю, 0,5 ч.л.солі, 4-5 зубчиків часнику, 1ст.л.борошна пшеничного. Все перемішуємо.

Натираємо пряною сумішшю м’ясо, і залишаємо в холодильнику на 5-10 днів. Кожен день шматки перевертаємо на іншу сторону. За цей час м’ясо відійде, не буде таким твердим, набереться смаку всіх спецій. Потім знову підвішуємо його ще на 5-10 днів. Чаман засохне і утвориться знаменита корочка бастурми.

Тепер залишиться тільки нарізати дуже тоненькими смужками.

18.05.2023


Переглядів: 329

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1170 від 17.05.2024p.
¤ 
Випав із вікна четвертого поверху: 3-річний хлопчик загинув

Випав із вікна четвертого поверху: 3-річний хлопчик загинув

Про подію до поліції повідомили медики....

¤ 
Збив неповнолітню пішохідку на переході

Збив неповнолітню пішохідку на переході

Десятого травня близько 09:30 у Рівному на вулиці Льонокомбінатівській 77-річний рівнянин, водій автомобіля «ВАЗ-2106», допустив наїзд на 17-річну жительку обласного центру, яка перетинала проїзну частину по нерегульованому пішохідному переходу....

¤ 
На Рівненщині хочуть збільшити кількість патронатних сімей. Розпочалися тренінги для громад

На Рівненщині хочуть збільшити кількість патронатних сімей. Розпочалися тренінги для громад

Наразі в області діють 8 патронатних сімей. Завдяки участі Рівненщини у проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини» кількість таких родин планують суттєво збільшити....

¤ 
Кличко відправив захисникам Харківщини 150 fpv-дронів, квадрокоптери та 6 систем РЕБ

Кличко відправив захисникам Харківщини 150 fpv-дронів, квадрокоптери та 6 систем РЕБ

Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі вони отримають ще 350 дронів від Кличка та допомогу від громади Києва. Про це Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21390)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17517)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14708)
• Допомога під час карантину [967] (14615)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14455)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14276)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14160)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14125)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14124)
• Живи до ста! [965] (14089)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14033)
• Бюджет і ми… [965] (14024)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13901)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13811)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13800)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13735)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13357)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13332)

ТОП-15 свіжого номера:

• «Безпека понад усе!» – (144)
• Якщо забилися отвори для пари на підошві праски (48)
• Спосіб якісного видалення іржі із залізних інструментів (46)
• Збив неповнолітню пішохідку на переході (46)
• Кличко відправив захисникам Харківщини 150 fpv-дронів, квадрокоптери та 6 систем РЕБ (44)
• Лінивий хачапурі на сковорідці (44)
• Випав із вікна четвертого поверху: 3-річний хлопчик загинув (43)
• На Рівненщині хочуть збільшити кількість патронатних сімей. Розпочалися тренінги для громад (40)
• Шість порад, які допоможуть зберегти молодість шкіри рук (38)
• Основні помилки, яких ми припускаємося при купівлі рослинної олії (36)
• Про які небезпечні хвороби свідчить високий гемоглобін? (36)
• Спеція для прибирання (34)
• Як покращити склад своєї крові? (34)
• Скільки потрібно бувати на сонці, щоб отримати норму вітаміну D? (34)
• Чому не можна носити взуття на босу ногу? (33)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"