Полуниця покращує пам’ять. Результати досліджень доводять, що полуниця має властивість уповільнювати старіння мозку та покращувати пам’ять. А це нікому не завадить!
Полуниця покращує зір. Щоденне вживання полуниці – чудова профілактика та помічник у лікуванні багатьох очних захворювань: макулярної дегенерації сітківки ока, катаракти, сухості очей, прогресуючої сліпоти, а також інших проблем.
Полуниця багата на антиоксиданти, а це запорука молодості та профілактика захворювань. Доведено, що щоденне вживання полуниці підвищує опірність організму до вільних радикалів. Найбільше антиоксидантів міститься у полуниці темного, бордового кольору. Світлі ягоди краще залишити на варення. Чим темніші ягоди, тим корисніші.
Протиракова дія. Полуниця містить унікальну речовину – елагову кислоту, яка має властивість зупиняти мутацію ракових клітин,пригнічувати пухлинні процеси, протизапальний ефект, позитивно впливає на кровотворні процеси, а також зміцнює імунітет.
Високий вміст вітаміну С. А він допомагає організму синтезувати колаген, що є основою м’язів, кісток, хрящів, судин, шкіри та всіх тканин організму. Вітамін С є антистресовим вітаміном, сприяє утворенню імунних клітин, сприяє зниженню “поганого” холестерину та багато іншого. У жмені полуниць міститься більше вітаміну С, ніж в одному апельсині. До речі, при заморожуванні полуниця зберігає практично всю кількість вітаміну С.
Корисна для фігури. Полуниця низькокалорійна, містить лише 33 кілокалорії. А також вона містить речовини, які сприяють спалюванню жирів. За деякими даними, ефективність дієти підвищується на 24 %, якщо щодня їсти полуницю.
Полуниця нормалізує рівень цукру, зміцнює серце і рекомендована майбутнім мамам. Тому рекомендовано їсти полуницю людям, у яких високий ризик захворювання на діабет. Вона сприяє нормалізації кров’яного тиску, а також запобігає застою рідини, який призводить до набряків. Пригнічує запальні процеси і певні біохімічні реакції, пов’язані з проявом алергії. Також полуницю рекомендовано їсти майбутнім мамам. Дослідження показують, що якщо жінка вживала полуницю під час вагітності, ризик розвитку алергії на неї у дитини буде мінімальним.