Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №367 від 23.10.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс житейський

Ринок праці

Дотації на створення робочих місць - інвестиції служби зайнятості в економіку

Питання подолання безробіття стоїть на порядку сьогодення досить гостро, і ніхто не віднайшов єдиного рецепту його розв’язання. Служба зайнятості відшукує своє місце, місце посередника, котре може принести користь і роботодавцю, і найманому працівникові.

Хороший і досвідчений працівник сьогодні - вимога часу

Саме пошуком і підбором потрібних для підприємств та підприємців району кадрів займається Гощанський центр зайнятості.

Злагоджена робота центру з місцевою владою, співпрацею з роботодавцями сприяла збереженню та поширенню позитивних тенденцій у сфері зайнятості. Головним питанням у роботі є забезпечення кадрами працівників підприємств та підприємців і, відповідно, робочими місцями безробітних.

Завдання районної Програми зайнятості виконуються за всіма параметрами. До кожної людини у центрі знаходять особливий підхід, адже у службі працюють професіонали своєї справи, яким можна довірити пошук роботи. З початку року за допомогою центру зайнятості знайшли роботу понад 1400 осіб, тобто кожен другий з тих, хто звернувся до них.

Оскільки Гощанський район - це сільський район, то актуальною є проблема сільського безробіття. Понад 80 відсотків громадян, зареєстрованих у службі зайнятості, є мешканцями села. Тому важливим є створення робочих місць у селах через розвиток сільськогосподарського виробництва та сфери послуг.

Сільське господарство потребує

робочих рук

Співпраця Гощанської служби зайнятості із ТОВ СГП ім. Воловікова триває уже не один рік, таким чином налагоджені партнерські стосунки, проводиться підбір кадрів.

Реформоване у 2005 році підприємство, основними галузями якого є рослинництво та тваринництво, досягло значних вершин. Враховуючи аналіз ринку, стратегічним визначено виробництво молока.

Директор ТОВ СГП ім. Воловікова Микола ПИЛИПЧУК повідомляє, що наразі реалізовується бізнес-план на обладнання сучасного доїльного залу на дві тисячі корів у селі Іллін. Даний проект вступить у дію в червні 2009 року. У механізації підприємство надає перевагу імпортній та новій техніці, яка забезпечує високу продуктивність при виконанні комплексу сільськогосподарських робіт, якість та надійність у її експлуатації. Тільки за минулий рік господарство одержало від реалізації продукції та надання послуг 30 мільйонів гривень прибутку, чистий дохід склав 7,5 мільйона гривень, а середньомісячна заробітна плата становить 720 гривень. Натомість у механізаторів, водіїв, доярок - 1200-1800 гривень.

Люди - найцінніший

скарб

Начальник служби персоналу Раїса МЕЛЬНИЧУК наголошує, що саме люди є джерелом успіху їхнього підприємства.

Оскільки підприємство є одним із ринкоутворюючих у районі, між центром зайнятості і ТОВ СГП ім. Воловікова укладено договір про співпрацю щодо підбору та підготовки кадрів. На замовлення роботодавців центр зайнятості проводить навчання, а згодом і стажування на місцях роботи. Загальна кількість працевлаштованих через службу зайнятості сягає 100 осіб, серед них і особи із категорії соціально незахищених громадян. Наразі є 12 діючих договорів із надання дотації. Сьогодні з цієї категорії на підприємстві успішно працюють: тракторист Степан Данилюк, оператори машинного доїння Людмила Левчишина та Римарук Леся, підвізник кормів Віталій Соколівський, агроном Юрій Муляр та інші.

За своїми виробничими потребами підприємство не губить соціального спрямування. “Значні суми коштів витрачаються на допомогу навчальним і медичним закладам, церковним громадам. Створюються умови не тільки для виконання обов’язків працюючими, а й безпосередньо для відпочинку,” - наголошує Микола Пилипчук. Господарство матеріально підтримує хоровий колектив, духовний оркестр та три футбольні команди, зацікавлюючи таким чином молодь. Адже третина працівників – молоді юнаки та дівчата, які знайшли своє покликання в сільськогосподарському виробництві.

Сфера обслуговування - це теж важливо

Центр зайнятості співпрацює і з приватними підприємцями. Серед них - Валентина Бук, яка разом з чоловіком Володимиром створила мережу закладів торгівлі, зокрема, торговий комплекс “Монастирський”. Тут є кафе, магазин з продовольчою групою та товарами повсякденного попиту. Створено нові робочі місця. Тут на дотації п'ятеро працівників. Незамінною у кафе “Монастирське” є бармен Тетяна Чигировська, яка у 2006 році центром зайнятості направлена сюди на дотаційне робоче місце. Тетяна каже, що задоволена своїм місцем роботи і вдячна центру зайнятості.

Не менш щиру подяку висловлює центру зайнятості підприємець Петро Головайчук, який відкрив у Тучині торгівельно-побутовий комплекс “Яворина”, та мережу закладів торгівлі та побутового обслуговування у навколишніх селах. Петро Миколайович розширює сферу діяльності, створюючи нові робочі місця. Співпраця зі службою зайнятості триває вже десять років. Понад сорок працівників підібрано центром зайнятості. Вісім з них - із наданням дотації. Зокрема, на дотаційне місце роботи від центру зайнятості прийшла перукар Раїса Коротюк. Свого часу вона відвідувала курси у службі зайнятості, так як і Тетяна Степанюк, яка працює у господарчому магазині, та Марія Андрійчук і Тетяна Чепрасова - працівники продовольчого магазину.

Немалу кількість подяк і грамот від різних структур має Петро Головайчук. І це - справедливо. Бо робота підприємця - це постійні турботи. Вони були б набагато більші, якби бізнес не став сімейною справою, до якої долучилися дружина Зінаїда та син Микола.

Алла БІДЮК

Для якнайповнішої зайнятості населення

Державна служба зайнятості активно сприяє роботодавцям у створенні нових робочих місць шляхом надання дотацій, беручи на себе щомісячні фактичні витрати на заробітну плату, але не більші від середнього рівня заробітної плати за всіма видами економічної діяльності по області впродовж першого року. Неодмінний пункт такої угоди: другий рік роботодавець вже сам зобов’язаний виплачувати йому заробітну плату. Впродовж цих двох років сторони не мають права без поважних причин розпрощатися один із одним.

У першу чергу ці зусилля служби спрямовані на те, щоб допомогти безробітним, які не можуть на рівних конкурувати на ринку праці - молоді, жінкам, які мають дітей віком до шести років, особам передпенсійного віку та іншим. У житті трапляється немало й інших ситуацій, коли людині потрібна певна підмога, щоб знову увійти в благодатне трудове русло, піднятися на професійну висоту. Практиковані службою зайнятості дотації служать саме такою підтримкою.

А з другого боку, це підмога і для роботодавців. Скільки з них ремствують, що часто від новачків не доводиться сподіватися, як мовиться, повнокровної роботи, що багатьох - в силу специфіки підприємства - доводиться донавчати. Досвідчені роботодавці давно вже зрозуміли, що створення так званого дотаційного робочого місця - це можливість подолати всі ці “мінуси” з найменшими фінансовими витратами. Відтак коло власників, керівників великих і малих підприємств, які зрозуміли переваги такої співпраці з нашою службою, постійно розширюється. Розширюється і коло осіб, які можуть бути працевлаштованими за допомогою дотації.

Назву такі цифри. Цьогоріч на це економічне заохочення в районі вже витрачено більше 630 тис. гривень, а до кінця року ця цифра сягне 1 млн. На дотаційних місцях працюють понад 150 осіб, лише цього року надано дотацію майже на 90 громадян із числа безробітних, з них близько половини осіб із категорії соціально незахищених.

Наразі особливу увагу приділяємо такому нововведенню, як надання дотацій роботодавцям, які забезпечать першим робочим місцем випускників професійно-технічних та вищих навчальних закладів.

І наостанок зазначу, що з кожним роком умови надання дотацій спрощуються. Ось і останнім часом з’явилися нововведення, які надають значно більше можливостей для працевлаштування безробітних. Все це покликано й надалі сприяти якомога повнішій трудовій зайнятості наших земляків.

Нестача кваліфікованих кадрів робітничих професій - це проблема. Найбільшим попитом на ринку праці району користуються водії, трактористи, тваринники, електрогазозварники, слюсарі, токарі, столяри, будівельники різних спеціальностей. Тому працівники служби зайнятості завжди готові прийти на допомогу тим, хто шукає роботу, а при вимозі і навчити працівників для потреб роботодавців.

Підбір та підготовка кадрів, професійне вдосконалення робітників, задоволення потреб роботодавців - є основною метою служби зайнятості. Було б лише у людей бажання працювати.

Петро ЗУБКЕВИЧ, директор Гощанського

районного центру зайнятості.

23.10.2008


Переглядів: 1502

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21179)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14480)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14315)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14130)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14004)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13965)
• Живи до ста! [965] (13951)
• Бюджет і ми… [965] (13887)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13658)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13604)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13215)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (433)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (64)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (60)
• Особливості вживання видів води (58)
• Часникові стрілки корисніші за часник (57)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• А ваш шампунь безпечний? (54)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (53)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"