Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №408 від 05.08.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#У переддень професійного свята

ВАТ “Волинь-Цемент”: Успіх там, де до нього прагнуть і наполегливо працюють

ВАТ “Волинь-Цемент”: Успіх там, де до нього прагнуть і наполегливо працюють

Сьогодні будівельна галузь України переживає не найкращі часи, що, в першу чергу, позначається на виробниках будівельних матеріалів, попит на які стрімко знизився. У скрутному становищі опинилися й цементні заводи по всій Україні.

Не стало винятком і одне з найпотужніших промислових підприємств Рівненщини - Здолбунівське ВАТ “Волинь-Цемент”, яке входить до групи компаній “Вuzzi Unicem-Dyckerhoff” в Україні. Генеральний директор підприємства Сергій ЦАРУК (на фото) впевнений, що ситуація на ринку обов’язково стабілізується, і незабаром цей завод стане сучасним підприємством із оптимізованим виробництвом. А успіх, як відомо, там, де є впевненість і оптимізм.

- Сергію Йосиповичу, як позначилося на вашому підприємстві нестабільна ситуація в країні?

- Досить таки суттєво. Лише за перше півріччя 2009-го року обсяги будівництва знизилися більш як на 50 відсотків. Це не обійшло стороною і цементну галузь, яка безпосередньо залежить від будівництва.

Щоб детальніше окреслити ситуацію, скажу, що за даними Держкомстату України, за 5 місяців поточного року виробництво цементу скоротилося на 48,8 відсотка. Цемент, який є основним будівельним матеріалом, уже не є настільки популярною продукцією. І ця тенденція не оминула і наше підприємство.

Починаючи з кінця ІІІ кварталу 2008 року, попит на цемент почав різко знижуватися. Попри це, ми намагалися триматися, й навіть при зменшенні виробництва змогли не лише дещо перевиконати бюджет, але й сплатити більше 140 мільйонів гривень податків до бюджетів всіх рівнів. У цьому році похвалитися такими показниками ми не можемо.

- Однак вам вдалося дещо стабілізували ситуацію у поточному році…

- Найбільш важкими стали для заводу зимові та весняні місяці 2009 року. Протягом січня-лютого ми реалізували втричі менше цементу, ніж торік. І хоча з березня ситуація почала дещо покращуватися, а останні місяці ми реалізовуємо близько 100 тисяч тонн цементу, про рівень рентабельності минулого року нам залишається тільки мріяти. Згідно з підсумками першого півріччя, ВАТ “Волинь-Цемент” вдалося реалізувати 337 тисяч тон цементу, а це на 50 відсотків менше, ніж за аналогічний період минулого року. Як бачите, ситуація справді непроста.

І за словами аналітиків, до кінця цього і впродовж наступного років, падіння обсягів виробництва цементу неминуче. Прогнозується, що до кінця 2009 року в Україні вироблять не більше 7 мільйонів тон цементу, а у разі погіршення ситуації - всього п’ять. Таким чином, можливе скорочення виробництва цементу перевищить 60 відсотків.

- Проте на вашому підприємстві працює близько 900 фахівців, яким потрібно платити зарплату. Як позначиться погіршення ситуації на працівниках?

- Я розумію, до чого ви ведете. Зазначу, що незважаючи на проблеми, ми зберегли увесь без виключення колектив, не скоротивши жодної людини. На щастя, приймаючи таке рішення, ми отримали повну підтримку з боку Наглядової ради товариства. Всі розуміють: для того, щоб виростити високопрофесійний колектив, потрібно багато років. Наприклад, щоб навчити працювати лише машиніста обертової печі, потрібно 5-7 років. А на нашому підприємстві є дуже висококваліфіковані робітничі професії з вузькою спеціалізацією.

Коли ситуація в країні стабілізується - а це обов’язково станеться (!) - ми маємо знати, що готові продовжити роботу з новими силами, проте тим самим колективом. А відтак, незважаючи на всі негаразди, робитимемо усе для того, щоб зберегти колектив у повному складі.

- Це якимось чином позначається на зарплаті?

- Ми жодного разу, навіть на день, не затримали виплату заробітної плати. За підсумками першого півріччя її середній розмір склав більше 2-х тисяч гривень, що значно перевищує середній рівень зарплати по Україні. На підприємстві діє основний внутрішній документ - Колективний договір. Жоден його пункт, в яких би умовах не знаходилося підприємство, ми не порушили. Справно сплачуємо усі податки та платежі до бюджетів і фондів, продовжуємо соціальні програми, такі як добровільне медичне страхування за кошти підприємства, оздоровлення працівників в санаторіях та базах відпочинку та інше. На підприємстві постійно працює медичний пункт, який відремонтований та обладнаний сучасним устаткуванням. І знову ж хотів би підкреслити, що в питаннях соціального забезпечення працівників підприємства ми маємо повну підтримку зі сторони керівництва групи компаній “Вuzzi Unicem-Dyckerhoff” в Україні.

У нас немає заборгованості ані по податках, ані по зарплаті. Наскільки б важко не було, підприємство продовжує і планує працювати.

- Кажуть, що криза - це найкращий час, аби впорядкувати підприємство зсередини, приділити увагу механізмам та устаткуванню. Ви плануєте залучати нові прогресивні технології у виробничий процес?

- Сьогодення створило доволі гострі умови конкуренції. І для того, щоб правильно вести бізнес, потрібно нарощувати виробничі потужності заводу, вдосконалювати виробничі та організаційні процеси, запроваджувати інноваційні технології, знижувати собівартість, виконувати природоохоронні заходи. Ми розуміємо, що це не лише поліпшить умови праці, але й дозволить заводу утримувати належне місце на ринку будівельних матеріалів.

Сьогоднішня політика та стратегія групи компаній “Вuzzi Unicem-Dyckerhoff” в Україні, а відтак і ВАТ “Волинь - Цемент”, спрямована на реалізацію великих інвестиційних проектів, які б допомогли зміцнити конкурентоспроможність нашого підприємства на вітчизняному ринку. Зараз, коли обсяги виробництва скоротилися, саме час інвестувати у модернізацію виробництва, адже виграє тільки той, хто дивиться вперед і працює на перспективу.

Здавалося, у минулому році ми вклали у розвиток заводу величезну суму коштів - більше 200 мільйонів гривень. Однак, як показав 2009 рік - то була не межа. Лише за 6 місяців поточного року на реконструкцію та технічне оновлення виробництва ми витратили вже майже 150 млн. грн. Звичайно, в умовах кризи, підприємство не має можливості інвестувати у виробництво за рахунок власних коштів, але в цей нелегкий час наш головний акціонер і “материнська” компанія - “Дікергофф АГ” простягнув нам руку допомоги у вигляді кредиту в розмірі 20 млн. ЄВРО на реалізацію інвестиційної програми на абсолютно пільгових умовах. Впевнений, що дуже мало підприємств може похвалитися такими умовами кредитування.

За допомогою цих коштів ми вже багато чого зробили, а саме повністю відновили та ввели в експлуатацію третю “велику” обертову піч №6, яка простоювала понад 15 років. Це дозволить нам більш раціонально та ефективно використовувати виробничі потужності заводу. Це особливо важливо в умовах кризи, адже, незважаючи на те, що піч була запущена ще в 60-х роках минулого сторіччя, під час реконструкції вона була обладнана найсучаснішим устаткуванням для керування технологічним процесом виробництва клінкеру та системою очистки повітря.

Продовжуючи сказане, зазначу, що ВАТ “Волинь-Цемент”, що входить до складу групи компаній “Буцці Унічем-Дікергофф”, працює не лише над модернізацією виробництва, але й над низкою природоохоронних заходів, втілюючи в життя “концепцію сталого розвитку”. В цьому напрямі на підприємстві за останні роки було зроблено багато. І встановлені на підприємстві системи аспірації та аерації дійсно значно зменшують обсяги викидів у атмосферне повітря.

Зараз на заключній стадії знаходяться пуско-налагоджувальні роботи на новій підстанції, оснащеній сучасним європейським обладнанням, яка знаходиться на території заводу. Введення її в експлуатацію дозволить зекономити кошти, за рахунок вищого класу споживання електроенергії. Проводиться також монтаж кабельної естакади, для того, щоб завод перейшов на нові кабельні лінії.

Незабаром відкриється й нове автоматизоване пакувальне відділення та новий блок відвантаження цементу у автомашини. Введення цих об’єктів в експлуатацію дозволить прискорити тарування цементу та його завантаження для самовивозу.

- Сьогодні, коли ціни на газ унеможливлюють роботу багатьох підприємств, все відбивається на собівартості продукції. Чи не думали ви про використання альтернативних видів палива?

- Зменшення рентабельності нашого підприємства відбулося саме через збільшення ціни на газ більш як 50 відсотків, яка в цьому році зросла найбільше. Ми зі свого боку безмежно піднімати ціну продукції не можемо, бо розуміємо, що нашим споживачам так само нелегко пережити цей кризовий період. Саме тому вже остаточно вирішили перейти на альтернативні види палива, одним з яких є вугілля.

Сьогодні першочерговим завданням є будівництво вугільного відділення і введення його в експлуатацію. Тим більше, що вже багато цементних заводів України працюють саме на цій сировині. Роботи по будівництву відділення йдуть швидкими темпами, вкладаються великі кошти. А до кінця року будуть вкладатися ще досить значні кошти.

Це дозволить не лише значно зменшити енергоспоживання, а відповідно, і собівартість цементу, але й значно збільшити продуктивність заводу за рахунок зменшення відпускної ціни. Тим більше що у нас є прекрасні приклади того, як працюють на вугіллі інші цементні заводи. Тішить те, що на якості продукції, що є “візитною карткою” для нашого підприємства, це не має позначиться.

Деякі питання, особливо щодо землі, вирішувати у бюрократичних кабінетах надзвичайно складно. І ми дуже вдячні за розуміння та підтримку нашого підприємства з боку Здолбунівської районної Державної адміністрації та Міської ради, Рівненської ОДА та її голови Віктора Матчука, обласної Ради та її голови Олександра Данильчука.

У найближчі роки у модернізацію заводу планується вкласти 200 мільйонів євро. Ми все ж таки сподіваємося, що через Декілька років, не лише покращиться ситуація в країні, але й наше підприємство стане сучасним заводом європейського рівня. Над виконанням цих стратегічних завдань групи компаній “Буцці Унічем - Дікергофф” працює весь колектив ВАТ “Волинь-Цемент”, а це майже 900 високопрофесійних працівників. Зрозуміло, що попереду важка праця.

- Яка увага приділяється відпочинку та дозвіллю працівників?

- Наразі ми думаємо не лише про сьогодення, але багато уваги приділяємо збереженню та примноженню досягнень минулого. Тому чи не єдині в області й досі маємо свій Палац культури, духовий оркестр, численні художні дитячі та дорослі колективи, які тішать нас своїм мистецтвом. Будемо продовжувати це робити і надалі.

- Тож який рецепт успіху вашого підприємства?

- Це модернізація виробництва, яка включає не лише автоматизацію виробничих процесів, але й передбачає захист навколишньої природи.

Але основний рецепт успіху - наш колектив, а це близько 900 високопрофесійних, відданих своїй справі людей. Це люди, на яких ми можемо розраховувати у будь-яку хвилину.

Ну і, звісно, це оптимізм і впевненість у власних силах. Якби важко не було, ми впевнені, що цю скруту зможемо подолати з честю.

Користуючись нагодою, у переддень професійного свята - Дня будівельника, від керівництва групи компаній “Буцці Унічем - Дікергофф” в Україні, Ради директорів, себе особисто вітаю усіх пенсіонерів, ветеранів та наш великий колектив ВАТ “Волинь-Цемент” та дякую їм за їхню витримку, розуміння, професіоналізм, щирість і щедрість. А ще, вітаю наших колег і партнерів - ВАТ “Укрцемремонт”, МПП “Квант”, ТОВ “Добробут”, СУ-39, НТК “Цемент” та інші організації. Міцного здоров’я Всім Вам, миру і щастя в родинах. Будьмо оптимістами і у нас усе вийде!

35700, Рівненська область, м.Здолбунів, вул.Шевченка,1

тел. (252) 6-92-05, факс. (252) 6-92-07

05.08.2009Спілкувалася Любов РОМАНЮК


Переглядів: 1082

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14383)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14226)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13882)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13789)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13658)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13508)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (896)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"