Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №431 від 14.01.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#З перших уст *

Володимир Литвин відповідає на запитання наших читачів

Володимир Литвин відповідає на запитання наших читачів

Запитання. Закон, ініційований Блоком Литвина про підвищення зарплат і пенсій, прийнято. Чому ні мені, ні моїй мамі їх не підвищують? Людмила

Відповідь. І цей закон, як і будь-який інший, треба виконувати. Проблема в тому, що влада системно ігнорує закони. Але ми цю ситуацію виправимо. Зарплати і пенсії буде підвищено й виплачено.

Запитання. Складається враження, що кандидати погано уявляють завдання, які стоять перед Президентом країни. Для Вас посада Президента - що це?

Денис

Відповідь. Насамперед, це те, про що забувають ті, хто рветься до влади: президентство - величезна відповідальність. По-друге, це можливість реалізувати ті завдання, які ставлять перед тобою люди. Це можливість, окрім всього іншого, почути, відчути, пізнати кожну людину та організувати наше життя. Щоб кожна людина була запитаною, могла себе реалізувати й отримати відповідну віддачу у вигляді гідної винагороди та суспільного визнання. Це можливість не допускати розколу та протистояння. Об’єднати, консолідувати нашу країну, щоб ми відчули себе єдиної сім’єю. Зробити все для того, щоб наші громадяни поважали свою державу, і тоді нас буде поважати весь світ.

Запитання. Чому влада сьогодні не вміє просити вибачення у людей? Як привчити політиків до того, що влада - це не вседозволеність, а відповідальність?

Петро Семенович

Відповідь. Протягом останніх трьох років я щотижня - серед людей. За останні три роки, незалежно від того, був я на посаді чи ні, я не брав участі в офіційних нарадах, зустрічах та проводах, а йшов до людей і слухав людей. Я формував те, що можна назвати народною програмою, народним планом дій з облаштування країни. І скрізь на усіх цих зустрічах я говорив людям, що відчуваю свою відповідальність за те, що було в Україні, за те, що є, і за те, що буде. Користуючись нагодою, на кожній зустрічі дякував людям за терпіння і просив у них вибачення за те, в яких умовах вони змушені сьогодні жити, хоча могли б і повинні жити набагато краще…

Стосовно інших політиків, я переконаний, що за невиконання передвиборчих програм необхідно ввести кримінальну відповідальність тих, хто отримав підтримку людей і мають у тому чи іншому обсязі владу. Інакше у нас під час виборчих кампаній буде ярмарок марнославства, коли виповзають всі, хто може виповзти і демонструють своє гаряче прагнення знайти підтримку у людей. Перетворили це у свого роду бізнес, спосіб наживи на людях, і ні за що не відповідають. А буде відповідальність - буде набагато менше у нас шукачів влади.

Запитання. У разі Вашої перемоги, яким буде Ваш перший указ на посаді глави держави?

Ірина Вікторівна

Відповідь. Перший указ - про ревізію в країні. Щоб був так званий акт прийому-здачі країни. Адже якщо змінюється керівник того чи іншого підприємства, великої установи, - складають і підписують такий. Це картина, що показує, в якому стані перебуває підприємство. Але у нас немає реальної картини того, в якому стані перебуває країна. Ця відсутність правди - ключова проблема. У нас одні розповідають, що все тотально погано, інші розповідають, що все добре, а життя іде. І в першому, і в другому підходах життя людей невиразне і безбарвне.

Це ключове питання. Потрібно визначити баланс можливостей держави й те, що державі потрібно. Повинне бути організоване українське виробництво. Тому все, що ввозиться в Україну, але при цьому є і в нашій країні, оподатковуватиметься митними платежами, щоб у нас розвивалося власне виробництво.

Наступна проблема (а ці питання будуть вирішуватися одночасно) - відмова від теорій і практик застосування дешевої робочої сили. При дешевій силі у нас і продуктивність праці завжди залишатиметься низькою. Цілком очевидно, що за такого підходу не буде мотивації до праці, не буде розвиватися внутрішній ринок, оскільки не буде купівельної спроможності людей, і країна дедалі більше залежатиме від світової кон’юнктури. Насамперед, в економічній сфері.

Нещодавно був у вас у Запоріжжі. Той обсяг металу, який виробляють українські промислові металургійні підприємства, може бути повністю реалізовано в Україні. Повністю! Але весь цей метал практично на 70-80 відсотків йшов на експорт. За рахунок цього приростала українська економіка. Проте світова фінансово-економічна криза призвела до того, що попит на метал упав - по суті справи, впала й Україна…

Тому нам треба розвивати промисловість і будівництво, у тому числі і будівництво доріг, і ми не будемо залежати від світової кон’юнктури. Тоді країна буде повністю захищена. І, головне - люди будуть у цій країні захищені, і буде робота.

Запитання. Чому Україна неконкурентоспроможна на міжнародній арені?

Артем

Відповідь. Насамперед, провальною, непродуманою і неправильною зовнішньою політикою. Приміром, у 2007 році між Україною та Євросоюзом було підписано угоду “Про реадмісію”. Тепер усі нелегальні емігранти з Європи направляються спочатку в Україну, а вже з нашої країни - на батьківщину. На даний момент у нашій країні очікують своєї долі близько 800 тисяч нелегальних мігрантів. Депортація кожного з них коштує Україні тисячу доларів. Витрати очевидні, а вигода - досить сумнівна. В обмін на це Європа спростила оформлення віз для громадян України, які планують перебувати в Євросоюзі не більше 90 днів за період 180 днів. У результаті Україна стала “відстійником” Європи для нелегальних мігрантів, нічого не отримавши замість цього.

І, судячи з дій, а точніше - бездіяльності українських політиків, таке “взаємовигідне” партнерство їх влаштовує.

Але я переконаний - нам необхідно якомога швидше розпочати переговори про запровадження безвізового режиму з Євросоюзом. Якщо найближчим часом Європа не відкриє кордони для українців - ми переглянемо договір про реадмісію.

З-поміж іншого, Україна також стала і ринком для викиду неякісної імпортної продукції. При вступі у Світову організацію торгівлі влада взяла зовсім не патріотичні зобов’язання і дозволила доступ іноземних виробників на наш ринок у 132 секторах послуг, у 94 з них - без жодних обмежень. Ні обіцяного зростання ВВП і добробуту громадян, ні притоку іноземних інвестицій ми не отримали. Проте майже “добили” нашого сільгоспвиробника і заполонили ринки імпортною продукцією. Наприклад, цього року в Крим завезли дуже багато картоплі з Нідерландів, перцю, цибулі, овочів й фруктів з інших країн. І продають втричі дорожче. А восени у Херсонській області з обох боків дороги псувалися кагати вирощеного врожаю! Навіть сало до нас везуть з-за кордону! Така “гуманітарна допомога” - ганьба для України.

Запитання. Чи є вихід із кризи?

Богдан Пилипович

Відповідь. Вихід у пошуку вигідних ринків збуту. Якщо Захід намагається нав’язати нам невигідні умови, необхідно шукати співробітництва зі східними сусідами. Адже не так давно ми були єдиною міцною державою, республіки якої тісно взаємодіяли одна з одною. Потрібно відновити переговори з Росією, Білоруссю й Казахстаном щодо створення Єдиного економічного простору. Політика повинна припинити суперечити економіці. ЄЕП - це низькі ціни на енергоносії для підприємств, доступні тарифи на опалення та водопостачання. Це стабільні замовлення для наших промислових і сільськогосподарських підприємств, нові робочі місця та високі зарплати.

При цьому у зовнішній політиці, у політиці добросусідства потрібно, передусім, керуватися інтересами України. Ми повинні раз і назавжди припинити без-глузді і безвідповідальні розмови про вступ України до НАТО. По-перше, переважна більшість громадян проти вступу в Альянс. І хочу нагадати політикам, що вони насамперед мають керуватися інтересами людей. Бо слуги народу власне відлуння сприймають за схвалення народу. По-друге, давайте дивитися правді в очі, - Україну не хочуть бачити ні в НАТО, ні в ЄС. Безглуздо стукати в наглухо замкнені двері.

Україна повинна стати і буде самостійною державою. Нам не потрібні “милиці” у вигляді вступу до тієї чи іншої структури. Нам треба жити своїм розумом і захищати свої інтереси.

Запитання. Нам по 20 років, хочемо одружитися. Що Ви можете зробити для таких, як ми?

Олена+Павло

Відповідь. Зарано, спочатку станьте на ноги, отримайте освіту. Це щодо суто вашої чудової пари.

Стосовно ж молодіжної політики, необхідно вирішити три ключові проблеми кожної молодої людини: посприяти в отриманні освіти, першого місця роботи та житла.

Якщо говорити про платну освіту, то цілком очевидно, що цю систему необхідно змінити. Не батьки мають платити гроші, а власне молода людина повинна мати можливість отримати кредит на навчання. У молоді повинна бути мотивація до навчання, а сьогодні існує лише споживчий підхід, що є неприйнятним. Держава повинна припинити безглузді реформи системи освіти, які погіршують рівень знань і порушують рівність доступу до освіти.

Я переконаний, що нам необхідно відновити державне замовлення на молодих фахівців (особливо інженерно-технічних спеціальностей) і впровадити 20-відсоткову квоту на працевлаштування молоді у закладах і підприємствах всіх форм власності.

Неприйнятним є те, коли молодих людей приваблюють на так звані “модні” спеціальності. В реальності ж молодь крім того, що платить величезні гроші за навчання, не отримує належної освіти. Треба створити систему підтримки талановитої молоді з містечок та сільської місцевості. Держава повинна плекати обдарованих дітей. У майбутньому вони можуть багато дати нашій країні.

Цілком очевидно, що для збільшення чисельності населення України не потрібно виплачувати кошти при народженні дитини. З таким підходом зростає кількість дітей-сиріт. Сьогодні 105 тисяч ось таких дітей в України. А утримання однієї дитини обходиться до 70 тисяч гривень за рік. Таким чином, вирішення однієї проблеми породжує інші. Потрібен інший підхід. Я переконаний, що держава повинна, передусім, дати можливість молоді отримати житло, наприклад, через кредит. Так, при народженні першої дитини, держава має виплатити 25 відсотків кредиту, при народженні другої - 50 відсотків, при народженні третьої - оплатити всю решту. Тоді в Україні будуть міцні сім’ї, зменшиться кількість розлучень. А будуть міцні сім’ї - буде і міцна країна.

14.01.2010


Переглядів: 908

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21185)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14559)
• Допомога під час карантину [967] (14482)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14320)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14135)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13979)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13971)
• Живи до ста! [965] (13953)
• Бюджет і ми… [965] (13889)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13756)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13667)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13661)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13608)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13217)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13191)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (523)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (66)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (66)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (63)
• Небезпека вологих серветок (62)
• Часникові стрілки корисніші за часник (61)
• Особливості вживання видів води (60)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (59)
• А ваш шампунь безпечний? (57)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (52)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (48)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"