Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №439 від 11.03.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Формула успіху

Головна карта життя Анатолія Приймака

Головна карта життя Анатолія Приймака

Цифрова мапа Рівненської області містить сімнадцять шарів

Швидко відшукати будь-який об’єкт дає можливість цифрова карта Рівненщини. Чотири роки тому її створили фахівці Рівненського державного науково-виробничого підприємства геодезії та кадастру. На карті - будівлі, квартали, гідрографія, ліси, кордони, межі сільських та районних рад, дороги, рельєфні особливості. Інженери-землевпорядники, користуючись даними аерофотозйомки, відтворили розташування сільськогосподарських угідь з позначенням контурів земельних ділянок. На цій основі в області здійснюється виготовлення технічної документації та видача державних актів на право володіння паями.

- Це була наша перша перемога, шлях до якої довелося починати з чистого аркуша, - згадує Анатолій ПРИЙМАК, директор ДНВП “Рівнегеокадастр”, Почесний геодезист України (на фото). - Адже раніше такі геодезичні та топографічні роботи виконували спеціалісти з Києва, Львова, Житомира. У 2000 році, коли новоствореному підприємству, яке я очолюю з першого дня його існування, виділили приміщення, ми почали відбирати спеціалістів і комплектувати колектив, який почав працювати фактично у травні 1999 року.

Із плином часу формувалася сучасна технічна база підприємства, зростав професійний потенціал його працівників. Нині наші спеціалісти самі виготовляють топографічні та цифрові карти, ортофотоплани, освоїли технологію геоінформаційних систем різної тематики, у створенні яких використовуємо матеріали наземних, космічних та аерофотозйомок. Крім того, на високому технологічному рівні виконуємо повний комплекс землевпорядних і кадастрових робіт, а також займаємося інженерно-геологічними, геофізичними та еколого-геологічними вишукуваннями.

- Над чим сьогодні працює “Рівнегеокадастр”?

- Зараз, практично, у багатьох містах, селищах і селах області немає генерального плану, який би відповідав сучасним реаліям. За останні роки ми провели аерофотозйомки лише Сарн, Костополя, Радивилова, Клеваня та Гощі, на основі яких розробляємо ортофотоплани та цифрові топографічні плани для складання генеральних планів цих населених пунктів. Зацікавилися нашою роботою і сільські ради, для них ми створюємо кадастрові плани на папері та в електронному вигляді. Значний обсяг робіт виконали для ВАТ “Рівнеазот”, Рівненської дирекції залізничних перевезень Львівської залізниці, беремо участь у проекті Світового банку. А для забудовників здійснюємо повний комплекс геодезичних, топографічних та інженерно-геологічних робіт.

- Анатолію Миколайовичу, чим відрізняється сучасна карта від старої та як це вплинуло на якість генплану?

- Якщо порівняти старі карти, креслені олівцями, з сучасними, то відмінність очевидна. На нові карти наноситься більше інформації, причому додавати нові елементи та вносити корективи можна в автоматизованому режимі. Наприклад, сучасна цифрова мапа Рівненської області містить сімнадцять шарів, і кожний з них можна відокремити, щоб при потребі змінити межі лісових масивів, земельних угідь, населених пунктів, розташування доріг, комунікаційних мереж тощо. А генплан, виготовлений за матеріалами аерофотозйомки у тривимірному вигляді, містить усю інформацію про той чи інший будинок і квартал, що дає змогу значно збільшити надходження до місцевого бюджету.

Кінець 2008 року був позначений для Рівненщини неординарною подією. Завдяки депутатам обласної ради науковці та геодезисти отримали в користування сучасне геодезичне обладнання - GPS-приймач “TRIMBLE 5700” для визначення геопросторових даних. Його встановили в одному з корпусів Національного університету водного господарства та природокористування і використовують як базову перманентну супутникову станцію зі стаціонарно закріпленою підсиленою антеною. До станції підведений окремий Інтернет, що дозволяє цілодобово, в режимі он-лайн, отримувати із супутників системи GPS інформацію, яка використовується підприємством у виробництві. На даний час станція (попри перешкоди, створені КРУ в Рівненській області) успішно проходить апробацію.

- Кажуть, невдахи вірять в удачу, а в що вірять удачливі люди - Ви і Ваші колеги, яким пощастило працювати з фантастичною технікою?

- Ми віримо у свої сили. Сьогодні якісне і своєчасне виконання виробничих завдань колективом неможливо уявити без відповідальної та висококваліфікованої роботи головного інженера підприємства Надії Дорошук, заступника директора з виробництва Олександра Євпака, керівника відділу топографо-геодезичних робіт та землевпорядкування Валентина Господарчука, керівника відділу інженерно-геологічних робіт та ґрунтознавства Петра Козярчука.

Серед кращих працівників підприємства, що виконують камеральні роботи, хотілося б відзначити головного спеціаліста ГІС Наталію Драку, інженера-геодезиста Катерину Лисенко, а серед “польовиків” - головного геолога Олександра Назарука, інженера-геодезиста Петра Рисюка.

- Розкажіть про здобутки та перспективи “Рівнегеокадастру”.

- У результаті застосування новітніх технологій наші фахівці першими на Рівненщині виготовили цифрові карти, топографічні плани масштабів 1:5000, 1:2000, 1:500 як населених пунктів області, так і локальних об’єктів: будівництва, промисловості, автомобільних і залізничних шляхів, земельних ресурсів. Наше підприємство, єдине в області, використовує фотограмметричне обладнання - цифрові станції “Дельта”, за допомогою яких проводиться обробка матеріалів аерофотозйомки. Цьогоріч плануємо виконання робіт по створенню екологічного, земельного та містобудівельного кадастрів. Методику формування кадастрів розробляємо разом із Національним університетом водного господарства та природокористування, Національним університетом “Львівська політехніка”. Їх науковці входять у науково-технічну раду ДНВП “Рівнегеокадастр”.

Для зручності замовників підприємство відкрило філію в Дубровиці, яка успішно працює на увесь Поліський регіон. За одинадцять років колектив із шести штатних працівників виріс у десять разів і складається переважно з молодих спеціалістів - випускників Національного університету водного господарства та природокористування, Національного університету “Львівська політехніка” і Рівненського державного аграрного коледжу.

Користуючись нагодою, вітаю колектив “Рівнегеокадастру”, керівництво Головного управління Держкомзему в Рівненській області, всіх працівників землевпорядної служби Рівненщини із професійним святом - Днем землевпорядника. Щиро бажаю Вам, шановні колеги, міцного здоров’я, творчого натхнення та нових професійних здобутків. Щастя, злагоди, благополуччя Вам і Вашим сім’ям!

Довідка “РР”

ПРИЙМАК Анатолій Миколайович

Закінчив Львівський політехнічний інститут за фахом “Прикладна геодезія” (1981 р.) та Національний університет водного господарства та природокористування за фахом “Землекористування та кадастр” (2008 р.).

Працював у Рівненській філії Українського державного інституту інженерно-технічних вишукувань інженером-геодезистом, начальником геодезичної партії та головним спеціалістом.

З 1998 р. - директор Рівненського державного науково-виробничого підприємства геодезії та кадастру (ДНВП “Рівнегеокадастр”).

Лауреат рейтингу “Лідер природоохоронної діяльності-2006”. Нагороджений медаллю І ступеня “За заслуги в геодезії і картографії” (2006 р.).

Як учасник міжнародного проекту “Україна в ІІІ тисячолітті. Традиції. Інновації. Інвестиції” удостоєний Почесної відзнаки “Суспільне визнання” - за вагомий внесок в національну історію України (2007 р.).

Лауреат загальноукраїнського проекту “Екологія, довкілля та природокористування в Україні” у номінації “Лідер галузі” (2009 р.)

ДНВП “Рівнегеокадастр”

33028, м. Рівне, вул. 16 Липня, 38;

тел.: (0362) 22-20-28, факс: (0362) 22-60-38;

e-mail: rivnegeo@rivne.com

11.03.2010Спілкувався Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 957

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17212)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14034)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13861)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13787)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13780)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13568)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13506)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13118)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13100)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (853)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (89)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (78)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (71)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (70)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"