Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №464 від 02.09.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Семінар

Малий та середній бізнес повинен об’єднатися

Малий та середній бізнес повинен об’єднатися

Наповнення місцевих бюджетів безпосередньо залежить від податків. Наприклад, у міському бюджеті Рівного 71 відсоток доходів складає податок з доходів фізичних осіб, 6 відсотків - єдиний податок. Тобто, міська скарбничка та функціонування обласного центру тримаються на людях, які працюють і заробляють. І якщо малий та середній бізнес контролюючі органи продовжуватимуть “душити” так, як це відбувається зараз, вони просто згорнуть свою діяльність чи підуть “у тінь”, а в бюджеті утвориться величезна дірка. Сьогоденна ж політика державних контролюючих органів щодо основних наповнювачів бюджету практично рубає гілку, на якій тримається держава.

Тому час вже нарешті малому та середньому бізнесу об’єднатися і вголос розповідати про те, що не дозволяє їм нормально працювати та заробляти собі, своїй родині, та й зрештою у певній мірі країні на прожиття.

- Як фахівець-економіст, головний бухгалтер із 14-річним стажем роботи, я відчуваю реальні проблеми малого та середнього бізнесу щодня, - ділиться представник рівненського осередку партії “Сильна Україна” Людмила МАТВІЙЧУК (на фото). - А тому переконана - відстояти свої права можна лише об’єднавшись.

З цією метою днями у Рівному відбувся цікавий семінар, який на прохання рівненського осередку партії “Сильна Україна” проводила директор аудиторської фірми “Інфо-сервіс-аудит”, керівник Західного територіального відділення Асоціації податкових консультантів, експерт газети “Бухгалтерія”, консультант з питань оподаткування і бухгалтерського обліку, аудитор з 18-річним стажем Інна Данилюк. В одному приміщенні зібралися представники малого та середнього бізнесу, і ми спільно шукали виходи з економічної кабали, яку для нас створила держава.

- Що сьогодні є найбільшою перепоною для нормальної роботи підприємств та підприємців?

- Передусім, сильний тиск у вигляді різного роду грошових поборів. Мало того, що у країні існує неймовірно забюрократизований процес дозвільної системи - без хабарів неможливо відчинити жодних дверей і розпочати власний бізнес, підтримка з боку держави теж повністю відсутня. Коли економічна криза “накрила” країни Європи, там усіма можливими способами почали підтримувати малий та середній бізнес, оскільки від його діяльності залежить рівень економіки держави. У нашій же країні все навпаки, підприємців сьогодні намагаються усіляко “задушити” - правомірними і неправомірними перевірками, написанням актів перевірок з переважно надуманими порушеннями тощо. І як би прозоро ти не працював, за такого підходу фіскальних органів стаєш апріорі порушником законодавства, ли-ше на тій підставі, що хочеш працювати і працюєш.

- Розкажіть будь ласка більш детально про семінар, мета якого виокремити і допомогти розв’язати найболючіші проблеми малого та середнього бізнесу?

- Семінар проводили на основі вже діючої законодавчої бази, що регулює підприємницьку діяльність, і тієї, введення якої планують з 1 січня 2011 року. Сьогодні, на жаль, не всі мають можливість отримати консультацію досвідченого фахівця, багато хто і досі перебуває в інформаційному вакуумі. А незнання та непрогнозованість найближчого майбутнього створюють досить істотні ризики для ведення бізнесу. Тому присутнім було корисно почути про дієві способи захисту підприємництва з уст людини, яка провела велику кількість судових справ, і не одного підприємця витягла з проблем - Інни Данилюк. Зараз, коли потрібно об’єднуватися і допомагати один одному, хоча б інформаційно та консультативно, вона справді та людина, яка може дати корисні поради.

- Що ж потрібно знати для захисту власного бізнесу?

- Передусім, необхідно бути оперативно і глибоко обізнаним щодо законодавчих змін, усвідомлювати можливі ризики підприємницької діяльності та відповідальність посадових осіб, розуміти свої права і можливості мінімізувати витрати підприємства при проведенні перевірок тощо.

- Обласна організація партії “Сильна Україна” планує подання певних ініціатив, які висловлювали на цьому семінарі?

- Обов’язково. По-перше, нами створюється група інформаційної підтримки підприємців малого та середнього бізнесу. Мова йде про ситуації, коли пересічна людина - підприємець не має у цей кризовий час фінансової можливості проконсультуватися в аудиторів. Тому ми, група фахівців у середині партії, висловили бажання зорієнтувати її, підказати, порадити, допомогти у межах можливого. При цьому будь-яка політична приналежність чи відсутність такої не має для нас жодного значення.

- Якщо детальніше говорити про реалії сучасного законодавства, чого найбільш разючого нам слід чекати від нового Податкового кодексу?

- На моє переконання, він в першу чергу надзвичайно ускладнює облік як такий. Облік ПДВ передбачається здійснювати за правилом “першої події”, облік доходів та витрат - за моментом їх виникнення. По-друге, у кодексі суттєво розширено права податківців. Тому деклароване ними врівноваження прав податківців і підприємців, на мою думку, насправді не відповідає дійсності, так як сьогодні підприємцям відстоювати свої законні інтереси у судах досить складно - судді наразі переважно не наважуються приймати рішення не на користь державних органів. За таких реалій, цей кодекс, на мою думку, прописаний суто фіскально. Тим більше, що подібні загрози для українського підприємництва ми бачимо не лише у новому Податковому кодексі.

- А чого ж варто чекати платникам єдиного податку?

- Сьогодні зарано щось прогнозувати, тому що навколо кодексу й досі тривають дебати. Він дійсно суттєво обмежує кількість видів діяльності, які зможуть працювати на єдиному податку. До того ж додалися обов’язкові внески до Пенсійного фонду. Тому, чи буде конкретному підприємцю сенс продовжувати перебувати на спрощеній системі оподаткування, чи варто переходити на загальну, говорити поки що важко. У нас, представників партії “Сильна Україна”, є певні побоювання, що спрощену систему оподаткування наразі намагатимуться максимально обмежити. Проте, наш лідер Сергій Тігіпко робить і надалі робитиме усе можливе, щоб малому та середньому бізнесу дихалося легше.

- Але ж Тігіпко позиціонується як один із авторів нового Податкового кодексу? Де ж логіка між прагненням і конкретними діями вашого лідера?

- Я знаю, що в дійсності це не так. Податковий кодекс, винесений на всенародне обговорення, готували представники Міністерства фінансів та Державної податкової адміністрації України без погодженням з Кабміном. Однак саме завдяки особистій ініціативі та тиску Тігіпка, цей документ винесли на громадське обговорення. Потрібно зрозуміти, що Тігіпко сьогодні працює в уряді без підтримки більшості чиновників, і, на мою думку, саме на нього одного в уряді хочуть перекласти всю відповідальність за ті непопулярні кроки, які сьогодні здійснює влада.

Я переконана у тому, що, наскільки це буде можливо, Тігіпко забезпечить внесення розумних змін до Податкового кодексу, однак зламати діючу систему в державі без суспільної підтримки йому навряд чи вдасться.

- Скажіть, як бути бухгалтерам та підприємцям, які працюють у селах, де доступ до інформації обмежений?

- Ситуація з інформаційною обізнаністю підприємців дійсно складна, однак саме тому нами створюється група інформаційної підтримки підприємництва, спеціалісти якої безкоштовно надаватимуть потрібну інформацію тим, хто до нас звертатиметься. До партії “Сильна Україна” зараз активно вступає дуже освічена, професійна та ініціативна молодь, тому я переконана, що ми зможемо це зробити. В Україні настає той час, коли на зміну людській зневірі поступово приходить розуміння того, що майбутнє наших дітей справді залежить від наших узгоджених дій та наших спільних зусиль. І я впевнена, що нас - підприємців, державою буде почуто.

02.09.2010Наталя ПЕНКІВСЬКА


Переглядів: 922

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21063)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14376)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13856)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13771)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13500)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13111)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (721)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (80)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (76)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (75)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (73)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (73)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (73)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (71)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (71)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (69)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (68)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (68)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (65)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (64)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"