Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №501 від 19.05.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Добром нагріте серце

Олександр НЕСТЕРУК: “Мрію, щоб Рівне жило спортивним життям”

Олександр НЕСТЕРУК: “Мрію, щоб Рівне жило спортивним життям”

Займатися фізкультурою, спортом і просто бути здоровим - модно, переконаний відомий меценат дитячого та юнацького спорту

Депутат Рівненської міської ради, член фракції “Батьківщина” Олександр НЕСТЕРУК (на фото) вже багато років є одним із найактивніших меценатів дитячого та юнацького спорту в обласному центрі. Саме з його іменем пов’язані започаткований у Рівному щорічний футбольний турнір “Кубок майбутніх чемпіонів”, створення на базі ЗОШ № 26 фізкультурно-спортивного клубу “Авангард”, облаштування дитячих майданчиків на прибудинкових територіях, будівництво стадіону в парку Хіміків, документальний фільм про рівненських кікбоксерів, присвячений 10-річчю центру бойових мистецтв “Будокан”, та чимало інших корисних для громади справ. “Мене часто запитують, для чого ви все це робите, - зізнався Олександр. - Насамперед, ця робота приносить радість мені й дітям, які прагнуть фізичного вдосконалення. Мають спокій і батьки, бо впевнені, що їхні чада ведуть здоровий спосіб життя, який сприяє формуванню сили волі, цілеспрямованості та витривалості, без чого важко подолати всі перепони в житті”.

“Намагаюсь вирішувати проблеми на рівні особистих контактів”

- Пане Олександре, чим сьогодні живе депутат Рівненської міської ради і спортивний меценат Нестерук?

- Як депутат працюю в окрузі - є чим перейматися. Сьогодні, наприклад, виїжджали в парк Хіміків на озеро. Хочемо там облаштувати пляж: вивезти пісок та поставити альтанки. Зараз дітки вже плавають у водоймі, хоча це заборонено без нагляду батьків, та ловлять рибу - 200-грамових карасиків. Я й надалі працюватиму над перетворенням парку Хіміків на хорошу відпочинкову зону, яку не уявляю без стадіону. З міським головою вже погодив, який він повинен мати вигляд, за який час виконати заплановані роботи. Звичайно, в благочинній діяльності мені допомагають близь-кі, друзі-однодумці, але фінансове забезпечення втілення моїх ідей у парку Хіміків тягну сам. Думаю, що через рік-два тут буде найкраще в Рівному місце відпочинку.

- Чи розраховуєте Ви, реалізуючи свої благодійні проекти, на допомогу міської влади?

- На жаль, не все від неї залежить. Місто тільки заробляє кошти, а управляє ними київська чиновницька бюрократія. Це не дає можливості ефективно їх використовувати на благо територіальної громади. Завжди на щось не вистачає - то на ремонт будівель, під’їздів та дахів, асфальтового покриття у дворах, то на заміну інженерних мереж, ремонт ліфтів тощо. На все це потрібні великі кошти. Їх і раніше не вистачало, а зараз ще більше бракує - принаймні, в мене таке враження. Але, попри всі труднощі, наше місто - одне з найчистіших у західному регіоні України, за це треба віддати належне міській владі та депутатам Рівнеради.

- Оцініть значення депутатських запитів у вирішенні проблем виборців Вашого округу?

- У відповідь на депутатські запити, як правило, надходять відписки чиновників. Можливо, запит і має якусь юридичну силу для вирішення питання, але я завжди намагаюсь вирішувати проблеми на рівні особистих контактів із міським головою та начальниками різних управлінь. При необхідності і сам долучаюся до того, аби вирішувати проблемні питання ефективніше і швидше. Для цього я максимально докладаю зусиль як депутат міської ради і член постійної комісії з питань освіти, молоді та спорту, яку очолює депутат Рівнеради Світлана Богатирчук-Кривко. Ме-ні дуже приємно працювати зі Світланою Кирилівною - вона добре знає проблематику виховання здорового покоління, у нас із нею повне взаєморозуміння з усіх питань розвитку освіти, юнацького спорту і дитячого відпочинку.

“Головний пріоритет – боротьба за здоровий спосіб життя дітей”

- Будь-які змагання потребують коштів. Чи завжди підприємства та підприємці охоче беруть на себе роль спортивних меценатів та спонсорів?

- Кожен меценат чи спонсор є, передусім, бізнесменом, який вміє рахувати гроші. Тому кошти на фізкультуру і спорт вони дають не надто охоче. Ще якби держава надавала за це певні пільги (наприклад, звільняла від сплати податку на спонсорську суму), то, думаю, ситуація була б кращою. Та, попри все, у місті є люди, які відгукуються на прохання спортсменів і хоч невеликими сумами, але завжди допомагають. Велику роль відіграють особисті зв’язки, адже завжди легше знайти спільну мову з людиною, яку знаєш. Що стосується мене, то я отримую від меценатства задоволення. Інші ж отримують задоволення від того, як гроші роблять гроші.

На мою думку, чоловік, який себе поважає, дивиться з перспективою на майбутнє. Для мене головний пріоритет - боротьба за здоровий спосіб життя наших дітей. Це - юнаки і дівчата, яким уже 12-14 років. Чим більше ми всі, депутати та підприємці, будуватимемо спортивні майданчики та облаштовуватимемо зелені зони відпочинку - парки і сквери, де б мами могли погуляти з дітками, тим більша надія на те, що Україна матиме здорову націю. Діти не так часто хворітимуть, менше куритимуть та будуть байдужі до алкоголю й наркотиків. Філософія мого життя: “Займатися фізкультурою, спортом і просто бути здоровим - модно”.

- Пане Олександре, віднедавна Ви почали опікуватися, крім футбольного турніру “Кубок майбутніх чемпіонів”, юнацьким фізкультурно-спортивним клубом...

- Дійсно, рік тому ми з директором ЗОШ №26 Володимиром Дзюбаком заснували ФСК “Авангард” на базі цієї школи. Там займаються футболом перспективні хлопці віком 16-18 років, є хороший тренер. За рік показали непоганий результат: зокрема, на зимовій першості з футболу пам’яті Володимира Шморгуна стали третіми серед 35 команд, на обласному турнірі завоювали четверте місце. Зараз наш клуб грає в другій лізі області, прагнемо вийти в першу. Приємно відзначити, що наша команда успішно стартувала в літньому турнірі-2011 і поки що йде без поразок. Також незабаром стартує третій щорічний міський футбольний турнір серед п’ятикласників “Кубок майбутніх чемпіонів”, який я фінансово підтримую. У ньому візьмуть участь команди з усіх міських шкіл. Сподіваюся, що турнір стане серйозною спортивною подією не лише для нашої області.

До речі, в Рівному є чудові футболісти, але в них немає матеріальної бази - футбольних полів. Зараз ми з директором ЗОШ №26 Володимиром Дзюбаком робимо футбольне поле, так би мовити, за власні кошти. Це була його ініціатива, яка здобула мою підтримку. Але маю велику надію на те, що до Євро-2012 в Україну зайдуть інвестори, що будуть закладені в держав-ному бюджеті кошти на розвиток юнацького спорту в регіонах. Я переконаний, що в нашому місті багато талановитих спортсменів серед дітей і молоді, справа - за владою та меценатами, які підтримають рівненський футбол та інші масові види спорту.

Наприклад, у нас є дуже хороші хлопці, які серйозно займаються боксом. У них чудові перспективи, але немає сучасного залу для боксерських поєдинків, де можна було б зібрати на всеукраїнські змагання численну аудиторію уболівальників. Було б непогано створити в Рівному школу боксу. Можливо, залучити до цього проекту Фонд братів Кличків. Як відомо, цей фонд підтримує створення таких закладів у містах України, єдина їхня вимога - у школі мають займатися не менше 400 дітей. Ми вже вибрали приміщення, сподіваємося, що Клички допоможуть нам відповідним спортивним обладнанням, аби юні боксери могли займатися в належних умовах. Можливо, зможемо виростити майбутніх чемпіонів Європи чи навіть світу.

“Рівненські діти можуть стати чемпіонами Європи і світу”

- Чи вплине підготовка до Євро-2012 на розвиток малого спорту в Україні?

- А хіба може без розвитку малого спорту розвиватися великий спорт? Сьогодні у Рівному чимало юних спортивних талантів. Якщо їм забезпечити хорошу базу і надати належну підтримку, вони можуть стати чемпіонами Європи і світу. У нас дуже високий рівень підготовки підлітків із плавання: вони досягають у цьому виді спорту високих результатів на всеукраїнських змаганнях. Також великий потенціал рівненської школи кікбоксингу. Зараз в області, за словами головного тренера з кікбоксингу Рівненського центру бойових мистецтв “Будокан” Ростислава Саєнка, цей вид спорту переживає справжній бум. Він зачепив і нашу сім’ю: мій молодший син займається кікбоксингом під керівництвом Ростислава Саєнка та Олега Германа.

Хоча кікбоксинг не є олімпійським видом спорту, проте останнім часом його популярність із кожним днем зростає. Вже йдеться про те, щоб на 31-х літніх Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро у 2016 році цей вид єдиноборств було введено в олімпійську програму. Тож у двох юних рівнян - Владислава Жовтанюка та Романа Кроля, які торік стали чемпіонами світу з кікбоксингу, є всі шанси представляти Україну в Бразилії. Золоті медалі вони вибороли на чемпіонаті світу з бойових мистецтв, який проходив у місті Масса-Карарра (Італія). Серед 80 країн-учасниць чемпіонату українська збірна виступила найкраще.

- Ваша заповітна мрія?

- Мрію, щоб Рівне жило спортивним життям. Адже проблем у нашому житті вистачає, і кожна людина прагне хоча б на якийсь час відволіктися від побутових клопотів, роботи. Порівнюючи спортивні споруди в європейських країнах, усім, звичайно, хотілося б, аби щось подібне було і в нас. Нещодавно із дружиною їздив з робочим візитом у Раду Європи, відвідали Європарламент та Європейський суд з прав людини. Перед тим заїжджали у штаб-квартиру ООН у Женеві, потім - у штаб-квартиру НАТО у Брюсселі. Подорожуючи Європою, мене вразило те, як бережливо тамтешній люд ставиться до громадських місць відпочинку: у парках чистота, порядок, ніхто не ламає лавочки та скульптури…

Мені дуже хочеться, щоб у нашому місті було більше естетичних місць відпочинку, де можна було б із приємністю погуляти і сфотографуватися на згадку. Одним із таких місць я бачу втілення моєї ідеї - встановлення показника напрямів до різних міст, у тому числі й міст-побратимів Рівного. Я вже почав роботу над цим проектом. Маю ще кілька ідей, які готовий втілити, якщо дозволить міська влада. Поки що не буду говорити про ці проекти - нехай вони стануть сюрпризом для рівнян і гостей нашого міста. Для мене дуже важливо, щоб ніхто й ніколи не сказав, що я був депутатом міської ради і нічого не зробив для рідного міста. Працювати для людей - головна мета мого життя. Вірю у веселкове майбутнє наших дітей та онуків - у щастя багато кольорів.

19.05.2011Спілкувався Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 1131

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 24.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21225)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17360)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14586)
• Допомога під час карантину [967] (14506)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14340)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14159)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14031)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14004)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13997)
• Живи до ста! [965] (13976)
• Бюджет і ми… [965] (13916)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13911)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13782)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13685)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13683)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13630)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13247)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13215)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (426)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (58)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (58)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (57)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (57)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (55)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (55)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (55)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (50)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (47)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (47)
• П’яний водій збив пішохода (47)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (47)
• Постачали наркотики до колонії (45)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (44)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"