Відваром буряка в давнину користувалися як дезинфікуючим засобом, і, природно, їли і вареним, і сирим. А потрапив він до нас з Візантії.
Є багато видів капусти: червонокачанна, білокачанна, цвітна … Цвітну капусту Марк Твен називав капустою, яка закінчила коледж. Броколі американці називають “капустою з університетською освітою”.
Картопля з’явилася в Європі в середині XVII століття як декоративна рослина. Розповідають, що якийсь адмірал привіз її до Англії і, коли картоплю виростили, пригостив друзів її стеблами і листям, підсмаженими в маслі. Гості довго плювалися. У XVIII столітті в Росії при дворі це блюдо подавалося як десерт. Перед вживанням її варили і густо посипали цукром.
Огірок на початку XVIII століття в Англії був великою рідкістю, а лікарі змагалися у пошуках негативних його якостей. Одні вважали його просто отруйним, інші - “охолоджуючим” і таким, що викликає застуду.