Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №522 від 13.10.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Aqua vitae

Спочатку була вода

Спочатку була вода

Екологічно чиста питна вода - найбільш важливий продукт харчування. Але якщо задатися метою очистити 35 тонн води, яку середньостатистична людина випиває за все життя, то, в результаті отримаємо 420 склянок солей і забруднювачів. Тобто, все це водне “сміття” залишається в нашому організмі: осідає в суглобах, судинах, блокує мембрани клітин всіх органів і тканин організму, не дозволяючи їм нормально функціонувати.

При втраті води хворим організмом процес “забруднення” ще більше ускладнюється, тому важливо саме під час хвороби забезпечити його екологічно чистою водою, яка допоможе якнайшвидшому одужанню. Фахівці з харчування рекомендують щодня вживати 6-8 склянок чистої води. Але більшість людей п’є недостатню кількість води, не кажучи вже про її якість.

Дуже важливо, щоб вода, яка вживається для пиття і приготування їжі, була максимально чистою. Доброякісна питна вода зміцнює здоров’я і перешкоджає виникненню багатьох захворювань. Ті ж фахівці з харчування настійно рекомендують вживати лише екологічно чисту питну бутильовану воду, щоб бути впевненими в її якості. Результати експериментів, які були зроблені в різних країнах світу, показали, що у води є пам’ять. Вода запам’ятовує будь-який вплив, все, що відбувається у навколишньому просторі. Воді досить стикнутися з речовиною, щоб дізнатися про її властивості і зберегти цю інформацію у своїй пам’яті. Запам’ятовуючи інформацію, вода набуває нової якості. При цьому її хімічний склад залишається незмінним.

Однією з найбільш чистих визнана вода джерела Зам-Зам. Мусульмани вважають його благословенням Аллаха. Люди не просто так славлять чудові джерела. Адже безліч колодязів дають нам воду, заражену хвороботворними мікробами. Особливо обережно слід вгамовувати спрагу з джерел пустелі. На кожні 4,5 кілограми ваги людського тіла приходиться 3 літра води. Головна причина того, що кожній живій істоті потрібна вода для підтримки життєдіяльності, полягає в тому, що живі клітини - ці головні елементи, з яких складається все живе - обов’язково включають в себе молекули води.

Життєві процеси пов’язані з постійним перерозподілом і переміщенням води в організмі. Споживаючи воду, організм людини споживає і мінеральні речовини, розчинені в ній. Вода здатна доставити в людський організм різні речовини (як корисні, так і шкідливі). Протягом дня доросла людина споживає близько двох літрів води у вигляді напоїв і один літр - у складі так званої твердої їжі: у фруктах, овочах, хлібі, м’ясі тощо, які не є абсолютно сухими продуктами, а містять від 30% до 90% води. Для оптимального здоров’я у спекотні літні і сухі зимові дні рекомендується пити близько 10 склянок води щодня, навесні - близько 8-ми. Вагітним жінкам щодня необхідно пити на 50% більше води. Людям, які активно займаються спортом, рекомендується до норми додавати по 1 склянці води за кожні півгодини вправ.

Магія срібла

Історія згадує про багато цілющих властивостей благородних металів і дорогоцінного каміння. Ще за часів завоювань Олександра Македонського був відзначений той факт, що вживання їжі з срібного посуду дозволяє уникнути кишкових захворювань. У царських гробницях були знайдені срібні ємності для зберігання та транспортування води. Деякі ємності були виконані одночасно зі срібла й міді. Давні Шумерські управителі вважали настояну таким чином воду за “еліксир молодості”. А в цілому, за нею закріпилася назва “срібна вода”. Згодом використання срібного посуду в знатних родинах слугувало не тільки атрибутом підтвердження статусу, але й засобом гігієни. Гіпократ у своїх роботах згадував, що срібло сприяє швидкому загоєнню ран і допомагає організму боротися з різними захворюваннями. Багато шанованих лікарів минулих століть, засновників сучасної медицини, боролися за допомогою срібла та срібної води з різними епідеміями, бактеріальними та вірусними захворюваннями, які заподіювали Європі величезної шкоди в середні віки. Навіть такі хвороби, як епілепсія, холера, сифіліс, чума виявлялися менш стійкими під впливом срібла. Вчені стверджують, що цілющі властивості “свяченої води” можна пояснити з наукової точки зору. Вода, яку святять у церквах, проходить через цілий ряд впливів. Серед них основними виділяють тривалий контакт зі сріблом і вплив звуку певної частоти. Мова йде про частоту вібрації при читанні молитов під час служби.

Священна річка Ганг, що в Індії, славиться своїми цілющими властивостями. Багато людей стверджують, що води річки допомогли їм позбутися різних шкірних захворювань. Численні прочани щороку одержимі прагненням дійти до берегів річки та пройти омовіння. Дослідники знайшли пояснення цього феномену. Виявилося, що грантові води, які наповнюють русло річки, омивають значні родовища природного срібла.

Про людей, які не знають хвороб, говорили: “народився у сорочці і з срібною ложкою в роті”. Є один спосіб приготування срібної води в домашніх умовах: срібні речі покласти у воду, настоювати протягом 1 доби. Важлива деталь: срібні речі, які використовують для приготування срібної води, не можна мити. Інакше вода не набуде потрібних властивостей.

Цікаві факти про воду

1. Ми ніколи не будемо мати більше води, ніж маємо зараз.

2. Щодня з поверхні землі випаровується 1 000 000 000 000 (трильйон) тонн води.

3. Вода - єдина субстанція, яка зустрічається в природі у трьох формах: твердій (лід), рідкій і у вигляді газу.

4. 80% земної поверхні вкриті водою.

5. 3% води на землі прісні; більша частина прісної води зберігається у замерзлому стані у льодовиках.

6. Середньостатистична людина складається з води на 50-80%. Ембріон людини складається з води на 95%, дитина на 70-80%, а доросла людина на 50-70%, тобто з віком людина всихає, організм людини зашлаковується і разом зі зменшенням частки води в організмі приходять хвороби і старість.

7. Кров людини на 83% складається з води.

8. Кавун на 93% складається з води.

9. У найглибшій точці світового океану (Маріанський жолоб, 11 034 м) кинутій у воду залізній кульці потрібно більше години, щоб досягти океанського дна.

10. Недалеко від села Кергалан в Азербайджані є горюча вода. Від сірника вода спалахує блакитним полум’ям через наявність у її складі метану.

11. Забруднені підземні води очищаються протягом декількох тисячоліть.

12. Людина може обходитися 30 діб без їжі і менше тижня без води.

13. У склянці води міститься близько 8 000 000 000 000 000 000 000 000 (8 септіліонів) молекул.

14. Вода - це основний розчинник в людському організмі. З її допомогою переносяться всі корисні речовини, вона ж виводить з організму шлаки та шкідливі речовини. У водних розчинах відбуваються всі хімічні реакції в нашому організмі.

15. Давно відзначений взаємозв’язок якості води, її хімічного та бактеріологічного складу, стану здоров’я та рівня захворюваності населення.

16. Середньостатистична людина, користуючись водопровідною водою, за своє життя пропускає через організм від 80 кг до 100 кг хімічної бруду. І саме тому так важливо бути впевненим в якості води, яку ви вживаєте.

17. У складі мантії Землі води міститься в 10-12 разів більше, ніж у Світовому океані.

18. Вживання кофеїну й алкоголю призводить до обезводнення. На кожну випиту чашку кави або порцію алкоголю треба додатково випити склянку води.

19. Морська вода замерзає при температурі - 1,91 °C

20. Вода відбиває 5% сонячних променів, у той час як сніг - близько 85%. Під лід океану проникає тільки 2% сонячного світла.

13.10.2011Тетяна ХВИЛЬ


Переглядів: 1108

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17212)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14034)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13909)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13861)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13787)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13780)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13568)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13506)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13118)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13101)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (868)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (89)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (79)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (71)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (71)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"