Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №558 від 27.06.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Наша марка

Добре пиво зберігає смак до останнього ковтка

Добре пиво зберігає смак до останнього ковтка

Пршемисл БРОЖ: “Люди, яким уже набридло “масове” пиво, шукають пивну родзинку”

Головний пивовар ПрАТ “Рівень” чех Пршемисл БРОЖ (на фото) - унікальна людина. У той час, коли Україна понад два десятки років прагне інтегруватися в Європу, він уже десять років міцно інтегрований в Україну. Тут його тримає улюблена робота та надійна опора - дружина Іра й чотирирічна донечка Тереза, а також палка любов до рівненського пива, його шанувальників в області та за її межами. До Рівного пан Пршемисл потрапив у 2003 році, коли йому запропонував посаду головного пивовара пивзаводу його директор Мар’ян Года. “Спочатку він був моїм другом, потім директором, а згодом став ще й тестем”, - жартує мій співрозмовник.

- Пане Пршемисл, які подарунки шанувальникам рівненського пива приготував “Рівень” у новому пивному сезоні?

- Буквально два тижні тому підприємство почало випускати два нові сорти пива - “Празьке” та “Богемське”. Щоправда, вони не такі вже й нові, раніше - у 2010-2011 роках - їх випускали в кегах, але споживачі настирливо просили розливати це пиво і в пляшки. Тривалий час ми готувалися до приємної для фанатів “живого” пива події: уклали угоди на поставку необхідних обсягів скляної тари, розробили привабливі етикетки. Наступного місяця плануємо налагодити випуск “Празького” і в літрових ПЕТ-пляшках.

- Декілька слів про смакові якості “Празького” та “Богемського”.

- Одне й друге пиво - світлі сорти, мають однакову щільність - 12%, алкоголь - до 5%, але відрізняються один від одного абсолютно різним смаком. “Празьке” - зварене одноварним методом із дуже тонкоароматним українським хмелем, схожим на чеський жатецький - один із найкращих та найдорожчих сортів хмелю у світі. Напій є дуже м’яким завдяки використанню власне пшениці (сирої й подрібненої, а не пшеничного солоду) і високоякісного тонкоароматного хмелю. “Богемське” - класичне світле пиво з тонким хмільним ароматом та приємною пивною гірчинкою, більшою ніж у “Празькому”. Зварене із солоду, в ньому немає ні пшениці чи ячменю, ні рису чи кукурудзи - воно більше подібне до чеських сортів - і за щільністю, і за гірчинкою, і за всіма іншими смаковими властивостями.

- Чи вплинуло проведення в Україні Євро-2012 на обсяги реалізації рівненського пива?

- За рахунок грандіозного спортивного шоу, можливо, збільшили свої обсяги гіганти вітчизняної пивної індустрії, які рік рекламувалися як офіційні спонсори футбольного чемпіонату. Ми ж останні три місяці - квітень, травень і червень - стабільно нарощували виробничі та фінансові показники порівняно з минулим роком. Однак, мушу зауважити, коли грає Україна, то кількість спожитого пива і в місті, і в наших барах суттєво збільшується.

- В Європі невеличкі пивоварні успішно витримують конкуренцію з пивними гігантами, а в Україні?..

- Звичайно, ми відчуваємо тиск “китів” вітчизняної пивної індустрії. У них ширші можливості для рекламування у ЗМІ своєї продукції та проведення різних акцій, а також різноманітне фірмове обладнання - столи, стільці, палатки тощо. А ми можемо протиставити їхнім потугам тільки якісний продукт, за який проголосує споживач своїм гаманцем. Люди, яким уже набридло “масове” пиво, шукають пивну родзинку.

- Наскільки широка географія споживання пива ТМ “Рівень”?

- Сьогодні в Україні легше назвати місто, де не продають рівненське пиво, ніж порахувати міста, де ним щодня тамують спрагу. У 2010 році ми почали випускати пиво “Празьке”. Відповідно до динаміки ринку, воно наздоганяє за рівнем продажів “Жигулівське”. Сьогодні в Одесі, Києві чи в Донецьку нашого пива п’ють більше, ніж у Рівному. Як каже чеське прислів’я: у коваля кінь ходить без підкови. Але ми віримо в те, що рівняни виявлять свій патріотизм і щодо місцевого пива.

- Ваше враження про українську культуру споживання пива.

- Культура споживання пива в Україні дуже відрізняється від західної. Не буду говорити за всю Європу, а порівняю Україну з Чехією. Наприклад, у всіх українських барах (мережа шинків “Рівень” - не виняток) часто п’ють пляшкове пиво. Чехи у пабах люблять тільки розливне, добре охолоджене бочкове пиво. Українці п’ють пиво зі смердючою таранькою, у нас такого не побачите - після жирної закуски бокал доведеться півроку відмивати. Особливо дивує те, що клієнти українських барів просять у барменів пиво без піни, - мене це неабияк дратує. Коли мені несуть пиво без піни, я прошу наступний бокал із піною. Адже за висотою і часом осідання піни можна оцінити якість напою. Добре пиво з пінкою не окислюється і останній ковток зберігає смак першого ковтка. Крім того, в Чехії барменами працюють професійно підготовлені люди, а в Україні за барну стійку часто-густо стають працівники без відповідної фахової підготовки. Ще одне цікаве спостереження: в чеському супермаркеті покупці кладуть у возик 1-2 ящики пива, а в українському - 1-2 пляшки. Для чехів це смішно…

- …А для українців - напевне, сумне нагадування про їх скромний достаток. Дякую за інтерв’ю.

27.06.2012Спілкувався Олександр ОЛЬХОВИК


Переглядів: 1202

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 11.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21160)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17318)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14549)
• Допомога під час карантину [967] (14470)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14308)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14119)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13993)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13965)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13953)
• Живи до ста! [965] (13943)
• Бюджет і ми… [965] (13878)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13872)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13742)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13651)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13649)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13597)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13206)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13176)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (127)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (52)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (48)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (48)
• Небезпека вологих серветок (47)
• Тонкощі заварювання кави (46)
• Пиріг «Чорний ліс» (45)
• Особливості вживання видів води (19)
• А ваш шампунь безпечний? (18)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (18)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (18)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (18)
• Часникові стрілки корисніші за часник (17)
• Нецукровий діабет (16)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"