Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №563 від 09.08.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#12 серпня - День будівельника

Щасливі квадратні метри від ПрАТ “Рівнебуд”

Щасливі квадратні метри від ПрАТ “Рівнебуд”

Олександр ЛЮЛЬЧИК: “Програма “Доступне житло” - реальний шанс отримати квартиру”

Придбати квартиру нині задоволення не дешеве, а для декого - взагалі недосяжне. З нинішніми цінами на житло зібрати потрібну суму на “свій куточок” можуть лише ті, в кого зарплата або інші доходи дозволяють це зробити. Втім, держава, свого часу майже відмовившись від надання безоплатного житла, придумала кілька “фішок”, які мають полегшити шлях до власної квартири тим, хто живе, як у рукавичці. Це - програма “Доступне житло”, довготермінові пільгові кредити на будівництво житла молодим сім’ям тощо. На думку голови правління компанії ПрАТ “Рівнебуд” Олександра ЛЮЛЬЧИКА (на фото), програма “Доступне житло”, запропонована Президентом України, - одна з найпрогресивніших у Європі.

“Цю програму чекали років 20, не менше”

- Олександре Володимировичу, одна з резонансних Соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича - програма “Доступне житло”. Наскільки вона, на Вашу думку, актуальна?

- Безумовно, цю програму чекали років 20, не менше. Житлова проблема для України була болючою, і такою залишається. Те, що на найвищому державному рівні її почали вирішувати, - явище позитивне. На втілення програми у держбюджеті передбачено 1 мільярд гривень, а житло зможуть отримати 30 тисяч українців. Тому я рекомендую всім мешканцям Рівного й області, хто має можливість, обов’язково стати її учасником. Такі програми бувають раз у десятиліття і розрахувати на те, що в період світової фінансової нестабільності подібні проекти функціонуватимуть тривалий час, складно.

- Яким чином держава гарантує виконання програми?

- Соціальна ініціатива Президента України включена в державний бюджет, а це є гарантією того, що наступні 15 років - хто б не був керманичем країни - держава виконуватиме свої обов’язки щодо фінансування цієї програми. Тобто, стаття відшкодування відсотків по кредитах є соціально захищеною, її щороку включатимуть у держбюджет.

- Ваші базові зауваження до механізму виконання цієї програми.

- Єдиний недолік, який сьогодні залишився в цій програмі, - це те, що уряд неправильно розпорядився коштами, доручивши програму банкірам. Банкіри у будь-якій ситуації шукають свою вигоду. Звідси з’явилося і страхування квартир, і акредитація будівельних організацій, задіяних у програмі. Це - нонсенс, якого не повинно бути. Треба спростити схему виділення коштів - банкіри повинні бути тільки їх транзитерами. До речі, у Кабміні прислухалися до пропозицій керівників облдержадміністрації, висловлених на міжрегіональній нараді, присвяченій виконанню Соціальної ініціативи Президента України “Доступне житло”, яку 12 липня провів у Рівному Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк. Відтепер забудовникам не доведеться проходити акредитацію в банках: учасниками держпрограми стають ті будівельні компанії, надійність яких перевірили у профільному міністерстві. На Рівненщині таке погодження пройшли 11 забудовників, у тому числі й компанія “Рівнебуд”.

Крім того, на мою думку, будівельникам не треба виплачувати відразу всю суму за квартиру. Достатньо авансу 25 відсотків від суми, а решта - по мірі виконання робіт на об’єкті. Аби люди були упевнені в надійному й ефективному вкладенні своїх коштів, треба не розпочинати фінансування доти, поки не буде впевненості, що 50 відсотків вільних площ гарантовано кредитуватиметься. Цієї суми достатньо для того, щоб робити основу об’єкта з інженерними мережами і мати 100-відсоткову гарантію того, що будова не зупиниться.

“Думайте, зважуйте, вирішуйте…”

- Які документи повинні надати бажаючі взяти участь у цій програмі?

- Перш за все, документи, які підтвердять вашу потребу у покращенні умов проживання. А ще - довідку про склад сім’ї, відомості про доходи за останні шість місяців, копію свідоцтва про шлюб, копії свідоцтв про народження дітей, копію паспорта та реєстраційного номера облікової картки платника податків, заяву про надання часткової компенсації відсотків. Мається на увазі, що людина сплачує 3 відсотки ставки за кредитом та тіло кредиту. 13 відсотків ставки компенсує державний бюджет.

- Де можна ознайомитися з умовами програми детальніше?

- Таку інформацію можна знайти на офіційних сайтах Рівненської облдержадміністрації та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Також рівняни можуть отримати консультацію щодо програми “Доступне житло” в “Єдиному вікні”. Воно розташоване в облдержадміністрації (м. Рівне, майдан Просвіти, 1, кабінет 110, телефон для довідок: 695-473) та безпосередньо в забудовника - в компанії “Рівнебуд” (телефон приймальні: 22-32-20). Нині активно формується список бажаючих. Тож, шановні рівняни, думайте, зважуйте, вирішуйте, а головне - скористайтеся шансом і станьте господарями квартир, які на вас чекають.

- Наші читачі цікавляться квартирами у житловому комплексі “Золота підкова”.

- “Рівнебуд” погодився завершити довгобуд, що на вулиці Корольова, замість збанкрутілої Першої української індустріально-інвестиційної компанії. Усі необхідні документи з банком “Київ”, який є кредитором будівництва, вже підписано, зараз закінчується юридичне зняття обмежень з об’єкта, тож у вересні будівельники планують розпочати роботи. Нині коригується проектно-кошторисна документація, зокрема, низку квартир у першому та другому під'їздах перепланують під одно- та двокімнатні, що раніше не було передбачено. До речі, цей об'єкт знаходиться в дуже зручному місці, тут чудові площі під офіси та торгівлю, у дворі буде автостоянка на 90 автомобілів. На сьогодні з усіма комунальними службами, газовиками й енергетиками вирішено питання по значному спрощенню підключення будинку до газу, електроенергії та води. Не чекаючи завершення судових розглядів, ми вже практично підвели зовнішній водопровід до будівельного майданчика. Завезли частину необхідного для будівництва грунту та приступили до коригування документації для облаштування індивідуального опалення у квартирах.

“Якісні квартири - за помірну ціну”

- Ви задоволені тим, як нині забудовується наше місто?

- У будь-якому разі, якщо Рівне забудовується - це добре. Адже з'являються нові квартири, нові робочі місця. Чим більше місто будується, тим більше воно розвивається. Будівництво - фундаментальна галузь, яка витягує всю економіку. Якщо у державі нормально функціонує ця галузь, то нормально функціонує вся країна. Нам, аби зрівнятися за рівнем будівництва з європейськими державами, треба інтенсивно будувати ще років 40-50. Щоправда, світова фінансова криза боляче вдарила по будівельній галузі і в Європі. Подивіться, які проблеми сьогодні в Іспанії, Італії, Греції та Португалії - будівництво там практично зупинено. Україна теж переживає не кращі часи, адже припинилося іпотечне кредитування населення. Банки не видають кредити під будівництво житла, населення на сьогоднішній день не має достатніх заощаджень, щоб купувати дорогу нерухомість. Тим більше, що капіталовкладення в будівельну галузь - це довгострокові інвестиції, які мають певний ризик у тому, що вони не завжди своєчасно й ефективно освоюються.

На мою думку, мінімум зо два роки будівельний бум нашій країні не загрожує. Будівельники ще не скоро розкриють свій потенціал для того, щоб на первинному ринку з’явилося багато житла. А тому, шановні рівняни, активно використайте можливості, які відкриває участь у програмі “Доступне житло”. Виходить однокімнатна квартира - беріть однокімнатну, вистачає на дві - беріть двокімнатну. Це дуже великий шанс для людей. Адже на Рівненщині нема великих об’єктів, спеціально підготовлених під цю програму. Сьогодні будівельні організації знаходяться не в такому стані, аби з нуля починати спорудження мегаполісів. Ніхто в це гроші не вкладе. Однак у Рівному є десяток достойних об'єктів, вартих вашої уваги, - тож купуйте житло на перспективу, якщо є така можливість. Програма “Доступне житло” - це якісні квартири середнього класу за помірну державну ціну. Її рівень цілком достатній, аби своєчасно та якісно будувати.

- Олександре Володимировичу, цієї неділі країна відзначатиме День будівельника. У Вас є можливість привітати колег зі святом.

- Дорогі рівнебудівці, шановні будівельники Рівненщини! Від усього серця вітаю Вас із професійним святом! Переконаний, що Ви і надалі будете високо тримати марку, вдосконалювати професійну майстерність, радувати людей і відродженими святинями, і сучасними непересічними проектами. Попри проблеми, пов’язані з економічними та соціальними негараздами, перспективи у будівництва великі - нашій галузі є де розвиватися, є що будувати. Бажаю Вам оптимізму й нових трудових здобутків, щастя, здоров'я, достатку та родинного тепла.

З Днем будівельника!

Найтепліші та найщиріші вітання із професійним святом заслуженим будівельникам України в Рівненській області. Пам’ятаємо всіх, з ким перемагали і хто допомагав нам долати труднощі. Бажаємо Вам невичерпної енергії, щастя та міцного здоров’я!

Бондарчук А.Л.

Берташ В.М.

Бачманюк А.А.

Войтюк П.Л.

Віжевський О.В.

Журавльов А.С.

Капшук В.А.

Карлюк Р.А.

Ковальчук О.І.

Куцель С.І.

Курилович О.О.

Люльчик О.В.

Максимова М.В.

Матчук В.Й.

Піндюрін Д.П.

Потурай П.М.

Прилуцький В.Г.

Симончук Б.І.

Сливинський І.П.

Ткач М.А.

Трофімчук М.Г.

Турчин В.М.

Тарасенко М.І.

Яковенко П.С.

З повагою, колектив ПрАТ “Рівнебуд”

09.08.2012Спілкувався Олександр ОЛЬХОВИК


Переглядів: 1651

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14227)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13883)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13658)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (906)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"