Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №564 від 15.08.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Майбутнє - за освітою

Київський університет права НАН України: успішний вуз - успішне навчання

Київський університет права НАН України: успішний вуз - успішне навчання

Київський університет права НАН України - єдиний навчально-науковий комплекс у системі Національної академії наук України, що здійснює підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації фахівців-юристів і юристів-міжнародників за освітньо-кваліфікаційними рівнями бакалавра, спеціаліста, магістра на денній, заочній, заочно-дистанційній формах навчання та на екстернаті.

Про методи та систему навчання майбутніх правників ми вирішили запитати у ректора Київського університету права НАН України професора, Заслуженого юриста України, заступника голови Союзу юристів України Юрія Ладиславовича Бошицького (на фото).

- При заснуванні навчального закладу перша група студентів складалася з 25 осіб, а вже сьогодні студентами університету права є 2700 молодих людей у Києві, Рівному та Ужгороді, - розповідає Юрій Ладиславович. - Ми хочемо не просто підготувати правознавця з глибокими класичними знаннями у галузі юриспруденції, який працюватиме на благо України, але й виховати особистість, фахівця з високими морально-етичними якостями, патріота своєї країни та професії.

Тому викладачами профілюючих дисциплін нашого університету є провідні науковці в галузі юриспруденції, академіки, члени-кореспонденти Національної академії наук України та галузевої, Національної академії правових наук України. А для підготовки студентів використовуються сучасні надбання у сфері вітчизняної і європейської освіти, впроваджуються новітні інформаційні технології навчання, креативні педагогічні та науково-методичні досягнення.

Сьогодні юридичну освіту в нашому університеті можуть отримати не лише ті, хто мешкає у різних куточках країни і світу, але й люди із фізичними вадами та зайняті особи. Спеціально для них у КУП НАНУ впроваджена дистанційна форма навчання.

У 2005 році в університеті відкрили відділення міжнародного права, що дозволило забезпечити міжнародну діяльність України висококваліфікованими кадрами, які представляють інтереси фізичних та юридичних осіб у міжнародних організаціях, надають правову допомогу іноземним громадянам, банкам, інвесторам. Особливістю випускника відділення міжнародного права КУП НАН України є й фундаментальна мовна підготовка, позаяк, починаючи з 2009 року, в університеті викладають чотири іноземні мови.

- Як формуєте та проводите науково-дослідну діяльність вишу?

- Зауважу, що науково-дослідна діяльність університету є одним із пріоритетних напрямків інтелектуального розвитку студентів.

Креативним досягненням вузу є підготовка циклу довідково-енциклопедичної літератури, а саме - малих енциклопедій. Першим таким виданням у 2009 році стала “Мала енциклопедія права інтелектуальної власності”. У 2010 році була видана “Мала енциклопедія теорії держави та права”, у 2011 р. - “Мала енциклопедія приватного права”, “Мала енциклопедія міжнародної безпеки”, у 2012 р. - “Мала енциклопедія кримінального права” тощо.

Щороку на високому науковому і організаційному рівні університет проводить п’ять науково-практичних конференцій, за результатами яких видає збірники матеріалів, що перебувають у публічному доступі. У 2008 році КУП НАНУ започаткував проведення Наукових читань, присвячених пам’яті Володимира Михайловича Корецького, наукова спадщина якого є неоціненним вкладом та здобутком юридичної науки, а з 2009 року - міжнародну науково-практичну конференцію “Сучасні проблеми правової системи України” та всеукраїнську науково-практичну конференцію “Актуальні проблеми правотворення в сучасній Україні”. Студентська молодь також долучається до наукової-дослідної роботи. Наприклад, з 2007 року на базі філії вузу в м.Ужгород проводиться міжнародна студентська науково-практична конференція “Європейська юридична освіта і наука: студентський вимір”. З 2009 року ВНЗ проводить власні конференції за кордоном - у Словаччині та Угорщині, спільно із Закарпатським державним університетом та університетами Угорщини і Словаччини.

Наукові контакти вузу, в тому числі і міжнародні, сприяють більш ефективній роботі аспірантури, яка є важливим джерелом поповнення кадрового потенціалу університету.

- Якою є навчально-наукова база університету?

- Особливого значення ми надаємо оптимізації діяльності сучасної навчально-наукової бібліотеки, яка є науково-інформаційною базою, що забезпечує навчально-виховний процес та науково-дослідницьку роботу.

Від 1995 року й до сьогодні фонди бібліотеки збільшились із декількох десятків книг до 120 тисяч друкованих видань та понад 1000 найменувань електронних документів.

Інновацією є широке використання електронного каталогу, який налічує понад 22 тисячі бібліографічних записів, а також впровадження цифрових підручників, що стали для студентів і викладачів таким же легкодоступним та простим у використанні джерелом інформації, як звичайна книга.

У 2001 році спільно з Інститутом держави і права ім. В.М. Корецького НАН України було засновано український науково-теоретичний журнал “Часопис Київського університету права”, який за підсумками V Всеукраїнського конкурсу на краще юридичне видання здобув Першу премію у номінації “Періодичні юридичні видання, часописи тощо” за висвітлення широкого спектру проблемних питань реформування правової системи та законодавства України. Якщо у 2001 році журнал містив 20 статей, то сьогодні - це в середньому 100 наукових праць.

- Як розвиваються міжнародні зв’язки університету?

- КУП НАНУ інтенсивно розширює та поглиблює закордонні контакти, сприяє розвитку міжнародного співробітництва у сфері освіти та науки.

Для нас вже традиційними стали систематичні візити іноземних науковців, які проводять майстер-класи, беруть участь у семінарах, круглих столах і організованих вузівцями міжнародних конференціях. Міжнародна освітня та наукова робота активно здійснюється в рамках укладених угод про співпрацю, основними положеннями яких є обмін науковим досвідом, спільна дослідницька діяльність, обмін науковою літературою, перспективи впровадження міжнародних магістерських програм з отриманням подвійного диплому.

- З Ваших слів зрозуміло, що навчальна складова університету є досить потужною, а чи створюєте програми, які дозволяють розвивати духовність молоді?

- Цілком природно, що кожен вуз намагається мати свій стиль, своє обличчя. Стиль КУП НАНУ - це бути сучасними, креативними і соціально корисними. Тому ми ставимо собі за мету всебічний розвиток людини як особистості та найвищої соціальної цінності, розвиток її здібностей, формування високоморальних якостей, збагачення на цій основі інтелектуального, творчого, культурного потенціалу. І саме у зв’язку з вищезазначеним в Київському університеті права НАНУ успішно реалізуються креативні проекти, такі як “Інтелектуальна власність в Україні - перлини живопису для студентської молоді”, “Інтелектуальна власність в Україні - перлини сучасної літератури для студентської молоді”, програма “Пізнай свій край”, юридична клініка “Фенікс”, “Здорова молодь - сильна держава”, “Передай тепло своєї руки маленькій дитині”, які у свою чергу сприяють формуванню гармонійної особистості студента. Ідея цих проектів має інформаційний та духовно збагачувальний характер.

- Як розцінюєте роботу Рівненського інституту, що є відокремленим підрозділом ВНЗ?

- Сьогодні Рівненський інститут КУП НАНУ успішно функціонує. Близько п’яти сотень студентів здобувають тут фах юриста. Для них - це виключна можливість отримати диплом Київського університету права НАНУ, при цьому навчаючись в Рівному неподалік своїх домівок.

Приємно, що випускники Рівненського інституту КУП НАНУ займають високі посади в правоохоронних органах, органах прокуратури, суддівському корпусі.

А студентський актив постійно організовує благодійні та громадські проекти. Чого варті кілька проведених благодійних акцій для Рівненського дошкільного дитячого будинку! Ми ж розуміємо, що підтримка соціально-незахищених діток - справа благородна і дуже потрібна.

Студенти Рівненського інституту Київського університету права НАНУ мають також можливість здобути практичні навички організації загальнообласних заходів, познайомитись з успішними і впливовими людьми Рівненщини. Віднедавна тут базується громадське об’єднання “Молодіжний ForUm”. Для студентів - це цікаве студентське життя, спілкування з цікавими особистостями, можливість долучатись до молодіжної політики регіону. Дебати, форуми, круглі столи - це далеко не весь перелік інтерактивних комунікативних заходів, що організовуються у виші.

- Як Ви вважаєте, у чому успіх і популярність Київського університету права НАНУ серед абітурієнтів?

- Київський університет права - це велика родина, де панують знання, доброзичливість та повага. А девіз вузу - DISRE EST VINСRЕ, що означає - “навчатися, щоб перемагати”. Ми створили всі умови для виховання не тільки висококваліфікованого правника, а й культурно і духовно розвиненої особистості. У 2010 році на території університету почали зводити університетський храм на честь преподобного Нестора Літописця, наріжний камінь під будівництво якого освятив Блаженніший Володимир - Митрополит Київський та всієї України. Я знаю напевно, що цей храм науки, освіти та духовності лише сприятиме вихованню молоді в дусі високої моралі, патріотизму та порядності.

15.08.2012


Переглядів: 973

Версія для друку

Коментарі (1):


олена: не все що написано ректором блищить.Міжнародних звязків не має.хіба що кеківник іздить за рахунок універу Кращі викладачі звільняються ВУЗ не підпадає по своім показникам під університет в кращому випадку це коледж треба думати

Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21068)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17210)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13878)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13852)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13116)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13098)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (800)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (74)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"