Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №582 від 20.12.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Колапс

Рівненщину прибило снігом

Рівненщину прибило снігом

Погодні катаклізми, що зненацька охопили Москву, поступово дісталися й до нас. Відтак у снігових заметах опинилася майже вся Україна. Покрив снігу подекуди сягає більше одного метра, з дахів звисають довжелезні бурульки, а дороги ніяк не пристосовані до проїзду автомобілів. Та що тут говорити про водіїв, якщо й пішоходам, аби подолати невеличку відстань, доводиться докласти чимало зусиль, але й не багато хто дістається до місця призначення, а опиняється у травмпункті.

Між іншим, у Тернополі вже оголосили надзвичайний стан. Школи міста закрили щонайменше на два дні. Правоохоронці не випускають машини з міста, щоб ті не потрапили в аварії на заметених дорогах. Приблизно сотня сіл - без світла.

До боротьби із стихією вже задіяні військовослужбовці. Отож вони борються із заметами на магістральних автошляхах у Волинській, Чернівецькій, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській та Хмельницькій областях.

Основні зусилля сфокусовано на розблокуванні багатокілометрового затору на трасі “Київ-Чоп” на ділянках Львів-Броди, Ожидів-Броди, Броди-Ясенів.

За інформацією оперативної групи Західного ОК станом на 16 грудня протяжність автомобільного затору в обох напрямках складає близько 22 кілометрів. У сніговому полоні перебуває понад 100 одиниць транспортних засобів.

Тому Державтоінспекція України закликає водіїв бути особливо уважними і обережними на дорогах та без нагальної потреби не виїжджати за межі області. За прогнозами Гідрометцентру, найближчі дві доби в Україні очікуються перепади температури, ожеледиця, можливі також хуртовини та налипання мокрого снігу.

Через погодні катаклізми не краща ситуація склалася і у Рівненській області, особливо в районних центрах. Через заметілі села взагалі залишилися відрізаними від цивілізації. На автостанції “Залізнична” повідомляють, що на минулому тижні через не розчищені дороги не їздила маршрутка до Дермань-2 через Верхів, а також утруднений проїзд до ще декількох сіл Здолбунівського району за селищем Мізоч. Про ситуацію, яка склалася наразі, керівництво автостанції “Залізнична” офіційно взагалі нічого не повідомляє, та за власними спостереженнями можу з впевненістю сказати, що рух у сільській місцевості паралізований. А от на автостанції “Чайка” зазначають, що станом на 17 грудня в рейс виїхало 60% маршруток. Та варто наголосити, що не всі вони доїжджають до місця призначення. Більш-менш нормально вони можуть проїхати лише до райцентрів. А от що ж стосується сіл, то туди проїзду немає.

Окрім цього, енергетики повідомляють, що після негоди відремонтували та підключили до мережі всі лінії електропередач потужністю 10 кіловольт. Відтак, струм подали до всіх населених пунктів. Нині аварійні бригади працюють із менш потужними мережами, які забезпечують освітлення на окремих вулицях чи в індивідуальних будинках. Ці роботи пообіцяли завершити якнайшвидше.

У зв’язку із ситуацією, що склалася в області, вистачає роботи і МНСникам. Зокрема, за минулі вихідні 15-16 грудня підрозділами територіального управління Міністерства надзвичайних ситуацій України у Рівненській області для на надання допомоги громадянам при ускладнених погодних умовах здійснено 38 виїздів. Так, із снігової пастки врятовано 153 людини, з них 40 дітей, та вивільнено 61 одиницю автотранспортної техніки, з яких: 11 карет швидкої медичної допомоги, 10 пасажирських мікроавтобусів, 37 легкових та 3 вантажних автомобілі. Найбільшу увагу рятувальники звертали на допомогу каретам швидкої допомоги, які рятуючи людей потрапляли у снігові пастки. Зокрема, зі снігових заметів звільняли карети швидкої допомоги у Кузнецовську, Зарічному, а також у Демидівському та Млинівському районах. Не оминула ситуація зі швидкими і Здолбунівщину, там у кюветі опинилося одразу два автомобілі.

Через складні погодні умови три породіллі народжували дітей у машинах. У селі Здовбиця Здолбунівського району рятувальники буксирували автомобіль швидкої допомоги з породіллею. А вже через декілька годин МНСники витягували швидку з породіллею у селі Половлі Володимирецього району. А от у Рокитнівському районі жінка народила дитину просто в салоні автомобіля. Це сталося на автодорозі “Борове-Рокитне”, де спершу два авто влетіли у снігову пастку, а потім - перекрили рух для інших транспортних засобів, утворивши величезний затор.

Також рятувальникам довелося на своєму авто везти семимісячну дівчинку до лікарні. Адже за селом Дубляни Демидівського району в снігових заметах загруз автомобіль швидкої медичної допомоги районної лікарні. Бригада медиків їхала до села Перекалі, де на них чекала хвора дитина. Проте дорогу до населеного пункту не прочистили. Оскільки карета швидкої проїхати не змогла, рятувальники до села поїхали на спецмашині, забравши із собою двох лікарів. Діставшись до хворої семимісячної дівчинки, медики оглянули її і прийняли рішення про невідкладну госпіталізацію. Дівчинці встановили попередній діагноз гострий трахеобронхіт.

Рятувальники зазначають, що протягом вихідних складні погодні умови спостерігались на території майже усієї області. До заходів з подолання наслідків негоди залучалося 165 рятувальників та 36 одиниць пожежно-рятувальної техніки. Також за допомогою спеціальної інженерної техніки, автомобіля БАТ-2 аварійно-рятувального загону спецпризначення області продовжується розчищення доріг місцевого значення на території Рівненського та Гощанського районів. Разом з тим працівниками державної пожежно-рятувальної частини №19 Радивилівського району на відрізку траси “Київ-Львів” між населеними пунктами Радивилів-Броди, постійно відбувається підвіз продуктів харчування водіям та пасажирам транспортних засобів, які стоять у сніговому заметі.

Водночас на Рівненщині вже працюють більше двох десятків пунктів обігріву. Усім, хто туди звертається, пропонують гарячу їжу, чай, теплий одяг і медичну допомогу. Такі пункти мають запобігти переохолодженням людей. Окрім цього, у 17 територіальних центрах соціального обслуговування пункти обігріву вже перейшли на цілодобовий режим роботи. Більше того, за прогнозами синоптиків, температура в краї знижуватиметься до 15-20 градусів морозу. Разом із тим, в області чекають на сильні пориви вітру, отже дороги знову перемітатиме. Тож всі служби мають бути готовими до нових надзвичайних ситуацій і швидко на них реагувати.

Що ж стосується Рівного, то тут ситуація хоч і не настільки критична, та бажає кращого. Зокрема, більш-менш розчищеними залишаються тільки центральні вулиці, а про тротуари та під’їзди до будинків взагалі не йдеться. Корки формуються майже на кожному з перехресть, адже автомобілям не допомагає навіть зимова гума, для того, аби рушити з місця, доведеться не один раз пробуксувати.

Отож, якщо на початку грудня комунальникам доводилося боротися лише із невеличким снігом, то наразі ситуація доходить до критичної точки. Лише другий тиждень зими, а погодні умови загнали комунальників у глухий кут.

Як повідомляють комунальники Рівного, на зимовий період заготовлено біля 6 тисяч м3 піску, 3 тисяч м3 відсіву, 1 тисяча тонн солі. Та складається таке враження, що комунальні служби вирішили зекономити на посипанні доріг. Адже пісок на дорогах з’являється лише тоді, коли сталася аварія у якійсь частині міста. І це не просто вигадки чи безпідставна критика - це слова, які перевірені на власному досвіді. Адже зовсім нещодавно довелося побувати у невеличкій аварії. Ця дорожньо-транспортна пригода нескладна і дякувати Богу не призвела до трагічних наслідків, окрім розбитих фар двох автомобілів. Та дивує зовсім інше - дорога о пів на десяту ранку по одній із центральних вулиць міста зовсім не була посипана. Там був справжнісінький льодяний покрив, яким можна просто піруети на ковзанах виписувати. А далі, хочу вам сказати, було ще цікавіше - комунальна техніка приїхала посипати дорогу лише через годину після аварії, а ДАІшник, що складав протокол, декілька разів уточнив, чи ми впевнені, що дорога насправді не була посипаною.

При цьому, на балансі ШЕУ перебуває 31 одинця техніки. Аби забезпечити безперервну роботу, піскорозкидачів у Рівненському ШЕУ має бути 18, а є всього 12, не вистачає і грейдерів. Отож, сподіватися залишається тільки на краще. Адже за прогнозами синоптиків, уже після снігопаду обіцяють значне похолодання. Причому комунальники Рівного повідомили, що спеціального приміщення для зберігання суміші, щоб посипати дороги немає, а як відомо, за температури -200С вона здатна замерзати, ось і виникне нова проблема.

Та головне, як то кажуть, не засмучуватися та не розчаровуватися. Адже минулорічні мінус 30 пережили, от і цього року не пропадемо.

20.12.2012Юлія ГОЛИК


Переглядів: 1005

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21064)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17207)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14463)
• Допомога під час карантину [967] (14378)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14221)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14031)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13906)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13876)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13858)
• Живи до ста! [965] (13848)
• Бюджет і ми… [965] (13783)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13773)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13654)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13565)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13563)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13502)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13114)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13096)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (740)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (81)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (77)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (76)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (74)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (74)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (72)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (72)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (72)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (71)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (70)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (69)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (67)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (65)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"