Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №582 від 20.12.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Червень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Липень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Смачного!

ТОП-5 новорічних страв різних країн світу

ТОП-5 новорічних страв різних країн світу

Приготуй до новорічного столу колоритну м’ясну, рибну страву або десерт із новорічного меню різних країн світу.

1. Франція

Індичка - головна страва новорічного столу у Франції. Французи жартують: “Якщо немає індички, то Новий рік може не прийти”.

Індичка по-французьки

Інгредієнти: 0,5 кг філе індички, 5 дрібних цибулин, 2 помідори, 300 г сиру, майонез, спеції, сіль до смаку.

Приготування

Філе індички розріж на тонкі шари та вклади в миску, пересипаючи спеціями та сіллю. Накрий кришкою, зверху поклади вантаж і залиши на 20-30 хвилин для маринування у власному соку.

Помідори помий і поріж кружечками, цибулю наріж кільцями. Сир натри на великій тертці. На деко виклади фольгу, краї підгорни. Рівномірно в один шар розклади пласти індички, зверху злегка промасти майонезом. Потім поклади шар цибулі і шар помідорів. Зверху засип усе сиром.

Запікай у духовці близько години. Спершу на сильному вогні, потім - на слабкому. Страву подавай на стіл гарячою, прикрасивши зеленню.

2. Польща

На новорічному столі в Польщі обов’язково є риба, яку вважають символом благополуччя та сімейного щастя.

Риба по-польськи

Інгредієнти: 300 г філе судака зі шкірою, 1 морквина, 4 г кореня петрушки, 2-3 варені яйця, 20 г вершкового масла, 1 ст. л. лимонного соку, зелень петрушки, сіль до смаку.

Приготування

Філе риби наріж порційними шматками, відвари в підсоленій воді з додаванням моркви та кореня петрушки.

Для соусу розтоплене масло об’єднай з подрібненими яйцями, лимонним соком, порізаною зеленню та 2 ст. л. рибного бульйону.

При подачі рибу вклади на блюдо, полий приготовленим соусом. Як варіант, гарніруй пюре з картоплі та моркви.

3. Чехія та Словаччина

У цих країнах новорічний стіл не обходиться без ароматного національного десерту - яблучного штруделя.

Яблучний штрудель

Інгредієнти: 250 г борошна, 1 яйце, 150 г вершкового масла, 1 ч. л. оцту, 1 кг яблук, 80 г цукру, 30 г родзинок, 100 г хлібних крихт, кориця мелена, цедра лимона до смаку.

Приготування

Борошно просій, потім влий у нього збите з 6 ст. л. теплої води яйце, 1 ст. л. розтопленого масла, оцет, додай сіль і заміси м’яке блискуче тісто. Скачай у кулю та залиши на 30 хвилин, накривши вологою тканиною.

Розріж тісто навпіл, кожну половину розкачай на присипаному борошном лляному рушнику. Розтягни тісто від центру в усі боки, намагаючись не порвати, збризни розтопленим маслом, вклади на нього шар очищених і нарізаних яблук, посип цукром, корицею, промитими родзинками, подрібненою цедрою і обсмаженими в 30 г масла хлібними крихтами.

Піднімаючи край рушника, скачай тісто в рулет. Перенеси на деко та випікай у помірно нагрітій духовці 30 хвилин, час від часу змазуючи маслом. Готовий штрудель остуди і розріж на скибочки. Подавай до столу, прикрасивши до смаку. Наприклад, горішками, гілочками м’яти, корицею або цукровою пудрою.

4. Німеччина

У цій країні на новорічний стіл обов’язково подають пироги та інші страви з родзинками, яблуками та горіхами. Причому кожен інгредієнт має своє значення. Наприклад, горіхи - це вміння пізнавати таємниці й долати труднощі життя, а родзинки - символ достатку.

Тістечка з горіхами

Інгредієнти: 2 яйця, 2 яєчні жовтки, 200 г цукру, 6 ст. л. сухарів, щіпка солі, 2 ч. л. сухих дріжджів, 1 ст. л. борошна, 0,5 ст. подрібнених родзинок, 1 склянка горіхів, 200 г вершкового масла, 0,5 склянки молока.

Приготування

Яйця і цукор збий, додай сіль, сухарі, змішані з борошном дріжджі, родзинки та 0,5 склянки горіхів. Заміси тісто, розкачай його в шар завтовшки 0,7 см, виклади на покрите промасленим папером деко і випікай у духовці протягом 15 хвилин при середньому нагріванні.

Для крему жовтки збий із цукром, влий, помішуючи, гаряче молоко. Прогрій, безупинно збиваючи, на водяній бані, щоб загусло. Отриману масу остуди, з’єднай зі збитим маслом і збивай усе разом до пишної консистенції. Додай 0,5 склянки подрібнених горіхів і перемішай.

Випечений корж одразу ж розріж на прямокутні тістечка, дай їм охолонути, потім покрий кремом і прикрась.

5. Англія

Традиційним десертом на новорічному столі в цій країні є пудинг. Перед подачею на стіл святковий пудинг поливають ромом і підпалюють.

Англійський пудинг

Інгредієнти: 170 г вершкового масла (маргарину), 170 г цукру, 170 г борошна, 2 яйця, щіпка соди, 120 г сиру.

Для глазурі: 25 г вершкового масла, 1,5 ст. л. какао, 1,5 ст. л. молока, 3 ст. л. цукру. Щоб сильно залити пудинг глазур’ю, кількість треба подвоїти.

Приготування

У посуді, в якому випікатимеш пудинг, розтопи вершкове масло, всип цукор, соду, додай яйця та збий. Потім додай сир, перемішай, додай борошно і збий. Накрий промасленим папером і постав випікатися на середньому вогні 15-20 хвилин.

Для глазурі змішай усі компоненти та доведи до кипіння. Готовий пудинг перекинь на тарілку, полий глазур’ю і прикрась. Наприклад, горішками, кокосовою стружкою, кунжутом.

20.12.2012


Переглядів: 1535

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1225 від 02.07.2025p.
¤ 
Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»

Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»

Початок літа вже традиційно є «дитячим». Це не дивно, оскільки закінчується навчальний рік у школах і починаються літні канікули.

Найкращого часу для дитячих розваг важко знайти. На жаль, саме дитячих літніх заходів в нас проводиться, на думку автора, замало, і це погано. Діти найбільше потребують позитивних емоцій, особливо в такий важкий час. Але є люди, які постійно працюють для того, аби малечі та підліткам влаштовувати святковий настрій. І роблять вони це дуже вдало....

¤ 
Літо, сонце і гори: тридцять восьма поїздка церкви «Христос є відповідь» у Карпати

Літо, сонце і гори: тридцять восьма поїздка церкви «Христос є відповідь» у Карпати

Діяльність церкви «Христос є відповідь» настільки різнопланова, що писати про неї можна дуже і дуже багато. Але є напрямок, який сам по собі є унікальним. Це кількаденні поїздки в Карпати, які дають можливість їх учасникам не просто відпочити в горах, що саме по собі є задоволенням та користю, а й отримати новий стимул для життя.

Ініціатор та організатор поїздок пастор Тарас Сень дуже гарно та змістовно описує ці поїздки. Цього літа, з 16 по 20 червня, відбувся перший літній виїзд до Карпат, організований церквою «Христос є відповідь». Про те, як він пройшов, автор попросив розповісти Тараса Сеня....

¤ 
У двох медичних закладах Рівненщини діє електронна черга на безоплатну заміну суглобів

У двох медичних закладах Рівненщини діє електронна черга на безоплатну заміну суглобів

На Рівненщині діє електронна черга на безоплатне ендопротезування – хірургічну заміну пошкодженого суглоба (здебільшого кульшового або колінного) штучним імплантом.

Ця послуга доступна у межах програми медичних гарантій у закладах, які мають договір з Національною службою здоров’я України....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23340)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19281)
• Допомога під час карантину [967] (16410)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (16175)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15908)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15799)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15753)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15722)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15717)
• Живи до ста! [965] (15601)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15552)
• Бюджет і ми… [965] (15482)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15419)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15388)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (15203)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (15161)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14990)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14858)

ТОП-15 свіжого номера:

• «Це відзнака всього народу України», – Кличко у Франкфурті отримав престижну премію за права людини (1192)
• ChampionCasino — Ліцензована Платформа для Українських Гравців (1155)
• Група «Гюрза» отримала чергову автівку для бойових завдань від волонтерів «Української команди» (1107)
• Віталій Кличко передав допомогу від столичної громади двом військовим підрозділам – понад 2300 дронів та системи РЕБ (947)
• У двох медичних закладах Рівненщини діє електронна черга на безоплатну заміну суглобів (331)
• Вартість манікюру: що входить у послугу та як не переплатити (324)
• Ексклюзивний Верифікаційний Бонус ChampionCasino - Дізнаємося Деталі (318)
• Як знайти якісні курси англійської мови: універсальні поради для вибору (304)
• Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…» (239)
• УДАР запропонував законопроєкт, який захищає демократію на рівні місцевого самоврядування (165)
• Векторна чистка зубів щадний спосіб догляду за яснами (148)
• Бізнес англійська чому це ключ до міжнародної кар'єри (137)
• Ремонт квартир під ключ: переваги та особливості (135)
• У Рівному консультуватимуть фахівці Інституту серця МОЗ України (123)
• Віталій Кличко передав на фронт ще 2400 дронів та 5 вантажівок (115)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"