Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №594 від 14.03.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Хто б міг подумати!

Все написано на обличчі

Народна мудрість говорить: “На обличчі все написано”. Справді, за його виразом можна дізнатися, що людина відчуває і навіть про що вона думає. Це ж стосується і її фізичного стану: красива, гладка, доглянута шкіра, гарний колір обличчя - ознака краси і здоров’я. Сьогодні ми поговоримо про найпоширеніші проблеми шкіри обличчя і про способи боротьби з ними.

Прищі, вугрі

Захворювання може бути зумовлене різними причинами: гормональними зрушеннями (наприклад, проблеми зі шкірою обличчя у підлітків), хворобами шлунково-кишкового тракту, поганою екологією. Як позбутися цих косметичних вад?

Правило перше: вугри ні в якому разі не можна вичавлювати самостійно. Натискаючи на шкіру, ми позбавляємося тільки від верхньої пробки. А шкіра при цьому травмується, утворюється мікрорубець.

Правило друге: при запаленні шкіри обличчя не можна користуватися скрабами. А креми і гелі для вмивання варто підбирати разом з фахівцем.

Правило третє, найважливіше: не намагайтеся впоратися з висипом вугрів (особливо яскраво вираженим) самостійно, зверніться до дерматолога.

При постійному запаленні шкіри обличчя також рекомендується здати аналіз на демодекоз.

Розширені пори

Причина появи розширених пор - зловживання гарячою їжею і питвом, часте використання фену для сушки волосся. До групи ризику входять також ті, хто відвідує лазню, сауну і навіть любителі відмокати в гарячій ванні.

Мабуть, найбільш простий і доступний метод боротьби з цим косметичним дефектом - це контрастне вмивання. Спочатку обличчя умивають теплою водою, щоб пори розкрилися і очистилися, а потім холодною, щоб розширені пори звузити.

Зморшки

Найкраще лікування - це профілактика, тому подбати про стан шкіри обличчя варто заздалегідь. Як часто ми чули в дитинстві окрики дорослих: “Не гримасуй!”, “Не морщи лоба!”. І це дуже слушні поради. Адже першими на обличчі з’являються саме мімічні зморшки.

Лихоманка на губах

Це не що інше, як вірус герпесу, який при ослабленні імунітету пробуджується і викликає неприємні висипання на губах, підборідді, крилах носа.

За статистикою, 95% населення є носіями одного з різновидів цього вірусу. Найбільш відомі віруси простого герпесу I і II типів і герпес Зостер, викликає вітрянку в дітей і оперізуючий лишай у дорослих. Вважається, що вірус герпесу I типу вражає шкіру і слизові оболонки людини, II типу - статеві органи.

Лікується герпес за допомогою мазей на основі ациклічних нуклеозидів (наприклад, всім відомий ацикловір), інтерферону (віферон) або препаратів, що містять одночасно інтерферон і ацикловір (герпферон).

Якщо застуда турбує вас дуже часто (наприклад, перед кожною менструацією), це говорить про знижений імунітет. І вам потрібно звернутися до лікаря, який призначить комплексне лікування.

Щоб вірус знову не активізувався, слід зміцнювати імунну систему: загартовуватися, дотримуватися принципів здорового харчування, регулярно займатися спортом.

На жаль, вірус герпесу має неприємну властивість зберігатися протягом всього життя в нервових клітинах людини. Тому не вірте “фахівцям” і голосній рекламі, які обіцяють позбавити вас від герпесу раз і назавжди. Лікування спрямоване, передусім, на скорочення терміну захворювання та запобігання розвитку повторних його проявів.

Блідість, поганий колір обличчя

Причини блідості зазвичай криються в серйозних захворюваннях: анемії, спричиненій нестачею мікроелементів, порушенні роботи шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразкова хвороба). Тому має сенс здати загальний аналіз крові і за поганих результатів звернутися до лікаря, який призначить вам курс лікування.

Тим, кого турбує землистий колір обличчя, рекомендується використовувати скраби.

Синюшний колір обличчя говорить про можливі неполадки в роботі серцево-судинної і дихальної систем. Тому, якщо ви помітили, що ваша шкіра з колись сяючої перетворилася на неприродно-синюшну, обов’язково проконсультуйтеся з фахівцем.

Алергія

Чим харчуємося? Чим дихаємо? Яку косметику використовуємо? Відповівши на ці три питання, ми можемо з’ясувати причину появи шкідливої алергії на обличчі. Якщо вона не знайдена, слід виключити зі свого харчування всі потенційно алергенні продукти, частіше прибирати квартиру і користуватися спеціальною гіпоалергенною косметикою, а ще краще - і зовсім звести макіяж до мінімуму.

Алергія - це серйозне захворювання, а не окрема проблема шкіри. Тому звертатися з приводу алергічних висипань на обличчі слід не до косметолога, а до дерматолога і алерголога. Лікувати хворобу також доведеться не тільки місцево, а в комплексі. По-перше, здати аналізи, щоб з’ясувати, що є причиною алергії. Потім спеціальне лікування, яке включає в себе алерген-специфічну імунотерапію (коли алергія лікується введенням надмалих доз алергену), прийом антигістамінних препаратів.

Насамперед, з раціону виключають найпоширеніші алергени: алкоголь, шоколад, незбиране коров’яче молоко, полуницю, цитрусові, екзотичні фрукти, рибу та інші морепродукти, копченості, консерви, горіхи, мед, спеції, обмежують каву. Крім того, слід вживати достатню кількість рідини, щоб зайві токсини не накопичувалися в організмі.

Нерідко алергія загострюється на нервовому ґрунті.

Веснянки

Це закономірна реакція організму на сонце, що виражається в посиленому виробленні пігменту меланіну. Він захищає світлу шкіру від ультрафіолетових променів. Тому назвати конопушки саме проблемою досить складно. Все залежить від вашого ставлення до них. Багатьом дівчатам дуже личать веснянки. Але якщо ви впевнені, що хочете від них позбавитися, то існують “народні” відбілюючі засоби. Огірок, лимон і кульбаба - найпопулярніші з них. Речовини, які містяться в цих рослинах, здатні окислювати пігмент ластовиння. Найпростіші рецепти - маска з огірків (свіжі очищені часточки огірків накладають на обличчя) і лимонний сік (щоденні дванадцятихвилинні маски). До речі, він підійде і для профілактики ластовиння.

Якщо в домашніх умовах позбутися веснянок не вдається, можна звернутися до косметолога. Він призначить спеціальні відбілюючі процедури і засоби, такі як хімічний пілінг, видалення веснянок лазером, рідким азотом.

І, звичайно, жінкам, схильним до появи конопушек, не слід з’являтися на сонці без капелюхів з широкими полями і сонцезахисних засобів.

Отже, ви дізналися про найпоширеніші захворювання і косметичні дефекти шкіри обличчя, методах боротьби з ними. Наостанок хочеться дати ще пораду. Одна з головних заповідей лікаря: “Не нашкодь!”. І, займаючись доглядом за обличчям, вам теж слід її дотримуватися.

14.03.2013Василина АВЕР’ЯНОВА


Переглядів: 1065

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14227)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13883)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (911)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"