Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №246 від 29.06.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#З перших уст

Олександр ДАНИЛЬЧУК:

Олександр ДАНИЛЬЧУК:

»Відповідальність беру на себе»

Відверта розмова “про життя” з обраним нещодавно головою обласної ради Олександром Данильчуком редакцією “РР” була запланована тиждень тому. Навмисне не поспішали “розписувати” про нього одразу після виборів: хотілося, щоб показав людям, як уміє працювати. Остання прес-конференція, що відбулася минулого вівторка, підтвердила: справді, Данильчук круто взявся наводити лад у регіоні.

Взяти, для прикладу, геть заплутану ситуацію з переобтяженими багатомільйонними боргами теплопостачальними підприємствами (“Комунеергія” та “Теплотранссервіс”), котрі на останній сесії облради було вирішено реорганізувати і потім повернути місту Рівному. Данильчук повідомив журналістам про те, що він щойно повернувся з Києва, де домовився про участь у цій роботі з в.о. директора НАК “Нафтогаз України” Ярославом Диковицьким. Голова облради не приховував оптимізму: незважаючи на всі складнощі, рівняни будуть узимку із газом!..

Втім, охочих до сенсації журналістів найбільше цікавило інше. А саме: скандал, який виник минулої неділі на Козацьких могилах, де відзначали чергову річницю на полі Берестецької битви. Несподівано для всіх саме Олександр Данильчук опинився в його епіцентрі. На тій же таки прес-конференції представник газети “Волинь” висунув звинувачення про те, що герой цих рядків кілька разів ударив екс-голову облдержадміністрації і чинного голову Рівненської обласної організації УНП Василя Червонія, коли той домагався мікрофона і трибуни. Данильчук, у минулому майстер спорту СРСР, за словом у кишеню не поліз:

- Якби я його дійсно вдарив, то він би на сцену й не піднявся. А так, я його просто відштовхнув. Тому що є протокол заходу, є затверджений сценарій. Напередодні, та й безпосередньо перед початком мітингу жоден представник УНП чи якоїсь іншої партії не звертався до оргкомітету із заявою про виступ. Тут інше. Як у тій приказці, що гарними справами прославитися не можна.

Швидко опанувавши себе, він продовжив:

- Вже минуло два місяці після виборів. Позаду залишилася боротьба за голоси виборців. Тепер настав час працювати. Тим більше, що у нас для цього є все: своя незалежна держава, із гербом та прапором є свій Основний Закон, річницю прийняття якого ми відзначаємо, є люди роботящі, є розум і розуміння того, що Україні потрібна наша праця. Не треба сьогодні повертати 1991-й рік!.. І ще. Полеглих не поминають штурмом.

А на запитання, чому не підготував свій коментар щодо означених подій відразу ж, - як це зробили прибічники Червонія, - Данильчук відказав:

- Ми не готуємо заяв наперед, а займаємося конструктивною роботою. У нього ж усе було заготовлено: і люди розставлені з мегафонами, і заяви відповідні для преси написані.

* * *

- Олександре Юрійовичу, - звертаюся до Данильчука вже в особистій розмові, - скажіть, будь ласка, ви - добра людина?

- Коли на твоїх очах має місце хамство, - жоден не стерпить. А так, звісно ж, я не є конфліктним, швидше - навпаки. Не повірите, але я, працюючи в різних структурах, за все своє життя звільнив з роботи лише двох чоловік. І то часом жалкую про це. І тут, у обласній раді, не займався “чистками”, а став працювати з тим колективом, який є.

- Одразу після обрання вас на посаду голови облради про вас заговорили. Одні казали, що “цей наведе лад у області”, інші звинувачували у різних гріхах: одну дружбу з одіозним Ігорем Бакаєм узяти!..

- Як не перепишеш історію, так і не викинеш сторінок із своєї біографії. Було б непорядно відмовлятися від того, що в роки юності з Ігорем Бакаєм ми навчалися у Березнівському лісному технікумі (тепер це коледж), займалися спортом.

- Якщо повернутися в далеке минуле, у дні вашого дитинства в селі Зірне Березнівського району: ким ви тоді хотіли стати?

- Великим спортсменом. Я й досяг немало: став майстром спорту СРСР. А от Олімпійські ігри не виграв. Просто запізно почав займатися - аж у дев’ятому класі. Але ці заняття - моїм видом спорту є вільна боротьба - дали мені найголовніше: навчили боротися. Тобто, добиватися перемоги і гідно приймати поразки: падаючи, підніматися знову і знову. Адже ми в житті не завжди перемагаємо.

- А що ви вважаєте своєю найбільшою перемогою?

- Те, що маю чудову сім’ю, - це мій надійний тил. Дружина моя займається бізнесом, тепер і мене годує (сміється - авт.). Старший син Дмитро - студент юридичного факультету Київського національ-ного університету імені Т.Г.Шевченка, донька Яна щойно закінчила коледж у Кембріджі, в Англії залишитися не захотіла, зараз готується до вступних іспитів у Київський університет дизайну, найменший синочок - школяр. Треба розуміти, що жодна посада довічною не буває. І ніякі гроші не дають повного щастя. Задоволення приносить робота, - справжня, така, що на результат.

- За професією ви…

- Лісівник. Коли в складі збірної України потрапив у столицю, обрав навчання у сільськогосподарській академії, на факультеті лісового господарства. Пригадую, як працював у республіканському дослідному господарстві квіткових і декоративних рослин, потім - в Асоціації зеленого господарства, до складу якої входили 53 підприємства. Які це були роки!.. Я відповідав за зовнішньо-економічні зв’язки. Ми озеленяли Бельгію, Італію, Японію, - та мало не вся Європа везла до себе наші декоративні чагарники і квіти. Не те, що зараз…

- Ви залишили в Києві власний бізнес, а ще раніше - обіймали досить високі посади у різних структурах. Не боїтеся втратити те, що вже маєте?

- Коли на початку дев’яностих я покинув ще благополучну державну структуру і поринув у власний бізнес, також було страшно. Але життя показало, що вчинив вірно.

- Жителі північних районів області і дотепер згадують, як добросовісно, будучи в 1998-2002 роках народним депутатом,

ви ставилися до своїх обов’язків…

- Насправді, я не надто рвався знову звалити на себе обов’язки депутата. Балотувався, звісно, маючи певні амбіції. Адже було дуже важко працювати ті чотири роки… Я ж звик, давши слово, виконувати його. Коли приїжджав на Рівненщину проводити прийом громадян, щоразу приходило по триста чоловік. Знаючи, де тоді був розташований мій офіс у Києві, й там постійно стояли черги людей. Підсобляв і в навчанні дітей, і у лікуванні, ремонті шкіл, лікарень, придбанні медикаментів, обладнання, газифікації”. Разом з тим, за ці два місяці, що біля керма, закрутив немало справ, вагомих для області. Фактично, заявив цим, що обласна рада нового скликання відповідальність за стан справ на Рівненщині взяла на себе. У той час, як у столиці депутати “шукали консенсус”, у нашому ж “парламенті” вдалося без особливих проблем сформувати конструктивну, націлену на вирішення невідкладних проблем регіону, більшість (маю на увазі СПУ, БЮТ, “Наша Україна”).

- Олександре Юрійовичу, то що ж, усе-таки, для вас означає посада голови облради, - після стількох років у столиці?

- Раз мені люди довірили її, я постараюся цю довіру виправдати. У співпраці з виконавчою владою, за підтримки депутатського корпусу, маю надію, нам удасться підняти свою область на вищий щабель - як у економічному, так і соціальному плані. А для того, щоб жодна ініціатива, жодна ідея не зосталася поза увагою, при голові обласної ради створено Координаційно-консультативну раду з питань місцевого самоврядування, до складу якої увійшли голови районних, міських рад, по одному представнику від кожного району з числа сільських, селищних, міських (міст районного значення) голів.

- Ви балотувалися від БЮТу. Але ж посада голови облради не є політичною…

- Так. Моє завдання - знаходити спільну мову з усіма партіями, не надаючи при цьому переваги жодній. Так і намагаюся чинити. В тому числі й тоді, коли порушуються так звані політичні питання, як це було в питанні з державною мовою. Я підтримав запит фракції УНП про звернення до Президента щодо ставлення до української мови в країні. Тому що є Закон, і жодні політичні спекуляції тут недоречні. З іншого боку, мають пройти роки, щоб наша мова себе по-справжньому утвердила. Адже ми виросли у двомовній країні, одружувалися, виходили заміж, - у нас все змішалося. І постановою чи розпорядженням проблему мови не вирішиш.

- Давайте повернемося до нинішніх ваших обов’язків. То як же, по-вашому, має розвиватися область?

- На першому місці я б поставив розвиток села, де проживає більша частина населення області. Власне, робота вже пішла: на останній сесії ми внесли зміни до бюджету, збільшивши його на 11 мільйонів гривень, з тим, щоб скерувати ці кошти (їх має надати Кабмін) на продовження будівництва газопроводів, у першу чергу - в сільській місцевості. Перший транш із цих грошей у область вже надійшов. А ще ж треба подбати про дороги, про сільську медицину, впорядкувати комунальне господарство, - словом, створити для людей таке життя, щоб вони не поспішали в місто чи десь на заробітки, а залишалися вдома, працювати на користь своєї батьківщини.

Другий пріоритет - це розвиток виробництва, малого і середнього бізнесу, залучення інвестицій у економіку. Для порівняння: якщо в Україні на одну особу освоєно майже дві тисячі гривень інвестицій в основний капітал, то на Рівненщині - трохи більше тисячі. Звідси й відставання у нових технологіях, конкурентноздатності товарів, створенні робочих місць, фінансових надходженнях.

І третє - це спроможність місцевих бюджетів забезпечувати найнеобхідніші видатки. Адже зараз на одну гривню, що потрапляє до місцевого бюджету, в нас майже дві гривні видатків. Відтак, треба значно розширити базу оподаткування і підняти відповідальність господарюючих суб’єктів.

- Враховуючи особливості нової виборчої системи, в обласній раді райони Рівненщини представлені дуже нерівномірно. До кого ж звертатися виборцям?

- У фракції БЮТ, наприклад, за кожним із районів закріплений депутат, який і опікуватиметься проблемами тієї чи іншої території, турботами її жителів, а про виконану роботу звітуватиме перед політрадою. Я закріплений за найвіддаленішим Зарічненським районом. Хоча працюватиму, звичайно ж, на інтереси всієї області. На моє переконання, люди можуть не знати, хто в них голова облради чи адмінстрації, але вони мають бути впевнені, що влада чесно виконує покладені на неї обов’язки, дбає про них.

- На вашу думку, Україна - багата країна чи бідна?

- Багата - на людей роботящих, на можливості, на ресурси. Але й бідна, - якщо подивитися на рівень ВВП на душу населення. Взяти, для прикладу, ситуацію з газом, - з липня, як відомо, він суттєво подорожчає. Але ж газ коштував копійки, коли в людей пенсія була 53 гривні!.. Життя диктує таку ціну. Нам же треба навчитися економити, берегти те, що маємо. Ставити більш економні котли, опалювати за потребою. І фактичні витрати, повірте, не надто й виростуть.

- Олександре Юрійовичу, було дуже приємно бачити вас у числі гостей на нашому святі з нагоди підведення підсумків конкурсу “Я просто Жінка”. Відверто, ви мене вразили: невимушений, розкутий, дотепний…

- А як же нині без почуття гумору? Я навчився правильно ставитися до жартів, ніколи не ображатися, навіть із будь-якої ситуації вийду за допомогою жарту. Будемо посміхатися, радіти життю, то й життя удасться, чи не так?..

29.06.2006Розмову вела Катерина КОНЄВА


Переглядів: 1106

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14227)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13883)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13658)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (904)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"