Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №648 від 20.03.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Засідання виконкому РОФФ

“Люстрація” федерації

“Люстрація” федерації

Після закінчення активних протестних акцій у Києві, які привели до перезавантаження не лише центральної, але й місцевої влади, найбільш популярним та “модним” словом після слова “революція” стало не менш милозвучне для вуха будь­якого революціонера слово “люст­рація”. Його вживають при потребі і без, а інколи навіть доходить до комічних ситуацій. І як тут не згадати про “ростовський перл” екс­президента Януковича щодо спроби “люструвати” його онука в дитсадку? Або про “люстрацію” самого люстраційного комітету вже в нас у Рівному?

Зважаючи на такий перебіг подій у країні, навряд чи видасться дивним, що хвиля революційних перетворень докотилася і до такої обласної спортивної організації як Рівненська обласна федерація футболу (РОФФ). Тим більш, що це чи не єдина спортивна організація, яка отримує повноцінне фінансування не лише від внесків учасників змагань, які проводяться РОФФ, а й з держбюджету та безпосередньо від Федерації футболу України (ФФУ).

Так ось, збурювачем спокою в нашому, на перший погляд, тихому обласному футбольному царстві стало відкрите звернення першого заступника голови РОФФ Володимира Поліщука до виконкому ФФУ, в якому він звинувачує свого керівника, голову федерації Михайла Кривка, у волюнтаристському рішенні ­ самовільній підтримці Анатолія Конькова, на даний час головного футбольного функціонера України.

“Доводжу до вашого відома, що 11 березня 2014 року в мережі Інтернет з’явилося повідом­лення, що Рівненська обласна федерація ще 7 числа (березня) висловила підтримку діючому президенту ФФУ Анатолію Конькову. У телефонній розмові Михайло Кривко підтвердив мені, що він справді звернувся з відповідним листом до національної Федерації футболу України. Проте це звернення не було погоджено з членами Виконкому. Таким чином голова РОФФ грубо порушив демократичні принципи керування громадською організацією та, нехтуючи думкою членів організації, неправомірно використав Рівненську Федерацію для досягнення власних цілей”, ­ йдеться у зверненні.

Більше того, наприкінці цього звернення перший заступник голови РОФФ зажадав скликання позачергового засідання виконкому організації: “Зважаючи на те, що Михайло Кривко блокує роботу Виконкому, єдиним шляхом розпочати нормальну роботу Федерації є проведення позачергового засідання на вимогу 14 з 20 членів Виконкому, що і передбачено Статутом РОФФ. Необхідні для проведення засідання Виконкому підписи вже зібрано та передано голові РОФФ. Зважаючи на неприпустимість даної ситуації, колективне рішення з приводу подій у ФФУ буде висловлене на найближчому засіданні Виконкому. Також під час засідання буде розглянуто питання фінансових зловживань голови РОФФ”.

Засідання виконкому головної футбольної організації Рівненської області відбулося в понеділок, 17 березня, де, нарешті, визначилися дві головні сторони конфлікту ­ це нинішнє керівництво РОФФ в особі її голови Михайла Кривка і виконавчого директора Ярослава Коломиса з однієї сторони та першого заступника голови РОФФ Володимира Поліщука і голови міської федерації (РМФФ) Валерія Гладкова ­ з іншої. Щодо решти членів виконкому, то їхні симпатії до тієї чи іншої сторони, наразі, так відкрито не проявлялися, тому про баланс сил напередодні вирішальної сутички, яку перенесли на 30 квітня, зараз говорити ще зарано. Проте про все за порядком…

Як виявилося майже відразу після початку засідання виконкому, головною претензією “опозиції”, на чолі з Володимиром Поліщуком, стало одноосібне прийняття Михайлом Кривком рішення підтримати Конькова. Голова РОФФ, в свою чергу, вирішив не йти на загострення в цьому питанні. У підсумку більшістю голосів членів виконкому було прийнято наступне звернення обласної федерації до ФФУ: “РОФФ підтримує рішення виконкому ФФУ про створення тимчасової слідчої комісії, яка повинна вивчити можливі факти зловживання Анатолієм Коньковим та, в разі їхнього підтвердження, прийняти належне рішення з цього приводу”.

Наступний “удар” Володимира Поліщука вже стосувався безпосередньо Михайла Кривка ­ мова пішла про дотримання фінансової дисципліни в такій громадській організації як РОФФ.

Зокрема, Поліщук закинув нинішньому голові, що в подіб­них тяжких умовах, в яких перебуває нині вся держава, обласна федерація аж занадто вільно розпоряджається наявними кош­тами та живе, так би мовити, “не по кишені”.

Так, екс­голова (нагадаю, що Поліщук офіційно був головою федерації з 2001 по 2012 рр.) нагадав про наявність у штаті організації персонального водія голови федерації та службового автомобіля: “За кошторисом 2014 року ця машина з’їдає 32 тис. грн. (зарплата водія) плюс 18 тис. грн. йде на її обслуговування. Ці 50 тис. грн. цілком можна було використати на змагання ветеранської ліги, дитячої, аматорської, “Шкіряного м’яча”. Раніше цією машиною користувалися судді, ветерани, зараз ­ лише федерація для власних потреб, суддів взагалі не беруть до уваги”.

Пройшовся Поліщук і по зарплатах численних, на його думку, штатних працівників РОФФ: “Коли я був керівником, у мене були зарплати на мінімально дозволеному законом рівні, зараз же вони зросли практично вдвічі. І це в той час, коли така складна ситуація в державі, не вистачає коштів для проведення змагань, для оплати суддівства. А ми розкошуємо, маючи аж шість штатних одиниць”.

Підтримав “атаку” Поліщука і Валерій Гладков: “У федерації є зайві люди, і це всі знають. Натомість із суддями, яких близько шістдесяти чоловік, не розрахувалися за окремі минулорічні змагання. Як, в такому разі, вони тепер будуть обслуговувати цьогорічні змагання?!”. Голова РМФФ також озвучив цифру заборгованості обласної федерації перед футбольними суддями, яка становить 60 тис. грн.

Щодо Михайла Кривка, то він також вирішив навести аргументи на власну користь.

“На мою адресу звучать звинувачення… Хоча я, після обрання на посаду голови РОФФ, запропонував свою програму щодо розвитку футболу. І саме ви за неї проголосували… Зараз ми по масовому футболу ­ у п’ятірці кращих областей України”, ­ відмітив голова РОФФ.

Після цього нинішній голова згадав про нове приміщення, в яке переїхала федерація за його головування: “Старий офіс обходився нам в 3255 грн. за місяць, тоді як теперішній ­ лише в 1480 грн.”.

Нагадав Михайло Кривко і про мінусовий рахунок, який залишив після себе Володимир Поліщук в 2013 році (майже 8000 грн.), і про те, що зарплати штатним працівникам РОФФ встановлювали за згоди виконкому: “Кривко у федерації футболу не брав ні копійки, не бере і не буде брати. А за подібні слова треба нести відповідальність”, ­ підкреслив голова РОФФ.

Після цього він повідомив, що Поліщук ­ “спеціаліст підкилимних змагань”, і нагадав про напружені відносини між працівниками федерації за його головування.

У підсумку, наприкінці засідання виконкому напруга дещо спала і обидві “конкуруючі” сторони прийшли до обопільної згоди ­ не пізніше ніж за два місяці провести позачергову конференцію РОФФ, а згодом визначилися і з датою ­ 30 квітня.

Володимир Поліщук підсумував: “Конференція потрібна для перезавантаження футбольної влади в області ­ є питання щодо Поліщука, чи правильно він зай­має цю посаду, є такі ж питання щодо Кривка”. Михайло Кривко повністю погодився з такою постановкою питання: “Нехай люди вирішують”.

“За” позачергову конференцію проголосували 9 членів виконкому, ще двоє утрималися. Після визначення дати проведення позачергової звітно­виборчої конференції виконком РОФФ визначився з її порядком денним. Як відмітили пристуні, головними пунктами в ньому стали звіт ревізійної комісії щодо діяльності федерації та переобрання керівництва і членів виконавчого комітету цієї громадської організації.

20.03.2014Іван ВАЛЮР


Переглядів: 896

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 11.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21163)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17320)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14549)
• Допомога під час карантину [967] (14470)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14308)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14119)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13993)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13967)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13953)
• Живи до ста! [965] (13943)
• Бюджет і ми… [965] (13878)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13872)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13742)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13652)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13650)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13597)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13207)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13178)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (162)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (55)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (51)
• Тонкощі заварювання кави (49)
• Небезпека вологих серветок (48)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (48)
• Пиріг «Чорний ліс» (47)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (36)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (35)
• А ваш шампунь безпечний? (34)
• Особливості вживання видів води (34)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (33)
• Часникові стрілки корисніші за часник (32)
• Нецукровий діабет (31)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"