Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №658 від 29.05.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Вибори

Схід і Захід разом...

Схід і Захід разом...

Саме з цього давно забутого гасла початку правління Віктора Ющенка і хочеться розпочати аналіз виборів Президента України, які відбулися 25 травня. Справді, ще жодного разу в історії незалежної України не було такого, щоб усі без винятку регіони держави в першому турі проголосували за одного кандидата. Тобто і на Львівщині, і на Донеччині на першому місці був лише Петро Порошенко. Це свого роду феномен української політики.

Так як наше видання - Рівненський обласний тижневик, то і аналізувати результати виборів в інших областях нам, напевно, не варто, тому проаналізуємо лише те, як пройшли вибори в нашій області.

Для початку - цифри. У Рівненській області переможець перегонів Петро Порошенко набрав 55,46% голосів, що майже на відсоток більше ніж у цілому в державі. Юлія Тимошенко отримала 16,6% голосів, що майже на чотири відсотки більше результату по Україні. Олег Ляшко в нашому краї прийшов до фінішу з показником 13,23%, що також майже на п’ять відсотків краще його ж загальнодержавного результату. Четвертий у загальноукраїнському підсумку народного вибору Анатолій Гриценко набрав на Рівненщині - 5, 03%, майже продублювавши результат по Україні. Натомість за Сергія Тигіпка проголосувало лише 2,1% виборців Рівненщини при загальному показнику в 5,21%. Аналогічний результат по Рівненщини і в Ольги Богомолець – 2,1%, а ось в Олега Тягнибока – 1,69%.

Про що говорять ці результати? Суттєво більшою підтримкою, ніж в цілому по Україні, на Рівненщині користуються кандидати, що представляють політичні сили націонал-демократичного спрямування. Тенденція не нова, але вона ще раз підтвердилася. Як же проходили самі вибори в області? Вважаємо за потрібне подати думку людини, яка вже не перший рік працює членом виборчої комісії під час виборів різних рівнів.

- На нашій дільниці вибори пройшли організовано і без несподіванок. Протягом першого часу роботи в нас на дільниці проголосувало 130 рівнян. Усього ж за день в голосуванні взяли участь близько тисячі трьохсот виборців. Були черги, але люди не зважали і спокійно чекали, щоб проголосувати. Щоправда, спостерігачів було дуже мало, проте конфліктних ситуацій не виникало. Серед складнощів можна назвати проблему із внесенням до списків виборців мешканців Криму, які також виявили бажання проголосувати на виборах, таких на нашій дільниці було близько двох десятків. Дуже швидко та спокійно були пораховані голоси, обійшлося навіть без повторних перерахунків бюлетенів. Загалом, я була приємно вражена рівнем громадської свідомості наших земляків.

Потрібно згадати і про роботу штабів кандидатів у президенти, яким довелося працювати в досить складну позачергову виборчу кампанію. На мою думку, майже всі вони спрацювали або просто погано, або дуже погано, або ж взагалі ніяк. При цьому особливої їх вини в цьому немає. Проблема в тому, що ніколи вибори президента не проводилися в нас дочасно, окрім того, ще й під час важкої політичної та економічної кризи, втрати частини території та бойових дій на Сході. Такий “коктейль”, схоже, повністю зруйнував відпрацьовану і звичну схему передвиборчої кампанії в Україні, тому штаби на місцях більше чекали на вказівки з “центру”, а голов­ні офіси партій здебільшого обмежувалися розміщенням простеньких роликів на ТБ та політичною рекламою на бігбордах. Загалом, реальної конкуренції програм не було, здебільшого самі програми писалися вже після старту кампанії і нагадували фантастичні оповідання на тему, що треба зробити, аби українці вже завтра жили краще ніж швейцарці, і нас би боялися у світі більше ніж росіян… І тут теж немає нічого дивного, бо в момент оголошення дати нинішніх виборів у нас була унітарна країна, в якій відбулася так звана “революція гідності”, а до 25 травня, як і після, не припинялася окупація частини території, стрімка економічна криза та АТО на Сході. Тому, які можуть бути серйозні дискусії між кандидатами, коли і дня не проходить без повідомлень про загиблих та поранених у сутичках на Сході країни. Коли ледве не щотижня в країні оголошуються дні трауру за загиблими. Звісно, що в таких умовах “класичної кампанії” просто й бути не могло. Щоправда, це не свідчить, що її не буде в майбутньому, тим більше, що в недалекому майбутньому, як стверджує більшість політиків, на нас чекають нові передвиборчі перегони.

Одним із місцевих штабів, який показав себе на цих перегонах з кращого боку, був штаб Анатолія Гриценка. Тому ми і звернулися до керівника цього штабу Василя Туза з проханням поділитися своїми враженнями.

- По-перше, хочу подякувати нашим виборцям, які прийшли і проголосували 25 травня. Це дуже добре, що в нашій області абсолютна більшість громадян свідомо поставилася до цих виборів. Зрозуміло, що особливо ми вдячні тим, хто віддав свій голос за нашого кандидата. Що ж стосується роботи штабу, то можу сказати впевнено – можна було б провести кампанію краще. Тому сьогодні ми аналізуємо свої помилки і прорахунки, щоб в майбутньому їх не припускатися і бути краще підготовленими, тим більше, що наступні вибори не “за горами”.

Позаду вибори, президента обрали, а що ж далі? Переконані, що це питання сьогодні хвилює майже всіх. Свій коментар сьогодення і погляд у майбутнє від відомого громадського діяча Рівненщини, колишнього губернатора та народного депутата Віктора Матчука.

- Після цих виборів у нас з’явився шанс консолідувати країну. Голосування продемонструвало, що українці Заходу та Сходу чи не вперше в своїй більшості проголосували за одного політика, і тепер Петро Порошенко отримав унікальну можливість об’єднати країну. Сьогодні народ готовий потерпіти заради здійснення справжніх реформ, які усім нам дадуть змогу ввійти до спільноти Європейських країн. І це розуміють в усіх регіонах України. Також усім зрозуміло, що потрібно змінювати Конституцію та проводити парламентські та вибори до місцевих рад для оновлення усієї вертикалі влади, до якої повинні ввійти справжні патріоти, які з розумінням ставляться до свого громадського обов’язку.

P.S. Якщо ж говорити про нинішні вибори, то я до самого кінця не був впевнений, що вони взагалі відбудуться, і далеко не тільки я один мав таку “крамольну” думку. Ситуація в країні настільки складна, що сам факт проведення виборів є своєрідною перемогою нинішньої влади і загалом демократичного суспільства. Що ж стосується майбутнього, то дуже багато залежатиме від того, як будуть розвиватися події на Сході та Півдні. Президентські вибори - це добре, перемога Петра Порошенка в першому турі - це дуже добре, але люди на Донбасі продовжують гинути і після 25 травня. Тому, як на мене, чим швидше в Україні настане мир, тим краще буде всім нам. Сподіваємося, що новий Президент зможе стати справжнім гарантом не лише Конституції, а й миру та злагоди в Україні.

29.05.2014Володимир Конєв


Переглядів: 897

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21063)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14376)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13857)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13772)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13501)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13112)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (731)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (80)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (76)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (75)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (73)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (73)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (73)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (71)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (71)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (70)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (69)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (68)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (66)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (64)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"