Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №671 від 28.08.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Травень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Це потрібно знати

Секрети консервування фруктів і ягід

Секрети консервування фруктів і ягід

Консервування - це збереження смаку і користі сезонних ягід і фруктів на ті часи, коли свіжих вже не буде. І для того, щоб їх зберегти, необхідно знати і чітко виконувати кілька простих правил:

Використовувати тільки доброякісну продукцію

Тобто ні в якому разі не використовувати для консервування зіпсовані фрукти і ягоди (з гниллю, цвіллю, механічними пошкодженнями).

Якщо згідно з рецептом плоди повинні бути нарізаними, то потрібно розрізати їх на однакові за величиною скибочки або часточки. В іншому випадку при термічній обробці скибочки різного розміру будуть прогріватися нерівномірно, що може істотно зіпсувати зовнішній вигляд консервації.

Всі фрукти та ягоди перед консервацією необхідно гарненько промити у великій кількості води. Якщо поверхня плодів шорстка, то краще використовувати м’яку щітку для видалення забруднень. У разі якщо плоди занадто брудні, їх попередньо потрібно замочити у воді, потім гарненько промити.

При укладанні плодів у банку бажано їх розмістити так, щоб якомога менше повітря і вільного прос­тору залишилося. Наприк­лад, в трилітрову банку можна укласти 2 кг плодів.

Підготовка посуду для консервування

Це стерилізація скляних банок і жестяних або скляних кришок. Для цього спочатку посуд необхідно гарненько вимити з содою, а потім тримати банки догори дном над киплячою каструлею або чайником (для цього в каструлю досить покласти залізну решітку, на яку встановити банку) 10-15 хвилин. Кришки витримуються в киплячій воді також 10-15 хвилин.

Теплова обробка продуктів

Її буває 3 види: бланшування, пастеризація і стерилізація. Бланшування означає занурення плоду в киплячу воду і швидке вилучення з неї (простіше кажучи, ошпарювання). Потім плід необхідно відразу помістити в холодну воду для охолодження.

Пастеризація - це прогрівання банки з плодами в гарячій, але не киплячій воді (80-90о С). Для пастеризації на дно каструлі необхідно покласти дерев’яний круг або в кілька разів складений кухонний рушник, потім поступово, щоб банка не лопнула, занурити її у воду. Води в каструлі повинно бути на 2 см нижче країв банки. Зверху банку необхідно накрити жерстяною кришкою. Якщо ви використовуєте скляні кришки, в такому випадку нею необхідно щільно прикрити банку і повністю залити каструлю водою (поверх банки).

Стерилізація - це нагрівання до 100 оС і вище. Вона проводиться так само, як і пастеризація, але при більш високій температурі. Найчастіше півлітрові банки стерилізують або пастеризують 15 хвилин, літрові і дволітрові - 20 хвилин, трилітрові - 30.

При варінні варення

Якщо Ви варите варення, то під час теплової обробки дуже важливо знімати всю піну, яка утворюється. У такому випадку Ваше варення буде мати привабливий колір і вигляд. Ще дуже важливо варити варення тільки на слабкому вогні, інакше воно набуде бурого або коричневого кольору. Визначити готовність варення легко: зачерпніть чайну ложку сиропу, охолодіть її і перелийте вміст у тарілку. Якщо сироп розпливеться, значить варення ще не готове.

Зберігання

Зберігати консерви необхідно в прохолодному місці (10-12 оС) і час від часу перевіряти банки. Якщо вони поміняли свій зовнішній вигляд, то їх краще викинути. Варення краще не зберігати на великому холоді, воно може зацукрувати.

28.08.2014


Переглядів: 1446

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 07.05.2025p.
¤ 
Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками дипломатичних місій 38 країн світу

Йшлося про подальшу допомогу Україні та участь іноземних інвесторів у реалізації великих проєктів. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі...

¤ 
Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Столична громада передала чергову велику партію дронів 27 бригаді НГУ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко

«Від громади столиці бійцям на фронт вирушила чергова партія вкрай необхідної допомоги. 27-й окремій Печерській бригаді Нацгвардії України передав 1100 мультироторних систем. Це FPV-дрони різних типів — і нічні, і 8 та 10 дюймів», - повідомив Віталій Кличко...

¤ 
Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво вже давно стало не просто десертом – це справжня культура.

У 2025 році виробники вражають не лише креативом, а й увагою до локальних смаків, екотрендів та мультисенсорного досвіду....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23107)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19037)
• Допомога під час карантину [967] (16160)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15968)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15666)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15577)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15509)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15456)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15442)
• Живи до ста! [965] (15379)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15313)
• Бюджет і ми… [965] (15266)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15167)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15158)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14992)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14932)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14767)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14636)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів (807)
• Кличко бере участь у Конгресі Європейської народної партії: «Голос України має звучати нині на всіх міжнародних платформах» (743)
• Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки (635)
• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (561)
• Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ (318)
• Віталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділу (259)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (192)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"