Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №677 від 09.10.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Парламентські перегони

№ 27: Політичний кастинг команди Анатолія ГриценкаПрес-конференція кандидатів у народні депутати від партії “Громадянська позиція” у Рівному

№ 27: Політичний кастинг команди Анатолія ГриценкаПрес-конференція кандидатів у народні депутати від партії “Громадянська позиція” у Рівному

Лідер виборчого списку партії “Громадянська позиція” Анатолій ГРИЦЕНКО за останні сім років упевнено показує стабільне зростання політичного рейтингу. Так, якщо на позачергових виборах 2007 року, після відставки з поста міністра оборони, він був лише одним з “паровозів” блоку Віктора Ющенка “Наша Україна - Народна самооборона”, то в кампанії 2012 року команда Юлії Тимошенко відвела йому другу, після Арсенія Яценюка, позицію у виборчому списку “біло-сердечних”. Тепер Гриценко веде на вибори партію однодумців, підкріплену відомими громадськими активістами, сподіваючись конвертувати четверте місце в останній президентській гонці у парламентську фракцію “Громадянської позиції”.

На прес-конференції, що відбулася в понеділок, 6 жовтня, в Рівненському будинку вчених, Анатолій Гриценко зазначив, що одне із завдань його політичної команди - сформувати нову якість Верховної Ради та уряду. “У нас є люди, які можуть бути міністрами”, - запевнив очільник “Громадянської позиції”, представляючи журналістам кандидатів у народні депутати.

“Прозорість, відповідальність, професійність”

Країною мають керувати люди, які сповідують порядність та професійність. А 156 кандидатів в народні депутати від партії “Громадянська позиція”, зі слів її лідера, - фахівці різних галузей, які мають високоякісну освіту та колосальний досвід. “В нашому списку, - наголосив Гриценко, - є люди, які готові працювати в конкретних комітетах над конкретними законопроектами. Деякі вже працюють, і ці проекти вже реєструють, не чекаючи обрання до Верховної Ради. У нас записана ліквідація податкової міліції - проект зареєстрований. Записана протидія корупції - проект про підвищення відповідальності суддів, прокурорів і слідчих зареєстрований. Всі ключові позиції, які зафіксовані в нашій програмі, будуть підкріп­лені законопроектами”.

Випереджаючи запитання журналістів, чи буде “Громадянська позиція” в більшості, чи буде в меншості в новому парламенті, Анатолій Гриценко сказав, що відповідь на це запитання буде дана після завершення виборів. “Якщо нас запросять до формування більшості і, відповідно, уряду, якщо це формування буде відбуватися на заявлених нами принципах прозорості, відповідальності, професійності, категоричного недопущення квот, ми готові розглядати такий варіант і формувати більшість, а якщо буде довірено - формувати уряд, до якого увійдуть наші представники”.

Не обминув політик і потенційну загрозу соціального вибуху в Україні - третього Майдану: “Суспільство тіпає, напруга наростає. Люди вже думають про Майдан як спосіб вплинути на владу, яка чомусь забула про Майдан попередній”.

“Стратегія-2020” не має нічого спільного з реальністю”

Олег ДЕРЕВ’ЯНКО, антикризовий менеджер, економіст-міжнародник і № 4 у виборчому списку “Громадянської позиції”. Його Гриценко представив як людину з досвідом роботи в серйозних компаніях, мецената культурологічних проектів, що може зайняти посаду міністра культури або віце-прем’єра з гуманітарних питань. Дерев’янко поставив під сумнів оприлюднену Президентом України Петром Порошенком “Стратегію-2020”. “Заявлені показники в пакеті реформ не мають нічого спільного з реальністю. Там ВВП на душу населення має збільшитися в два рази від сьогодні за шість років і досягти 16 тисяч доларів. По-перше, зараз уже ВВП не 8 тисяч доларів - це вже математично не сходиться. По-друге, щоб досягти такого заявленого ВВП, економіка має зростати на 12 відсотків щороку. А такого зростання навіть в Китаї зараз немає, як немає в української влади і чіткого плану, як досягти таких показників”.

Для того, щоб залучити інвестиції до України, економічна ситуація має стабілізуватися найближчим часом, підкреслив Дерев’янко: “Ще один принциповий момент - ми повинні чітко показувати щорічне економічне зростання, якщо хочемо прийти до певних показників через п’ять років. У планах заявлені в тому числі зовнішні інвестиції у розмірі 40 мільярдів доларів. Нещодавно в Києві відбулася зустріч президента і прем’єра з провідними інвестиційними компаніями. Так от інвестори готові вкладати, але найближчий час для цього - четвертий квартал 2015 року. А запорукою цього мають бути позитивні сигнали в економіці вже зараз”.

“Встановити в Україні невідворотність покарання за корупційні злочини”

Безкомпромісний борець з корупційними схемами, причому не голів сільрад, а найвищих посадовців - так Гриценко відрекомендував журналістам Віталія ШАБУНІНА, голову правління громадської організації “Центр протидії корупції”, екс-депутата Рівнеради, № 5 у виборчому списку “Громадянської позиції”. Лідер партії впевнений, що робота нашого земляка в парламенті дозволить посилити боротьбу з корупцією, вести її системно продумано.

“Всі антикорупційні законопроекти були написані громадськими експертами ще в березні, - заявив Віталій Шабунін. - Подавши їх навіть у квітні, ми б мали повноцінну парламентську дискусію. Ми не впевнені, що завтра з’являться повноцінні закони в нашій редакції без “покращання”. Згідно з тією версією, яку підготували громадські експерти, під слідство підпадають всі високопосадовці. А завтра на порядку денному парламенту може з’явитися законопроект, у якому зі списку осіб, які не підпадають під дію цього законопроекту, можуть зникнути, як це було з люстрацією, такі посади як “президент”, “прем’єр” чи “депутат”.

Або, наприклад, незаконне збагачення буде стосуватись не всіх чиновників, а лише якоїсь частини. Так не має бути. Ключова мета “Громадянської позиції” в боротьбі з корупцією полягає в тому, щоб встановити в Україні невідворотність покарання за корупційні злочини. Якщо корупціонер вкрав, він має сісти з конфіскацією майна, а не втекти за кордон і насолоджуватися там плодами своєї бурхливої корупційної діяльності”.

“Прокурорів призначатиме не Генеральний прокурор, а колегіальний орган”

Журналістку, члена партії “ДемАльянс”, № 13 у виборчо­му списку “Громадянської позиції” Наталю СОКОЛЕНКО Гриценко презентував як цікаву і яскраву особистість, як людину, яка відстоювала право всіх журналістів на чесну професію, роботу без цензури. Вона повідомила, що, відповідно до ухваленого закону, з 1 січня 2015 року в Україні запрацює Суспільне мовлення - українське Бі-Бі-Сі. Керівництво Перших національних каналів, радіо й ТБ буде призначатися із залученням представників громадських організацій та парламентських фракцій. Зі слів Соколенко, склад наглядової ради цих мовників виглядатиме так: “Представники всіх політичних фракцій плюс представники дев’ятьох громадських організацій, які представляють широкий спектр громадянського суспільства”.

Наталя Соколенко повідомила, що за принципом колегіальності будуть призначатись і керівники прокуратури: “Відповідно до закону “Про прокуратуру”, який ми протискаємо і дотиснемо, місцевих прокурорів призначатиме не Генеральний прокурор, а колегіальний орган, який на третину складатиметься із прокурорів, на третину - з адвокатів, на третину - із представників правозахисних організацій, яких обиратимуть в офісі Уповноваженого Верхов­ної Ради з прав людини.

“Скасування позаблокового статусу України стане гідним подарунком Путіну”

Полковник, аналітик, військовий стратег, людина, яка знає в деталях, проблемах, рішеннях, персоналіях усі українські силові структури, знає позитивний і негативний досвід розвитку армій інших держав, знає яким чином зробити так, щоб безпека була гарантована з опорою на власні сили плюс співпраця із зарубіжними партнерами. Таку блискучу характеристику дав Гриценко Івану АПАРШИНУ - аналітику, кадровому офіцеру, № 9 у виборчому списку “Громадянської позиції”. Військовий експерт запевнив журналістів, що Україна мала всі необхідні сили і засоби, щоб зупинити агресію Росії ще в квітні-місяці: “Для цього достатньо було розгорнути 3-4 повноцінні бригади, які дали б гідну відсіч агресору. Але тактика була: “Стояти - не провокувати!”. Тому бездарно здали Крим, а зараз під окупацією опинилася значна частина Донбасу”.

Іван Апаршин зазначив, що сьогодні не йдеться про вступ нашої держави до НАТО. “Натомість Україні потрібно досягнути критеріїв та стандартів країн-членів Північноатлантичного альянсу, - наголосив аналітик. - Після цього ми зможемо стати його членами, тоді ми зупинимо Путіна”.

Загалом же всі спікери наголошували: одне з основних завдань Верховної Ради - скасування позаблокового статусу України. Цей законопроект разом із іншими важливими документами (антикорупційними законами, законом “Про прокуратуру” та законом “Про прозоре фінансування політичних партій”) представники “Громадянської позиції” мають намір винести на розгляд парламенту у вівторок, 7 жовтня. Цікаво, що саме у цей день народився президент Росії. Тож, на думку Анатолія Гриценка, скасування позаблокового статусу України стане гідним подарунком Путіну.

09.10.2014Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 939

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21067)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17208)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14465)
• Допомога під час карантину [967] (14379)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14223)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14032)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13877)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13859)
• Живи до ста! [965] (13849)
• Бюджет і ми… [965] (13784)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13776)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13656)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13566)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13564)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13503)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13115)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13097)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (775)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (85)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (78)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (77)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (75)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (75)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (74)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (73)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (72)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (72)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (72)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (68)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (66)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"