0,5 кг печериць, одна невелика цибулина, один плавлений сирок, одне яйце, 4 ст. л. молока, 3-4 ст. л. борошна, сіль, перець, олія.
Приготування: Гриби не миємо, оскільки вони дуже сильно набираються вологою. Чистимо печериці, тобто знімаємо зі шляпок верхню плівочку, відрізаємо ніжки. Ріжемо довільно одну невелику цибулинку, обсмажуємо її разом з грибними ніжками, солимо, перчимо. Даємо трохи охолонути.
Викладаємо смажену суміш в блендер, додаємо один плавлений сирок, подрібнюємо до пастоподібного стану. Цією начинкою фаршируємо шляпки печериць.
Готуємо кляр: в одну мисочку вибиваємо одне яйце, додаємо 4ст.л.молока, солимо, змішуємо все виделкою, в другу мисочку насипаємо борошно. Мисочки беремо вузькі, але глибокі, щоб було зручно занурювати гриби.
Розігріваємо в сотейнику олію. Олії беремо трішки менше ніж на фритюр. Кожну фаршировану шляпку занурюємо в яєчну суміш, потім обкачуємо у борошні і кладемо в олію. Смажимо буквально по 1,5 хвилини з кожного боку. Викладаємо на паперовий рушничок, щоб прибрати зайву олію.