Приготування: 2 яйця збиваємо із 2 ст. л. цукру, до однорідної консистенції, додаємо 34 склянки олії, 1,5 склянки борошна, 1 ч. л. розпушувача, дрібку солі. Перемішуємо.
Нарізаємо кубиками 3 середні яблука. 12 склянки горіхів подрібнюємо. Все додаємо до тіста. Викладаємо у форму, якщо форма не силіконова, не забуваємо змазати маслом. Випікаємо при 180° С 30 хвилин, але орієнтуймося на свою духовку, якщо бачите, що кекс ще сирий, а верх запікся – накрийте фольгою.
Поки кекс печеться, варимо карамель: 60гр.масла розтоплюємо в каструльці, додаємо 0,5 склянки цукру та 0,5 склянки молока, кип’ятимо 1-2 хвилини на маленькому вогні. Використовуємо одразу ж.
Готовий кекс виймаємо з духовки, за допомогою дерев’яної шпажки робимо наскрізні дірки по всій поверхні кексу. Не виймаючи його з форми, повністю виливаємо на нього карамель. Даємо охолонути, а тоді виймаємо з форми.