Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №687 від 22.12.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Травень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Лікарські рослини і приправи

Кероб

Кероб

Кероб - це порошок, який використовується в кондитерських виробах. Він дуже схожий на шоколад і застосовується повсюдно, як замінник какао. У ньому, проте, на відміну від шоколаду немає багатьох шкідливих для здоров’я людини речовин. З Кероб можна робити напої, додавати в коктейлі, він добре піниться. Особливо в цукерки, кондитерські креми і випічку.

Кероб за зовнішнім виглядом схожий на какао порошок, але має трохи інший колірний відтінок. На смак дуже сильно нагадує какао, але відмінність все ж є. Кероб солодше, не має гіркоти, на смак, як какао з цукром. Запах слабкий, теж сильно нагадує шоколадний. У кондитерські вироби його можна додавати багато, не боячись зіпсувати смак.

На відміну від шоколаду боби ріжкового дерева не містять тонізуючі речовини, такі як кофеїн і теобрамін. Психостимулятори - це те, за що ми так любимо шоколад, і що викликає сильну прихильність до нього.

Кофеїн має на організм легку стимулюючу дію, покращує працездатність, рефлекси і допомагає сконцентруватися. Викликає почуття натхнення і активність, зменшує втому і сонливість. Однак великі дози кофеїну пригнічують нервові клітини , викликають перезбудження і призводять до виснаження.

Теобрамін, також як і кофеїн - алкалоїд, психостимулятор. Взагалі речовина отруйна . Для людини кількість, що міститься в шоколаді не є небезпечною, а для тварин, особливо кішок і собак з уповільненим метаболізмом, смертельно небезпечно.

Крім цього кофеїн викликає в мозку різкий викид дофаміну , гормону щастя, що допомагає знизити стрес і депресію, підвищує настрій і оптимізм. З часом цей стан викликає залежність.

У керобі відсутні кофеїн і теобрамін , саме тому кероб особливо корисний людям, схильним стимулювати себе шоколадом та іншою смачною їжею в періоди депресії і життєвих негараздів. Використання керобу допоможе урізноманітнити меню різними смаколиками, в той же час уникнути навантаження на ЦНС і різких стрибків настрою.

Кероб не викликає побічних дій, як від кофеїну - неспокою і нервозності. Тому кероб корисніше шоколаду, особливо вагітним і годуючим жінкам, і всім людям, які піклуються про своє здоров’я.

Кероб корисніше шоколаду ще й тому що він не викликає алергії. Як відомо, какао боби містять багато шкідників, які нерідко потрапляють в порошок при помелі бобів, використовуються і пестициди. Алергенів і компонент фромамін, який теж є в шоколаді.

У керобі багато вітамінів, вітамін А, Вітаміни групи В, вітамін Д, мінералів, кальцію, фосфору, калію, магнію.

Містить багато клітковини.

Майже не містить холестерину і жирів, більше вуглеводів і кальцію.

Не вимагає додавання цукру, на смак вельми солодкий. Немає в ньому і консервантів, підсилювачів смаку, як в шоколаді.

На відміну від кофеїну не вимиває кальцій, не надає сечогінного впливу.

Нейтралізує, допомагає виводити токсини з організму.

Добре позначається на стані шкіри, не викликає появи прищів і вугрової висипки (за рахунок відсутності в складі щавлевої кислоти).

Надає пом’якшувальну вплив на ШКТ.

Зростає дерево Кероб в країнах Середземного моря. Там, де жаркий сухий клімат. Назв у нього багато: Ріжкове дерево, Іоанов хліб, Царгородські ріжки, а в Стародавній Греції носив ім’я «єгипетська фіга». Назва заходи дорогоцінних каменів КАРАТ, також пов’язане з бобами дерева кероб - гладкі, абсолютно ідентичні за розміром і вагою, їх використовували як гирі.

Основні постачальники Керобу - Іспанія, Італія, Кіпр. Кращий привозять з Кіпру та Іспанії. Порошок Кероб отримують, перемелюючи сирі або обсмажені стручки. Сирі стручки не смачні, їх зривають і підсушують на сонці, так вони стають солодкими.

Порошок Кероб можна використовувати для приготування напоїв (наприклад збиваючи коктейлі з мигдальним молоком), морозива, шоколадних йогуртів. Відмінно додавати в печиво, коржі, креми та присипання. А також в домашні цукерки та трюфелі.

Перед додаванням в кулінарії порошок Кероб потрібно просівати через сито, щоб відсіяти великі грудочки і зробити його повітряним.

22.12.2014


Переглядів: 1137

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 07.05.2025p.
¤ 
Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками дипломатичних місій 38 країн світу

Йшлося про подальшу допомогу Україні та участь іноземних інвесторів у реалізації великих проєктів. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі...

¤ 
Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Столична громада передала чергову велику партію дронів 27 бригаді НГУ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко

«Від громади столиці бійцям на фронт вирушила чергова партія вкрай необхідної допомоги. 27-й окремій Печерській бригаді Нацгвардії України передав 1100 мультироторних систем. Це FPV-дрони різних типів — і нічні, і 8 та 10 дюймів», - повідомив Віталій Кличко...

¤ 
Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво вже давно стало не просто десертом – це справжня культура.

У 2025 році виробники вражають не лише креативом, а й увагою до локальних смаків, екотрендів та мультисенсорного досвіду....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23107)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19037)
• Допомога під час карантину [967] (16160)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15968)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15666)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15577)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15509)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15457)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15442)
• Живи до ста! [965] (15379)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15313)
• Бюджет і ми… [965] (15266)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15167)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15159)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14992)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14932)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14767)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14636)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів (807)
• Кличко бере участь у Конгресі Європейської народної партії: «Голос України має звучати нині на всіх міжнародних платформах» (743)
• Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки (635)
• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (561)
• Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ (318)
• Віталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділу (274)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (192)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"