Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №691 від 26.01.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Письменник світового масштабу

Старий і світ

Старий і світ

Ернест Хемінгуей - відомий американський письменник. Його біографія цікава і своєрідна, а талант завжди буде вражати. Ернест Хемінгуей, життя якого почалося 21 липня 1899 року, залишив після себе безліч творів, якими зачитуються мільйони людей. Він народився в Ок-Парку, невеликому містечку неподалік від Чикаго.

Ернест, біографія якого цікавить багатьох літературознавців, жив в дуже культурній родині. Його батьки з ранніх років намагалися розвивати хлопчика у всіх напрямках. З малих років Хемінгуей ходив з батьком на полювання, бував в індійських селищах. Тато намагався привчити його любити природу і цікавитися дивовижним життям індіанців. Старший Хемінгуей, життя якого склалося як людини, що займається улюбленою справою етнографією, дуже хотів, щоб його старший син продовжив його справу. У сім’ї Хемінгуей вже кілька поколінь чоловіки були лікарями, етнографами і мандрівниками-місіонерами.

Мати Ернеста Хемінгуея, дуже цікавилася живописом і співом. Колись вона дебютувала у нью-йоркській філармонії, і, хоч на даний момент вона займалася викладанням співу в церковному хорі, тяга до музики її не залишила. Тому маленький Ернест вчився грати на віолончелі і розбиратися в живописі. Звичайно ж, його життя склалося інакше, але, тим не менш, письменник завжди вмів відрізняти гарні картини і красиву музику. У деяких оповіданнях Хемінгуей використав як прототипи своїх персонажів образи батьків. Звичайно ж, їх біографія зазнала деяких змін, але, основні риси характеру і взаємини між собою, а також ставлення до нього можна побачити в багатьох ранніх оповіданнях.

Письменник навчався в кращій школі свого міста. Саме там йому прищепили любов до рідної мови та літератури. Навчаючись він працював у шкільній газеті та журналі, де зміг писати свої перші фейлетони, а також пробувати себе у такому жанрі, як белетристика. Ернест був тим хлопцем, який завжди намагався домагатися в усьому тільки найкращих результатів. Він був капітаном і тренером шкільної команди, перемагав у змаганнях з плавання та стрільби, став редактором шкільної газети. Улюбленим письменником Хемінгуея в шкільні роки був Шекспір.

Коли Ернест вчився в школі, дуже модним в тих краях був письменник Ринг Ланднер. Саме йому в перших своїх пробах пера і намагався наслідувати юний письменник. А оскільки Ларднер відрізнявся іронічністю і вільнодумством, Ернест теж писав у подібному стилі, через що класному керівникові не раз перепадало від інспектора за подібне зухвальство його учня.

У 1916 році, у шкільній газеті було опубліковано три оповідання Хемінгуея, які варто виділити з його ранньої творчості. Це розповідь “Суд Маниту” (основою став індійський фольклор, розповідь про вбивство старим мисливцем молодого), “Вся справа в кольорі” (розповідь ведеться від імені літнього боксера, який розповідає про нечесний матч) і “Сепії Жінган” (своєрідний розповідь про індіанця, який говорить про свого собаку і тютюн, іноді згадуючи про жорстоку розправу над людиною, яка колись його образила).

Уже в цих оповіданнях можна помітити перші особливості та відмінні риси літературної мови, властиві Хемінгуею.

Під час літніх канікул Ернест часто тікав з дому. Він чинив так з однієї простої причини - хотів побачити світ своїми очима. Життя в його будинку була затишним, але повсякденним, а хлопцеві хотілося побачити і дізнатися щось особливе. Тому він їздив по інших містах, працював мийником машин або ж офіціантом в придорожніх барах і спостерігав за різними людьми. Образи багатьох з них були взяті як прототипи для його оповідань. А ось взимку Ернест їздив в Чикаго, де навчався боксу. Там він теж зміг побачити безліч цікавих персонажів зі світу спорту та світу мафії. Ці персонажі теж стали героями його оповідань.

У 1917 році Америка вступила в першу світову війну, і Хемінгуей просто прагнув потрапити в армію, але через поганий зір його не взяли. До університету він теж не пішов. Замість цього він пішов працювати в одну провінційну газету в Канзасі. Саме там хлопець навчився основним навичкам роботи журналіста і на основі цього написав “сто заповідей газетяра”.

Після цього Хемінгуей все-таки потрапив на фронт, правда не солдатом, а санітаром. Він був на італійському фронті, невдовзі перейшов у ударні війська і отримав дві медалі за хоробрість. Армія зміцнила молоду людину, але, в той же час, принесла йому безліч потрясінь, які Хемінгуей пізніше описав у “Прощавай, зброє! ”.

Після війни Ернест ще деякий час працював у газеті, але, нарешті він зрозумів, що йому складно вкладатися в рамки, які ставить редактор і писати про те, що не вважає цікавим і необхідним. Тому письменник пішов з журналістики, зайнявся творчістю. Звичайно ж, перший час йому було складно, але він не сумував і продовжував писати. У підсумку, завдяки наполегливій праці та вмінню майстерно володіти пером, в 1925 році письменник написав роман “І сходить сонце”. Саме він, опублікований в 1926 році, приніс Хемінгуею світове визнання. До тридцятого року письменник створив чотири гучні книги, а потім у США почалася криза, яка поклала свою тінь на творчість Хемінгуея. І хоча він жив у той час в Європі, проте відчув все, що відбувалося з його рідною країною.

У 1929 році автор повернувся в США, оскільки вже тоді бачив, як зароджується фашизм і не хотів залишатися у Європі, переїхав до Флориди. У 1933 році вийшов його третя збірка оповідань “Переможець не отримує нічого”. У цю книгу знову увійшли розповіді різних років. Цей цикл відрізнявся похмурістю і безнадією. Хемінгуей відчував себе чужим у своїй же країні, після того як десять років провів у Європі.

Під час другої світової війни Ернест знову пішов на фронт. Саме про війну безліч його повоєнних оповідань і повістей. Звичайно ж, війна надломила вже немолодого Хемінгуея. Він відчував, що скоро його життєвий шлях закінчиться. Останні роки він подорожував по рідних місцях і писав свої останні оповідання. У ніч на 2 липня 1961 геніального письменника Хемінгуея не стало. Його життєвий шлях був настільки унікальним і захоплюючим, що його неможливо вмістити не те що в одну статтю, а навіть на цілу книгу. Це була людина честі, талановитий журналіст і письменник, який залишив безліч літературних скарбів наступним поколінням.

Я забываю о тебе иногда, как забываю, что бьётся моё сердце.

Все люди делятся на две категории: те, с которыми легко, и также легко без них, и те, с которыми сложно, но невозможно без них.

У Достоевского есть вещи, которым веришь и которым не веришь, но есть и такие правдивые, что, читая их, чувствуешь, как меняешься сам, — слабость и безумие, порок и святость, одержимость азарта становились реальностью, как становились реальностью пейзажи и дороги Тургенева и передвижение войск, театрвоенных действий, офицеры, солдаты и сражения у Толстого.

То, что писатель хочет сказать, он должен не говорить, а писать.

Умные люди чрезвычайно редко бывают счастливы.

Пиши пьяным, редактируй трезвым.

Дайте человеку необходимое — и он захочет удобств. Обеспечьте его удобствами — он будет стремится к роскоши. Осыпьте его роскошью — он начнет вздыхать по изысканному. Позвольте ему получать изысканное — он возжаждет безумств. Одарите его всем, что он пожелает — он будет жаловаться, что его обманули, и что он получил не то, что хотел.

Нет на свете дела труднее, чем писать простую, честную прозу о человеке.

Все хорошие книги похожи друг на друга: они правдивее жизни.

Кошка абсолютно искренна: человеческие существа по тем или иным причинам могут скрывать свои чувства, но кошка — никогда.

26.01.2015


Переглядів: 1001

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 24.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21225)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17360)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14586)
• Допомога під час карантину [967] (14506)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14340)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14159)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14031)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14004)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13997)
• Живи до ста! [965] (13976)
• Бюджет і ми… [965] (13916)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13911)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13782)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13684)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13683)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13630)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13246)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13215)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (418)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (58)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (58)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (57)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (57)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (55)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (55)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (55)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (49)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (47)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (47)
• П’яний водій збив пішохода (47)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (47)
• Постачали наркотики до колонії (45)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (44)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"