Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №692 від 02.02.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#В кадрі...

Сталевий характер

Сталевий характер

Римма Василівна Маркова народилася 3 березня 1925 в селищі Чурін Куйбишевської області в сім’ї артистів. Батьки привели їх з братом (відомий актор Леонід Марков) в театр зовсім малюками: “Одну з вистав навіть спеціально під нас, школярів, ставили. Причому я грала хлопчика, а Льонька - мою сестру. Він, до речі, так майстерно грав сцену смерті, що жінки в залі в обморок падали. Нам дарували цукерки, квіти і ми зрозуміли - треба вчитися на акторів.

Відразу після школи Римма Маркова разом з братом відправляються в Москву: “Ніколи не забуду себе на іспитах, почала читати” "Російських жінок" і через хвилину слова забула. Мене підбадьорюють:” Ви танцюєте, співаєте? “ Я заперечливо качаю головою. Розумію, що провалилася, і ось останній тур - етюди. Мені загадали показати верблюда, а Леоніду - орангутанга. Поки я думала, Льоня стрибнув на стіл, за яким сиділи найвідоміші актори, режисери, почав їх хапати, волосся їм перебирати. Секунда, і вискочив з аудиторії. Дивлюся, сидять ці шановні люди зовсім в шоці. Я недовго думаючи скорчилась верблюдом. Піднімаю голову - регочуть“. Після театрального, куди їх з братом все-таки взяли, Маркова прийшла працювати в театр Ленінського комсомолу. Ролей у кіно довелося чекати довго. Тільки в 42 роки їй довірили головну роль в картині “Бабине царство” (1967), де вона зіграла Надію Петрівну (головна роль). Фільм став лідером прокату 1968, його подивилися майже 50 мільйонів глядачів. “Римма стійко переносила славу, - згадує актриса Тетяна Конюхова. - Шанувальники приходили навіть під Будинок кіно, чекали її. І треба було бачити, як спокійно з’являлася Маркова, спокійно спілкувалася і йшла на автобус”. На фестивалі в Сан-Себастьені за цю роль актрисі дали спецпремію за “створення образу великої драматичної сили”.

Після “Покровських воріт” актрису почали цитувати. У Маркової всього епізод, але яскравий. Фраза “На проводі!” колоритної героїні Семенової швидко стала вживатися багатьма в побуті. “Вона з тих акторів, які вміють епізод перетворити в окремий фільм”, - захоплюється Марковою, актор Володимир Новіков. І Маркова неодноразово доводила цей факт. У середині 90-х вона з подругою Мордюковою з’явилася на екранах в образі залізничниці в соціальній рекламі “Російський проект”, покликаної без купюр показати життя простих росіян. “Дура, ти, дура, і коза твоя дурна, і чоловік твій дурень, хоч і помер”, - торохтіла героїня Маркової. Коли їй стало зле, напарниця (Нонна) заридала, обняла її, і вони затягнули душевну пісню.

На початку 2000-х здавалося, що Маркова давно пішла на пенсію і забула про кіно, як раптом вона тріумфально повернулася - зіграла відьму в “Нічному дозорі”. Відразу після виходу фільму вибухнув скандал. Актриса заявила, що режисер її обдурив. “Я думала, що граю аферистку, а виявилося, це справжня відьма. Справа в тому, що режисер мене обдурив: не дали почитати весь сценарій, і все. А на зйомках наді мною знущалися, мучили, прив’язували до гойдалок, крутили, а я стара, хвора людина, ледве не померла”. І все ж, коли актрису покликали на зйомки другої частини “Дозору”, вона погодилася. “Працювати з Марковою - одне задоволення, у неї вчишся всього, навіть просто дихати”, - розповідає режисер “Дозорів” Тимур Бекмамбетов.

У паспорті Римми Маркової в графі “сімейний стан” досі чоловіком значиться іспанець Хосе Гансалес Марія Антоніо - бізнесмен і мільйонер. Вони одружилися після зустрічі на кінофестивалі в Іспанії, коли Риммі Василівні було 42, але прожили лише рік. Маркова згадує, що чоловік був дуже ревнивим, не давав наблизитися до неї жодному чоловікові - вона запропонувала розлучитися, але штамп у обох так і залишився. Це був третій шлюб актриси і останній. Вперше заміж актриса вийшла ще в студентські роки, чоловік був старший на 15 років, шлюб розпався дуже швидко. Найдовше тривав другий, з Володимиром Нікітіним, татом дочки Тетяни: “Його я любила більше всіх. Але він пив. Довелося розлучитися”.

Єдина дочка актриси Тетяна Маркова живе в сусідньому під’їзді будинку мами, виховує сина Федора: “Я з малих років відчувала, що мама відома, її впізнавали на вулиці, в домі завжди були актори. Але в школі я не афішувала, ким працює мама. І от після фільму “Журавушка” таємниця розкрилася, і для однокласників я раптом стала дочкою відомої актриси, мені оголосили бойкот. Чому? Я стала білою вороною, адже у інших дітей батьки - прості робітники. Кілька місяців клас зі мною не спілкувався, а потім заспокоїлися , стали навіть через мене просити автографи.

На батьківських зборах мама не була жодного разу, цю місію взяла на себе бабуся. Вона мене і виховувала. Ми жили на дачі з нею і дідусем, мама постійно була зайнята на зйомках. З’являлася, як ураган: дарувала подарунки, грала, спілкувалася і знову їхала. Коли постало питання про вибір професії, я знала що не хочу бути актрисою, але мама наполягла. Я віднесла документи, поступила, але мені так не хотілося, що я прийшла додому і сказала мамі, що провалилася. Збрехала. Як вона засмутилася, я вам передати не можу. Але я б не змогла бути актрисою. До цих пір переживаю, коли бачу, як мама страждає, коли їй не дзвонять режисери. Вона чекає дзвінків з пропозиціями роботи завжди “.

Ніяких хитрощів у вихованні доньки Маркова не застосувала. Тетяна Володимирівна посміхається, коли згадує, як у старших класах крала у матері сигарети, потім курила і в інституті, але боялася сказати їй про це. А коли зізналася, то була ошелешена реакцією. Мама сказала: “Ти доросла, маєш право”. Найсуворіше покарання від Римми Василівни - вона просто перестає спілкуватися з людиною. Але при цьому завжди дуже переживає розриви: “Наприклад, коли вони лаялися з Нонною Мордюковою, а лаялися вони завжди дуже щиро і, здавалося, що назавжди, то мама на людях зображала байдужість, а вдома страждала. Намотувати кола по квартирі, заламувала руки і казала: “Таня, ну чому ж вона не дзвонить?” Сама вона ніколи не робила перших кроків. Одного разу після чергової сварки Мордюкова сказала: “Твоя мати ніколи не зрушить з місця, щоб миритися, а я думаю, що ж це ми через нісенітницю якусь повинні позбавляти один одного радості спілкування? “

З Нонною Вікторівною була справжня дружба, часто збиралися у нас на кухні, пили чай і більш міцні напої і спілкувалися. Мені дозволялося сидіти на стільчику поруч, я такі моменти обожнювала. Мордюкова ще казала: “Я у Таньки головний клоун”. Кращий друг Римма Василівна для внука Федора - з ним обговорює літературні твори, продумує сюжети. Після виходу “Дозору” про бабусю стали дізнаватися всі однокласники та друзі: “Приємно, хоча я вважаю, що вона найбільша актриса, і в неї є куди кращі ролі”. Онук-дев’ятикласник, до слова, не проти піти по стопах бабусі.

“Ми знайомі більше 10 років, разом об’їздили всю Росію, - говорить товариш актриси Ігор Зотов. - Можу сказати одне - вона справжня російська баба, з чоловічим характером. Якось, пам’ятаю, нам потрібно було виступати перед людьми в Хантимансійському окрузі, а температура там -45 ° С. Дзвоню їй: “Напевно, ви не поїдете, мороз”. Вона відповідає: “А в тебе футбольний м’яч є?”. “Навіщо?” - дивуюся. “А ми з тобою в футбол зіграємо, якщо виграєш у мене, так буде по-твоєму “. А потім сказала, щоб я дурниць не молов, і поїхала. Вона вміє домагатися свого, якось заходить до мене: "Потрібно допомогти, тут фільм хороший знімають." Я став всіх своїх друзів обдзвонювати. Знайшли гроші. А Римма Василівна допомогла мою мрію виконати - в цьому фільмі "Вероніка більше не прийде" організувала мені роль. Вона розбирається в кулінарії, коли ми десь в ресторані, і страва не дуже добре приготовлена, вона може завжди визначити, чого не вистачає. Скуштує і каже: “Ось тут яєць пошкодували, тут - борошна”. Всі знають, що Маркова не співає публічно. Але одного разу в Калінінграді була дуже душевна зустріч з виборцями. І я кажу: “Заспівай”. Тоді вона затягла “Російські берези”, душевно, чисто ... Я плакав, весь зал плакав. У цієї жінки російська душа, кристально чиста “.

Римма Василівна Маркова померла в Москві 16 січня 2015 року, не доживши до 90-річчя всього лише півтора місяці.

02.02.2015


Переглядів: 1074

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13852)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13778)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13505)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13117)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13099)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (828)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (88)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (69)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"