|
№692 від 02.02.2015p. |
| Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Поради для господині ![]() Які продукти не можна зберігати у холодильникуХолодильник - один із найважливіших винаходів, який допомагає зберігати продукти, ліки та косметику. Однак є деякі продукти, які абсолютно не терплять холоду і втрачають у ньому свої властивості, тому їх потрібно тримати від холодильника подалі. Хліб входить до переліку харчів, які не зберігають у холодильнику ніколи. Перебування у ньому не продовжить хлібу життя, а тільки допоможе йому швидше засохнути і увібрати звідти всі запахи. Найкращий варіант зберігання хліба - кімнатна температура, і навіть тоді він повинен зберігатися не більше чотирьох днів. Часник абсолютно не терпить холоду. Він спокійно проведе у сухому місці кілька місяців. Обов’язкова умова - вентиляція, яка збереже часник свіжим набагато довше. Гострий соус (Табаско). Вважається, що всі соуси і приправи потрібно зберігати винятково у холодильнику. Однак такі їх компоненти, як оцет, цукор і сіль - відмінні консерванти. Гострий соус теж не потрібно зберігати у холодильнику. В коморі він зможе простояти протягом трьох років, отже, низькі температури йому не потрібні. До того ж і смак вони йому не поліпшать. Картоплі точно не місце у холодильнику. Головна причина - низька температура перетворює картопляний крохмаль на цукор. Навіть температура +7 градусів завдасть шкоди картоплі. І приготування не сховає зміни її смакових якостей і консистенції. Краще місце для зберігання картоплі - у паперовому пакеті у коморі. Холодильник перетворює помідори на щось неїстівне. Псуються вони тим сильніше, чим довше зберігаються у холоді. Зберігати їх там, звичайно, можна, але смак буде вже не таким як раніше. Помідори люблять тепло, тому краще тримати їх просто на столі, в умовах кімнатної температури. Однак томати слід оберігати від прямих сонячних променів. Цибулю краще зберігати в сітках, щоб сприяти циркуляції повітря. Це дозволить зберегти її протягом тривалого часу. У холодильнику ж, в умові недостатньої циркуляції повітря і вогкості цибуля зігниє дуже швидко. Також слід знати, що вона краще зберігається в темряві, тому що вплив світла змінює її смак. При цьому зберігання поблизу картоплі не рекомендується. Гази, що виходять із неї, і вологість змусять згнити вашу цибулю швидше. Каву не можна зберігати в холодильнику, всупереч усім переконанням. Зберігання в холодильнику негативно вплине на якість і смак кави. До того ж сама кава, що має досить сильний запах, може змінити запах і смак інших продуктів.
Коментарі (0):
|
| Лист редакторові | RSS | Передплата газети
| Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: | ||||||||||||||||||||||||||||