Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №699 від 23.03.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс здоров'я

Весняні бур

Весняні бур'яни

З першими дійсно теплими сонячними променями із землі вилазять бур’яни. Не поспішайте позбутися від них, якщо у вас є своя ділянка. Бур’яниста трава допоможе вам запов-нити вітамінні запаси, а також мікроелементи та інші корисні речовини. Зібрані на ділянці кульбаба, лопух, кропива або лобода стануть відмінним доповненням на вашій кухні. Вирушаємо на “полювання”…

Кульбаба

Кульбаба не так сильний у своїх лікувальних властивостях, якими його наділила народна медицина, зате може похвалитися вітамінними якостями. У цьому жовтому бур’яні містяться бор, марганець, титан і молібден. Листя квітки містять каротин, вітаміни С і В2, холін, нікотинову кислоту, кальцій, калій, марганець, залізо, фосфор.

Приготуйте салат з кульбаби. Це найпростіше блюдо. Молоде листя кульбаби (витримані 30 хвилин в холодній підсоленій воді) порізати, заправити сметаною, олією або майонезом – за смаком. До кульбаби частенько додають і інші трави: щавель, крес-салат, кервель та ін. А ще можна порізати варене яйце.

Лобода

Селяни їли лободу, щоб не померти з голоду. У наші дні лобода допомагає людям, що страждають запорами, атонією кишечника, ожирінням. Лікувальні властивості лободи обумовлені великою кількістю в ній клітковини, пектинів, вітамінів і мікроелементів. Тому лобода цілком заслужено може знаходитися на вашому обідньому столі в якості вітамінного доповнення до їжі або окремого страви.

Приготуйте пюре з лободи. Листя опустити в окріп і варити до м’якості на сильному вогні. Воду злити, готові листя подрібнити будь-яким способом. Окремо приготувати соус: підсмажити борошно, додати молоко або вершки, змішати з подрібненою лободою, заправити тертим часником і сіллю. Пюре може бути гарніром до м’яса або самостійним блюдом, якщо в нього порізати варене яйце. Крім того, з лободи можна готувати зелений суп і будь-які інші страви, які готують з шпинату.

Лопух

Коріння лопуха або реп’яха містять ефірне і жирне масла, білки, глікозиди, слизу, дубильні і гіркі речовини, мінеральні солі, органічні кислоти (яблучна, лимонна та ін), інулін, смоли, вітаміни та ін Листя ж містять слиз, ефірну олію, дубильні речовини, аскорбінову кислоту та ін., Тому лопух сміливо можна вважати лідером серед бур’янів.

Приготуйте салат з лопуха. Молоді черешки лопуха опустити в окріп, варити на повільному вогні до м’якості. Порізати свіжий огірок і редис соломкою, додати нарізаний лопух, заправити сметаною, майонезом, рослинним маслом – за смаком. А можна приготувати зелений вітамінний салат з листя лопуха, додавши до них пряні трави, або/і варене яйце.

Кропива

В голодні воєнні та повоєнні роки кропива нарівні з лободою була основною стравою у багатьох сім’ях. Хоч у наші дні з продуктами немає проблем, але є проблема з вітамінами і мікроелементами, які містяться або, швидше, не містяться в сучасній їжі. Але цілком реально поповнити запас необхідних організму вітамінів і мікроелементів з допомогою кропиви. В ній містяться вітаміни а, С, K, B1, B2, B3, а також мідь, залізо, кальцій.

Приготуйте салат з кропиви. Листя кропиви опустити в окріп, варити на повільному вогні 1-2 хвилини. Відкинути на друшляк, порізати. Відвар ні в якому разі не виливати. Його можна додати в щи, борщ або просто випити замість води невеликими дозами протягом дня. Ріпчасту цибулю спасерувати в олії (не смажити! ) до м’якості. Прямо на сковорідку з цибулею покласти нарізану кропиву і варене яйце, посолити, перемішати. Можна додати трохи майонезу або сметани, але не обов’язково. І без заправки буде дуже смачно.

23.03.2015


Переглядів: 979

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21063)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14376)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13857)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13772)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13501)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13112)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (731)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (80)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (76)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (75)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (73)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (73)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (73)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (71)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (71)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (70)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (69)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (68)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (66)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (64)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"