Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №731 від 02.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс культури і освіти

Курт Кобейн

Курт Кобейн

Курт Дональд - вокаліст і гітарист відомої американської групи Nirvana, а також її лідер і духовний центр. З успіхом групи він став міжнародною знаменитістю.

Курт народився 20 лютого 1967 року в портовому містечку Хокуаім, штат Вашингтон. Через півроку після народження Курта, його сім’я переїжджає в містечко Абердін, розташований неподалік від цього місця.

Батьком Курта Кобейна був автомеханік Дональд Кобейн, німець за походженням. Його дружина Венді О'Коннор була ірландкою. Вона змінила кілька професій, серед яких були робота офіціанткою і вихователькою. У Курта була рідна сестра Кім, молодша за нього на три з половиною роки. Основну частину виховання Курта взяли на себе численні дядьки і тітки. Будучи дитиною, Курт любив малювати і отримав кілька нагород на шкільних конкурсах за свої роботи. Інтерес до музики у нього з’являється після того, як дядько Чак, брат матері Кобейна, бере свого дворічного племінника на репетицію рок-гурту, в якій він був гітаристом. Тітка Мері дарує маленькому Курту пластинки з The Beatles і The Monkees, а також дає перші уроки гри на гітарі. Його мати згадувала:“Курт дуже рано почав співати. Навіть коли я посилала його в магазин, він співав по дорозі на весь голос. Син радів кожному новому дню, він намагався уникати товариства інших дітей і велику частину часу проводив на самоті. Правда пізніше, він став навіть занадто активним”. У віці приблизно восьми років, його беруть в шкільний ансамбль, де Курт грає на гітарі.

З часом у Курта з'являється гіперактивність, яка заважає йому нормально спілкуватися з однолітками. Переломний момент у житті Кобейна настав, коли йому тільки виповнилося 7 років - його батьки вирішили розлучитися. Це докорінно змінює його характер - він замикається в собі, уникає інших дітей, впадає в депресію і часто хворіє. До всього іншого гіперактивність заважає вчитися в школі, так як посидючість і концентрація уваги на предметі представляється досить складним завданням. Кобейн, як і багато дітей його покоління проходить курс лікування медичним препаратом Ріталін. Безсоння викликане прийомом цього препарату, змушує приймати снодійні через, які він засинає на уроках.

У 1981 році, коли Курту Кобейну виповнюється 14 років його дядько Чак дарує йому стару електрогітару. Після чого гітара стає його улюбленою розвагою. 

У 1984 році Курт кинув середню школу за півроку до закінчення і вирішив більше не вчитися. Після кількох скандалів мати вигнала його з дому. Спочатку Курт спав або під мостом через річку Уишка, або в кабінах вантажівок. У той час Курт був шанувальником груп Sex Pistols і The Сlash, і встиг добре зрозуміти ідеологію панка. Тому подібна ситуація не ставила його в глухий кут, а навпаки він пишався своїм становищем, яке на його думку робило його справжнім панк-рокером. Влітку компанія Курта часто влаштовувала п’янки на яких трощила і ламала все навколо. Один раз його затримала поліція, оштрафувавши на 180 доларів і 30 днів в'язниці умовно за вандалізм.

Курт починає грати в стилі “три акорди і багато крику”. Його група, утворена в 1985 році, носила характерну назву - Fecal Matter (з 1988 року - Nirvana).

Кобейн і Nirvana багато в чому вплинули на популярну музику в 90 -х. Вихід у 1991 році пісні Smells Like Teen Spirit поклав початок популяризації гранжу. Музична преса визнанала пісню гімном “покоління X”, а сам Курт отримав статус одного з лідерів цього покоління.

 Як лідер гурту Nirvana, Курт Кобейн опинився в очах ЗМІ не просто музикантом, але “голосом покоління”, а Nirvana - флагманом “покоління Х”. Кобейну не подобалося така увага преси і він з головою поринув у роботу над третім номерним альбомом In Utero.

18 серпня 1992, його дружина Кортні Лав народила дочку Френсіс Бін.

В останній рік життя Курт активно намагався позбавитися від наркотичної залежності, а преса обговорювала його стосунки з його дружиною Кортні Лав.

8 квітня 1994 тіло Курта було знайдено в його будинку. Офіційна версія його смерті - самогубство шляхом пострілу собі в голову з рушниці - до цих пір під сумнівом. Приватний детектив Том Грант висунув версію, яка стверджує, що вбивство Курта було організовано його дружиною Кортні Лав.

 Трагічна смерть знаменитості завжди породжує масу чуток і припущень, що стосуються її причин. Деякі припускали, що причиною його самогубства з'явився роман Кортні з Еваном Денді з LEMON HEADS.

 Історія створення пісні “Smells Like Teen Spirit”

У назві Курт Кобейн увіковічив відомий дезодорант Teen Spirit компанії Mennen, не отримавши від неї ні копійки. Більше того, сталося це зовсім випадково.

Одного разу його подруга Кетлін Ханна написала на стіні будинку Курта фразу “Kurt smells like teen spirit” (“Курт пахне Teen Spirit”), маючи на увазі, що від Кобейна несе дезодорантом його дівчини. Але Кобейн сприйняв її слова буквально (типу “Від Курта віє підлітковим духом”), так як поняття не мав про даний бренд. Йому дуже сподобався бунтарський підтекст цього виразу, і він використав його в пісні.

За словами лідера Nirvana, він складав “Smells Like Teen Spirit”, намагаючись “написати вкрай попсову пісню” у дусі Pixies, групи, яка йому дуже подобалася. У початковому варіанті вона складалася з гітарного рифа і вокальної партії приспіву. Іншим членам групи композиція не сподобалася, але Курт наполіг, щоб вони над нею попрацювали. У результаті півтори годин спільних зусиль з’явилася фінальна версія “Smells Like Teen Spirit”.

Пісню вважають підлітковим гімном, а сам Кобейн заявив, що вона описує його товаришів. Він сказав:

“Ми як і раніше відчуваємо себе тінейджерами, адже ми не сповідуємо принципи, яких від нас очікують як від дорослих ... Це щось на зразок підліткової революційної теми.”

Музичні критики і шанувальники групи Nirvana намагалися знайти інші тлумачення “Smells Like Teen Spirit”, а Дейв Грол (барабанщик гурту Nirvana) зовсім заявив, що не вірить в існування в ній якогось сенсу. Мовляв, Курт часто складав тексти пісень за кілька хвилин, підбираючи вдалі рими і заповнюючи прогалини більш-менш придатними словами.

“Smells Like Teen Spirit” обрали першим треком і основним синглом альбому “Nevermind”. Несподівано для Кобейна і його колег, пісня стала суперпопулярною. Вона зайняла шосте місце в американському Billboard Hot 100 і очолила чарти у багатьох інших країнах, ставши одним з головних хітів “Нірвани”.

Цитати Курта Кобейна

- “Все можна пережити, якщо підібрати потрібну пісню”

- “Мене звати Курт, я співаю і граю на гітарі, а взагалі, я ходяча і розмовляюча бактеріальна інфекція”

- “Я використовую шматочки і частинки інших особистостей, щоб сформувати свою власну”

- “Я зустрічав багато розумних людей, які здатні зберігати і перетравлювати величезну кількість інформації, але жоден з них не мав ні грама мудрості цінувати захопленість”

- “Я не читаю багато, але коли я дійсно читаю, то читаю уважно. В мене немає часу, щоб перевести те, що я розумію, у форму розмови. Я вичерпав всі розмови, коли мені було дев'ять років. Я спеціально здаюсь наївним і далеким від земної інформації, тому що це єдиний спосіб уникнути пересиченого відношення. Все, що я роблю - це внутрішньо, підсвідомо, тому що ви не можете раціоналізувати духовність”

02.11.2015


Переглядів: 959

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14227)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13883)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (909)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"