У разі гастриту зі зниженою кислотністю зібрати молоде листки кульбаби, добре його промити й потримати 30 хв у сольовому розчині (на 1 л холодної води 3 ст. л. кухонної солі). Потім листя ретельно промити в холодній воді, ошпарити окропом, подрібнити за допомогою блендера чи на млинка для м’яса до кашкоподібного стану й відтиснути з цієї маси сік за допомогою марлі, склавши її в кілька шарів. Розвести отриманий сік водою 1:1 і, поставивши посудину на вогонь, кип’ятити 2-3 хв. Приймати засіб по 0,25 склянки двічі на день за 20 хв до їди. Щоб трохи поліпшити смак соку, його можна ледь підсолодити медом. Курс - 1 місяць.
Сік кульбаби допоможе позбутися від герпесу: щойно відчули поколювання на губі, змастіть це місце соком. Також одночасно слід приймати сік усередину.
Для лікування печінки й шлунка можна приготувати спеціальний сироп з кульбаби. Для цього слід змішати свіжовичавлений сік з цукром у співвідношенні 1:2 й залишити на кілька днів, не накриваючи кришкою. При цьому його слід періодично помішувати, аби цукор повністю розчинився. Потім перелити в скляну банку, щільно закрити й поставити в холодильник. Приймати кульбабовий сироп по 1 ч. л. тричі на день.
У разі укусу бджіл, комарів та інших комах потрібно намастити уражену ділянку свіжим соком кульбаби – це усуне сверблячку, набряк та біль.
Увага! Кульбабу не рекомендується застосувати за виразки шлунка та дванадцятипалої кишки, гіперацидного гастриту, підвищеної кислотності шлункового соку та схильності до проносів.