Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №771 від 11.08.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс знаменитостей

Краса врятує світ

Краса врятує світ

Давня Греція У Древній Греції еталоном чоловічої краси вважалося міцне треноване тіло. Для цього греки щоденно займалися спортом. Прекрасним називали обличчя з прямим носом, з великими та випуклими очима, бажано, блакитного кольору. У моді був невисокий лоб, золотисті кучері та прямий проділ. Збереглися відомості, що багато хто з греків фарбував волосся, щоб приховати сивину. Під вищеописаний еталон чоловічої краси підходив знаменитий полководець Олександр Македонський. Його фігура повністю відповідала античним еталонам. Знаменитий полководець довгий час підтримував красу мускулів тренуваннями. Подейкували, що у його війську заохочувалася любов між чоловіками, адже вважалося, що у бою воїн буде боротися більш завзято, коли захищатиме кохану людину.

Середньовіччя

Ідеал чоловіка цієї епохи – аскет, який відрікся від радощів земного життя. Проте також і лицар, фізично витривалий воїн з широкими плечима, сильними стрункими ногами, вольовим рішучим обличчям. Яскравий взірець краси Середньовіччя – Філіп IV Красивий. Був дуже гарний, високого зросту, з правильними рисами обличчя, його сила та хоробрість захоплювали. Філіп IV Красивий вступив на престол зовсім юним – у 17 років, зумів створити свою сильну команду, за допомогою якої був здатний вирішити найскладніші проблеми. Проте дехто з істориків стверджує, що не таким уже й рішучим та суворим був Філіп Красивий. Просто роботу керівника уміло виконували його прибічники.

Епоха Відродження

У молодості серед перших італійських красенів був великий Леонардо да Вінчі. Він мав «ангельську» красу, яка приваблювала не лише жінок, а й чоловіків з певними схильностями.

Іншим красенем був німецький художник Альбрехт Дюрер. Але то була зовсім інша, «північна» краса: більш м’які риси обличчя з біло-рожевою шкірою та густим рудим волоссям, яке Дюрер завивав за останньою італійською модою, та мав обов’язковий атрибут «нордичного» іміджу – сіро-зелені очі. Альбрехт увійшов в історію мистецтва не лише як чудовий художник, гравер та автор технічних трактатів, присвячених живопису. Він віддав данину архітектурі, музиці, скульптурі. За ескізами Дюрера ювеліри через багато років після його смерті створювали чудові прикраси.

Джуліано Медичі, брат та найближчий соратник Папи Римського Льва Х, вважався «демонічним» красенем – брюнет з палаючими очима, довгим хижим носом та тонкими губами. За однією із версій, походження відомого портрета Джоконди – це портрет коханки Джуліано Медичі Пачифіки Брандано, вдови іспанського дворянина, а не дружини Франческо дель Джокондо, відомої під іменем Мони Лізи. За цією версією, герцог Медичі замовив Леонардо да Вінчі портрет Пачифіки, над яким художник працював три роки. Проте до моменту його закінчення Джуліано Медичі помер від сухот, а портрет залишив митцю як прощальний подарунок. Герцог так і не одружився з Пачифікою. Син Іпполіто, котрого вона йому народила, помер від отруєння.

Красунчик ХVII- XVIII ст. повинен був мати дрібні риси обличчя фарфорового кольору з легким рум’янцем (коли цього не давала природа, застосовували грим), маленькі руки та ноги, бути поголеним, напомадженим, з накладними пасмами волосся. Гарний чоловік корегував свою фігуру за допомогою корсета та…накладних подушечок. Не засуджувалася й повненька фігура.

Цьому модному еталону у молодості повністю відповідав король Людовик ХІV (1638-1715). Він вважався охайним, хоча й мився усього два рази в житті – і то за порадою лікарів. Російські посли при дворі Людовіка XIV писали, що їх величність «смердит аки дикий зверь». Миття навело на короля такий жах, що він узагалі зарікся приймати водні процедури. Усі гігієнічні заходи зводилися лише до легкого ополіскування рук та рота, а не всього обличчя. «Мити обличчя не можна ні в якому разі, – писали медики у ХVI столітті, – оскільки може трапитися катар чи погіршення зору».

Але, не зважаючи на це, Король Сонце вважався красенем: мав темні локони, правильні риси обличчя, вишукані манери, величаву статуру. Володар великої країни подобався жінкам, як і вони йому. Він був дуже велелюбний. Перший урок кохання йому дала головна камеристка королеви, яка в молодості була дуже розпусною. Одного разу вона підстерегла короля і затягнула до своєї кімнати. Людовіку XIV тоді було 15 років, камеристці – 42…

Богдан Хмельницький (близько 1595 – 6 серпня 1657, Чигирин) – український державний діяч, полководець, дипломат. Засновник української козацької держави не вирізнявся особливою красою, проте мав гарні, суто українські вуса – тогочасний символ справжньої чоловічої краси та мужності в Україні.

Друга половина XVIII – початок ХІХ століття визначалися впливом романтизму. Тому гарними вважалися чоловіки з натхненним обличчям, чуттєвою душею та багатим внутрішнім світом. Романтичному типу краси відповідав англійський поет Джордж Ноэл Гордон Байрон (1788-1824), виходець із збіднілої аристократичної сім’ї. Він був відомий не лише як великий поет, але й як законодавець мод та просто красивий чоловік. Жінки «упадали» за ним, молодь обожнювала його. Цьому не заважала навіть кульгавість поета, якої сам Байрон дуже соромився. У житті Байрон по-справжньому кохав лише один раз. У 15-річному віці він полюбив Мері Чаворт. Родини молодих людей ворогували – дід поета на дуелі убив одного з Чавортів. Закохані так і не одружилися.

Тарас Шевченко

(9.03.1814-10.03.1861)

Дивлячись на лисуватого Тараса Григоровича на картинах та в букварі, і не скажеш, що у молодості він був «коренастим симпатягою»…Дехто говорить, що юний Шевченко не був красунчиком, але якась іскорка таки була в очах юнака, його посмішка також приваблювала. Адже в Україні не було жодної красуні, яка б не мріяла похвалитися перед знайомими романом із самим Шевченком. У відомого поета було багато жінок, але він мріяв про міцну сім’ю. Родиною Тарас Григорович так і не обзавівся, а от нащадки, подейкують, після нього залишилися…

У ХХ столітті чоловічу красу диктують кіногерої:

Чи не кожна вродлива людина мріє, аби її краса збереглася на все життя. Деякі публічні особи задля цього звертаються за допомогою до пластичних хірургів. Багато хто із кіноакторів, співаків, політиків таким чином примудряється «заморозити» свою красу на деякий час.

Джорж Клуні, актор, продюсер, режисер, його не раз визнавали найсексуальнішим чоловіком світу. Вперше Джорж став «сексі-боєм» ще у 1997 році. Відтоді талановитий актор вперто намагається тримати планку лідера. Однак, Клуні вже не такий молодий, бути у формі та радувати прихильниць своєю красою з кожним роком стає дедалі важче. Тому актор нещодавно зробив одну з найбільш популярних косметичних операцій – блефаропластику (видалення надлишків шкіри навколо очей). Подейкують, що за звання найбільш бажаного чоловіка знаменитий актор може піти на великі жертви і ще не раз ляже під ніж…

Фантомас

Невловимий месник з його жаб’ячо-зеленою маскою та глухим сміхом при зімкнутих намертво губах, був одним із справжніх культурних героїв СРСР «періоду застою».

Надивившись «подвигів» Фантомаса, радянська молодь прагне наслідувати його і здійснює все більше правопорушень, починаючи від найдрібніших та закінчуючи серйозними. Фантомас з’являється у світі, як знак кричущого порушення системи пристойності. Жінок не бентежила зовнішність містера «Ф», їх приваблювала його загадковість та впевненість у собі.

Бонд…Джеймс Бонд

Перший фільм про Бонда «Доктор Ноу» вийшов у 1962 році. З того часу упадати за агентом 007 почало майже півсвіту жінок. Актор Шон Коннері, перший хто зіграв Бонда, став прикладом чоловічої краси, сміливості, впевненості…

ХХІ століття

Гарним у ХХІ столітті вважають чоловіка не «писаної краси», а «з родзинкою». Якогось певного типажу нині не існує. У моді – треноване тіло, як у «добрі» давньо-грецькі часи. Проте сказати, що жінки вибирають собі лише спортсменів, не можна. Завойовують жіночі серця чоловіки, котрі мають своє «я». Вони можуть бути і «з животиком», і малого зросту, і з зовнішністю «так собі»… Ці всі дрібниці «запаморочує» кохання. Тим часом жінки не перестають захоплюватися красунчиками на обкладинках глянцевих журналів, на телеекранах.. Українець Євген Дудін на «Містері світу-2007» не переміг, проте потрапив у «дванадцятку» найкращих.

11.08.2016


Переглядів: 976

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13779)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13505)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13117)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13099)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (844)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (89)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (78)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (70)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"