Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №783 від 03.11.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Українське – краще!

«Енергозбереження Рівне» несе школам і лікарням дешеве тепло

«Енергозбереження Рівне» несе школам і лікарням дешеве тепло

Микола КОРЖ: «Замінили в ряді бюджетних закладів старі газові котельні на сучасні блочні, які споживали в рази менше енергоносіїв»

Європейські країни - Німеччина, Швеція, Фінляндія, Польща, Данія - вже давно зробили свій вибір на користь раціонального використання поновлюваних природних ресурсів і цим на багато років забезпечили власну енерго­незалежність. Якісне, а головне - дешеве тепло, виявляється, можна отримувати і від традиційного палива, спалюючи відходи лісової, сільськогосподарської та гірничодобувної промисловості.

«При цьому термін окупності таких теплотехнічних об’єктів становить півтора-два опалювальні сезони», - наголосив у розмові з кореспондентом «Рівне-Ракурсу» Микола КОРЖ (на фото) - директор ТОВ «Енергозбереження Рівне», молодого підприємства з успішним досвідом просування на Рівненщині блочних котелень і твердопаливних котлів провідних українських виробників.

Разом із високоефективними котлами від 100 кВт до 1,5 МВт ця фірма пропонує замовникам своїх послуг весь комплекс рішень теплотехнічних задач з монтажем сучасного котельного обладнання під «ключ».

«В РЕНОМЕ я пройшов потужну школу і, без перебільшення, закінчив ще один університет»

- Миколо Миколайовичу, останнім часом в Україні все частіше говорять про існування в державі двох фронтів - Східного, який соромливо називають поліцейською Антитерористичною операцію із застосуванням танків і реактивної артилерії, та Антикорупційного, герої якого до кінця жовтня мають задекларувати свої мільйонні статки. А є ще третій фронт - фронт боротьби за енергетичну незалежність України, учасниками якої є українські патріоти, що прагнуть врятувати державу від газового зашморгу російського «Газпрому». Серед них я бачу Вас і Ваших однодумців. Упевнений, що Ваш вибір був логічним наслідком Вашого попереднього життя. Тож розкажіть трошки про себе.

- Закінчив Рівненський державний технічний університет (нині - Національний університет водного господарства та природокористування) за спеціальністю «Інженер-механік автомобільного господарства». Відпрацював за направленням два місяці інженером-механіком по випуску автомобілів на одному з транспортних підприємств Рівного. Але, зрозумівши, що ця робота не розкриває повною мірою мої здібності та не відповідає моїм вподобанням, звільнився за власним бажанням. Далі мені пощастило. Я потрапив на роботу до компанії РЕНОМЕ, якій присвятив дев’ять років свого трудового життя. Тут здобув унікальний досвід управлінням виробництвом. Фірма надала мені широкі можливості і перспективи для кар’єрного зростання. Влаштувавшись на роботу у 2000 році простим інженером-механіком, я вже через рік був призначений на посаду директора по виробництву метало-пластикових вікон. Я особливо вдячний за передані мені знання Сергію Бербенцю, який навчив мене технічним аспектам моєї справи, та Надії Гладкевич, яка допомогла мені освоїти тонкощі менеджменту та фінансової справи. В РЕНОМЕ я пройшов потужну практичну школи і, без перебільшення, закінчив ще один університет.

- Закінчивши два університети - «водник» та РЕНОМЕ, Ви знайшли себе у приватному бізнесі. Що спонукало Вас зайнятися саме теплоенергетикою?

- В часи, коли в Україні настала фінансово-економічна криза, почався занепад будівництва та інших галузей, розпочав шукати перспективний напрямок у приватному бізнесі, який приносив би прибуток та був би затребуваний. На той час теплопостачання в країні здійснювалося, здебільшого, за рахунок газових котелень. Інтуїтивно я відчував, що необхідно просуватися далі, шукати нові джерела теплопостачання, використовувати інші доступні природні ресурси для зміцнення енергетичного суверенітету Української держави. Реформи в галузі енергопостачання на Рівненщині ми розпочали з того, що замінили в ряді бюджетних закладів старі газові котельні на сучасні блочні, які споживали в рази менше енергоносіїв. В такий спосіб ми презентували свої послуги на ринку. Виявилося, що люди зацікавилися нашими пропозиціями.

«Ми пропонуємо котельні, що дозволяють обігрівати площі від 3000 до 22000 квадратних метрів»

- Котли яких виробників пропонує «Енергозбереження Рівне» своїм клієнтам?

- Твердопаливні котли наших українських виробників - ТОВ «Коростенський завод теплотехнічного обладнання» та Красилівського заводу «АТОНмаш», що випускає теплотехнічну продукцію під брендом ATON, які займають лідируючі позиції в цьому сегменті українського ринку вітчизняної теплотехніки. В асортименті коростенських і красилівських теплоагрегатів багато різновидів котлів, призначених для теплопостачання індивідуальних житлових будинків, квартир, адміністративно-господарських та виробничих об’єктів, обладнаних автономними системами водяного опалення з природною або примусовою циркуляцією теплоносія. У цих котлах можна спалювати будь-яку біомасу - брикети з соломи, торфу, тирси, лушпиння соняшника, лози винограду, а також тирсу, щепу, вугілля будь-яких марок, фракцій та зольності як в ручному, так і в автоматичному режимі із застосуванням механізованих складів. Прогресивним напрямом у виробництві твердопаливного котельного обладнання є комбіновані теплогенератори, альтернативним джерелом палива для яких може бути природний газ, біопаливо, дизпаливо, мазут тощо. У триходових котлах ККД 95% досягається за рахунок рециркуляції димових газів та роботи вбудованого економайзера.

- Які потужності цих котелень?

- Діапазон потужностей теплотехніки, яку рекомендуємо потенційним замовникам (а це 100-відсотково підприємства бюджетної сфери), досить широкий - від 200 кВт до 2 МВт. Ми пропонуємо котельні, що дозволяють обігрівати площі від 3000 до 22000 квадратних метрів.

- Чи функціонують в Рівному котельні, побудовані Вашим підприємством?

- У місті діє одна зведена нами блочно-модульна котельня, яка має постачати тепло в обласний Центр психічного здоров’я населення, що на Дубенській, 64. Ця котельня не дуже потужна - всього 250 кВт, але вона досить сучасна і працює на альтернативному виді палива - деревній пелеті.

«Наша структура велика і діє, крім Рівного, у Львові, Луцьку, Івано-Франківську та Ужгороді»

- Крім Рівненщини, можливо, Ваша компанія працює і в інших регіонах, наприклад, на Волині?

- Наша структура велика і являє собою групу компаній, які діють, крім Рівного, у Львові, Луцьку, Івано-Франківську та Ужгороді.

- Скільки часу в середньому займає процес оформлення замовлення і встановлення нової котельні?

- Як правило, з моменту переговорів з клієнтом-замовником і окреслення проекту до моменту встановлення нової котельні проходить близько трьох місяців. З початком кожного нового опалювального сезону ми, зазвичай, на місяць беремо паузу, поки все трохи налаштується і встаткується, а ближче до Нового року починаємо пошук нових клієнтів та оформлення нових замовлень, щоб на літо почати їх виконувати, а не взимку. Хоча такі принципи роботи не є непорушними. Якщо комусь терміново знадобляться наші послуги, то ми, звісно, не будемо зволікати і виконаємо свою роботу в найкоротші терміни. Так, нещодавно отримали термінове замовлення на встановлення твердопаливного котла в Острозькій районній лікарні.

- Пошук потенційних клієнтів Ви починаєте зі знайомства з керівниками закладів бюджетної сфери чи зі спілкування з очільниками районних рад і державних адміністрацій, в обов’язок яких входить реалізація державної політики, спрямованої на забезпечення енергетичної безпеки нашої країни?

- В основному, спілкуємося з керівниками бюджетних організацій та закладів, оскільки з ними бачимося частіше, з деякими, можливо, раніше десь перетиналися і маємо їх за старих знайомих. От, наприклад, зараз є проблема в Олександ­рійській в школі-інтернаті: вона хоче розірвати договір на теплопостачання з організацією, яка опалює її приміщення, через невідповідність сплачуваних за тепло коштів реальній температурі повітря в закладі, що значно нижче нормативної. Дізнавшись про це, я зустрівся з директором школи-інтернату, ми обговори цю проблему і узгодили окремі важливі моменти. Спробуємо їм допомогти. Якщо чиновники згори дадуть свою згоду, то встановимо нову котельню в цій школі.

«За 25 років руйнування принцип збереження та регулювання теплової енергії був загублений»

- Кажуть, що все нове - це добре забуте старе. Чи може бути корисним у незалежній Україні радянський досвід теплопостачання об’єктів соціальної сфери?

- У радянські часи біля кожної твердопаливної котельні знаходилася величезна утеплена ємність, яка забезпечувала запрограмований температурний режим наших будинків, шкіл, лікарень. Але, на жаль, за 25 років тотального руйнування економіки і повального знищення об’єктів комунального господарства принцип збереження та регулювання теплової енергії був загублений. А європейські країни, навпаки, пішли по шляхом удосконалення своєї енергетичної незалежності, що призвело до введення в дію низки обов’язкових законів і програм, відповідно до яких застосування твердопаливних котлів без акумуляційних ємностей заборонено.

Підтримуючи загальноєвропейські принципи, ТОВ «Коростенський завод теплотехнічного обладнання», спеціалізується на виготовленні акумуляційних ємностей та бойлерів об’ємом від 3 до 20 кубічних метрів. Акумуляційна ємність водночас є як бойлером-накопичувачем тепла, так і електрокотлом, гідрострілкою, теплообмінником ГВП, а також джерелом накопичення тепла від теплових насосів, сонячних колекторів тощо.

- Чим вирізняться ТОВ «Енергозбереження Рівне» від подібних підприємств, які працюють на місцевому ринку теплотехніки?

- Наші фахівці надають послуги не тільки з реалізації опалювальних агрегатів. Ми починаємо з кваліфікованої консультації клієнта, а закінчуємо грамотним сервісним обслуговуванням. При цьому комплекс заходів, що проводяться нашими майстрами, досить широкий. Наявність профільних фахівців, які отримали спеціальну освіту В національному університеті водного господарства та природокористування, а також застосування сучасних технологій, дозволяє швидко і без помилок розрахувати подібні замовлення. Тому, звернувшись до нас, наші замовники отримають котельню, яка буде справно й ефективно функціонувати в будь-яких умовах. Крім високоефективних котлів, ми можемо також запропонувати весь комплекс рішень теплотехнічних задач з монтажем котельного обладнання під «ключ».

03.11.2016Спілкувався Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 1042

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 24.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21222)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17355)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14581)
• Допомога під час карантину [967] (14506)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14338)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14155)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14028)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14002)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13992)
• Живи до ста! [965] (13974)
• Бюджет і ми… [965] (13915)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13908)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13779)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13684)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13680)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13629)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13240)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13214)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (360)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (57)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (56)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (56)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (56)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (55)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (54)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (53)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (47)
• П’яний водій збив пішохода (45)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (44)
• Постачали наркотики до колонії (44)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (44)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (44)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (42)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"