Для крему пюре підігріваємо і протираємо через сито. 50мл вершків підігріваємо, додаємо шоколад, розмішуємо до однорідності, додаємо ягідне пюре. Даємо повністю охолодити. Залишок вершків збити до стійких пік (для солодкоїжок додаємо 75гр.цукрової пудри), додати шоколадну масу, акуратно все перемішати. Наповнити кондитерській мішок, тримати в холодильнику.
Для еклерів у воду додаємо масло, даємо закіпити, зменшити вогонь до мінмального, додати просіяне борошно, сіль, швидко заварити. Заварне тісто перекласти в іншу ємність, охолодити 10-15 хвилин. Додаємо по одному яйцю і починаємо вимішувати тісто до кремоподібного стану. Готове тісто відсаджуємо за допомогою кондитерського мішка. Випікаємо при 180С 20-25 хвилин, до золотистого кольору. Даємо повністю охолонути.
Наповнюємо тістечка кремом. За бажанням можна полити помадкою, глазур»»ю або присипати цукровою пудрою.