Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №821 від 03.08.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Листопад 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Грудень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс розваг

Прохолодні ласощі

Прохолодні ласощі

Домашній фруктовий лід 1. Ківі - 2 шт. 2. Яблуко - 1 шт. 3. Цукор - 70 г 4. Вода - 0.5 склянки 5. М’ята свіжа - 4-5 листочків

Яблуко ріжемо навпіл, а потім великими шматками. Ківі теж очищаємо від шкірки і вирізаємо щільне з’єднання, яким ягода кріпилася до гілки. Ріжемо ківі великими шматками.

М’яту дрібно нарізаємо і відкладаємо.

Беремо блендер і викладаємо туди шматочки ківі і яблука. Подрібнюємо їх до стану пюре протягом 30 секунд. Чому саме пюреобразное стан? Тому що в іншому випадку маленькі шматочки фруктів замерзнуть, і фруктовий лід вийде неоднорідним, що складається з безлічі дрібних крижинок.

Готове пюре потрібно протерти крізь сито, щоб позбутися від насіння ківі. Потім додаємо в нього посічену м’яту і знову працюємо блендером, щоб подрібнити листочки.

Наливаємо в каструлю воду і ставимо на плиту. Висипаємо цукор і помішуємо, щоб він повністю розчинився. Доводимо воду до кипіння, після чого вимикаємо плиту, а сироп трохи охолоджуємо.

Змішуємо фруктово-ягідне пюре з сиропом, перемішуємо суміш і розливаємо його по формочках для морозива. Формочки прибираємо в морозильну камеру на 3-4 години до повного заморожування

Щербет-морозиво

Морозиво, яке не містить ніяких молочних продуктів, і за рахунок цього володіє особливою легкістю, прийнято називати щербетом (або сорбетом). Як правило, такий заморожений десерт готується з фруктів або ягід.

1. Ягоди морожені (або свіжі) – 500 р.

2. Апельсин – 1 шт.

3. Цукрова пудра – 70 р.

4. Волоський горіх – 4 шт.

5. Кокосова стружка

Апельсин миємо й розрізаємо ножем на дві частини. Нам потрібно буде всього лише вичавити сік з нього. Видавлюємо в миску. Додаємо в неї ягоди і цукрову пудру. Розколюємо й очищаємо горіхи, подрібнюємо ножем до розміру не більше 5x5 мм. Тепер залишається всипати в миску кокосову стружку і шматочки горіхів.

Саме час гарненько збити, цю поки ще неоднорідну суміш. Робимо це за допомогою блендера або міксера – у кого що є. На цей процес піде 1-2 хвилини. Тепер потрібно масу помістити в морозильну камеру. Обов’язково періодично (1 раз в годину) виймайте з морозилки і перемішуйте ложкою. Інакше, Ваш щербет буде з льодом (у складі не містить емульгатори). До стану повної готовності заморожувати 6-8 годин.

Коли щербет придбає необхідну консистенцію морозива, виймаємо страву з морозилки і ложкою розкладаємо цей холодний десерт по тарілочках або інших формах. При бажанні щербет морозиво можна прикрасити залишковими ягодами або посипати кокосовою стружкою.

Йогуртове морозиво

1. Йогурт густий натуральний - 200 грам

2. Вершки 35% жирністю - 250 мілілітрів

3. Цукор - 100 грам

4. Жовток яєчний - 4 штуки

5. Лайм маленького розміру - 1 штука

Промиваємо лайм під проточною водою, викладаємо на обробну дошку і розрізаємо ножем на дві половинки. Одну частину відкладаємо в сторону, вона нам не знадобиться, а з другої видавлюємо сік, скориставшись соковижималкою. Для приготування йогуртового морозива нам знадобиться 1 чайна ложка свіжовичавленого соку лайма.

Для приготування десерту насправді нам знадобиться не сам цукор, а цукрова пудра. Тому висипаємо цукор в чашу блендера і подрібнюємо до стану порошку на великій швидкості протягом 5 хвилин. Увага: цукрова пудра повинна вийти без кристалів цукру, тому обов’язково спробуйте її на смак.

Вершки повинні бути обов’язково охолодженими, тому заздалегідь їх ставимо в холодильник охолоджуватися, інакше вершки не піднімуться до піків. Після цього викладаємо їх в маленьку миску і збиваємо до загустіння з допомогою міксера на маленькій швидкості.

Яєчні жовтки виливаємо у вільну миску і сюди ж висипаємо цукрову пудру. Скориставшись міксером, збиваємо все на середній швидкості до тих пір, поки маса не стане білою і пінної.

цукрові жовтки виливаємо йогурт і все добре перемішуємо з допомогою міксера на маленькій швидкості. Після того, як у нас вийде однорідна маса, додаємо в миску збиті вершки, а також свіжовичавлений сік лайма. Все акуратно перемішуємо до однорідного стану ручним віночком або столовою ложкою. Все, йогуртовий десерт майже готовий. Після цього столовою ложкою перекладаємо його в контейнер, щільно закриваємо кришкою і ставимо в морозильну камеру на 4 години.

Важливо: у перші дві години дуже важливо час від часу діставати морозиво і перемішувати його за допомогою блендера або міксера на маленькій швидкості. Таким чином в десерті не будуть попадатися шматочки льоду.

Пломбір

Інгредієнти:

• 1 літр молока,

• 100 грамів масла,

• 2 склянки цукру,

• 1 чайна ложка крохмалю,

• 5 яєчних жовтків.

Приготування:

Масло покласти в підігріте молоко і довести до кипіння. В окремому посуді з’єднати крохмаль, цукор і жовтки. Розмішати і розтерти до однорідної маси. Додати до неї трохи молока, щоб вийшла консистенція рідкої сметани. У молоко, що закипіло поступово, тоненькою цівкою, влити отриману масу, постійно помішуючи. І знову все довести до кипіння. Коли закипить, каструлю зняти з вогню, разом з вмістом помістити в холодну воду і ретельно розмішувати до тих пір, поки маса не стане теплою. Після цього залишити її до повного охолодження, а потім розлити по форму і заморозити, не забуваючи помішувати.

Морозиво зі смаком кави

Інгредієнти:

• 3 склянки свіжозавареного кави,

• 2 столові ложки молока (або вершків),

• 250 грамів цукру,

• 4 яєчних жовтки.

У розтерті з цукром жовтки, влити молоко і каву. Все добре перемішати і поставити на маленький вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню, але продовжувати помішувати до повного охолодження. Потім кавову масу перелити у форму і заморозити, періодично збиваючи.

Апельсинове морозиво

Для морозива:

• 3 жовтки

• 100гр цукру

• 200мл вершків

• один апельсин

• дві столові ложки лікеру апельсинового

Для приготування соусу:

• один апельсин

• одна чайна ложка крохмалю

• 50гр цукру

• три столові ложки лікеру апельсинового

Для прикраси морозива:

• 4 ст. ложки шоколадної крихти

Збивати жовтки з цукром на водяній бані до тих пір, доки вони не набудуть консистенції густих вершків. Зніміть водяну баню з плити і продовжуйте збивати крем до повного охолодження. Добре збийте вершки. Вичавіть сік з апельсину, змішайте сік з лікером, збитими вершками й кремом з яєчних жовтків. Миску з отриманою сумішшю накрийте алюмінієвою фольгою і поставте в морозильник на 3 години.

Для соусу: цукор змішати з крохмалем. Вичавити сік із апельсина. Ретельно перемішайте сік із цукром та крохмалем і варіть на повільному вогні до тих пір, поки суміш злегка ні загусне. Приберіть з вогню, охолодіть і додайте коньяк.

Перед тим, як подавати до столу, поріжте морозиво шматочками, полийте соусом і посипте шоколадною крихтою.

Сирне морозиво

Інгредієнти:

— 400 г кисломолочного сиру;

— 150-200 г згущеного молока;

— 1 ст. л. порошку какао;

— ванільний цукор на кінчику ножа;

— шоколад для прикраси за бажанням.

У сир додаємо згущене молоко. Його кількість залежить від кислинки сиру. У більш кислий сир краще залити 200 г згущеного молока.

Додаємо для кольору і смаку какао порошок і ванільний цукор на кінчику ножа.

Всі інгредієнти дуже добре збиваємо заглибним блендером в однорідну масу.

Сирну масу заливаємо в контейнер з кришкою і теж відправляємо в морозилку на 2-3 години. Після приготування можна буде ложкою зробити кілька кульок, полити шоколадом і подавати.

Смажене морозиво

Інгредієнти:

морозиво - 500 г;

ягоди - 100 г;

пластівці - 300-500 г;

яйця - 2-3 шт.

Взяти морозиво, яке перед цим попередньо знаходилося в морозилці і дати йому трохи охолонути, а точніше кажучи стати трохи м’яким. На кожну порцію смаженого морозива можна додати по одній ягоді.

Потім взяти столову ложку і дістати морозиво, тобто один клубочок і покласти ягідки в середину морозива. Далі з кожної такої грудочки потрібно сформувати кульку, і робити це потрібно швидко, так як морозиво дуже швидко тане. Після того як сформували кульки, покласти їх в морозилку. Так, щоб були схожі на камінь.

Поки морозиво заморожується, вам слід взяти пластівці. Потім подрібнити їх як панірувальні сухарі. Зробити це можна у будь-якій зручній для вас посудині.

Після цього окремо потрібно збити яйця. І для такого рецепту вам обов’язково знадобиться фритюрниця, яку потрібно розігріти, вірніше масло в ній потрібно розігріти до 160-180 градусів. Після того як все розігріто, вам слід дістати морозиво і для початку вмочити в яйце.

А після цього в пластівці.

А через 10 хвилин дістаньте морозиво і відправте його у фритюрницю. Смажити потрібно максимум 30 секунд. Морозиво виходить смачне і ніжне всередині з ароматною хрусткою скоринкою зверху.

Рисове морозиво

Інгредієнти:

На 2-3 порції:

100 г рису

600 мл води

3-4 ст.л. цукру (або більше до смаку)

ванільний цукор

трохи лимонної цедри

У каструлі з товстим дном змішуємо воду з цукром, ванільним цукром і лимонною цедрою (можна за смаком взяти тільки ванільний цукор або тільки цедру). Ставимо на вогонь, після закипання даємо покипіти одну хвилину, потім кладемо туди промитий рис і варимо на самому повільному вогні під кришкою поки не википить вся вода (рис повинен сильно розваритися). Остуджуємо рис, а потім за допомогою блендера подрібнюємо його в пюре. Додаємо ще цукор, якщо потрібно. Прибираємо його (бажано в металевому посуді) в холодильник на 1 годину.

Через годину витягуємо рисове пюре з холодильника і збиваємо міксером. Потім ставимо в морозилку на годину. Знову витягуємо і збиваємо, прибираємо в морозилку. Потім повторюємо ще раз цю процедуру через годину заморожування. Останній раз збиваємо його через півгодини і ставимо в морозилку вже для остаточної заморозки.

Якщо заморозиться занадто сильно, перед подачею ставимо його на деякий час в холодильник. Але краще його так сильно не заморожувати, смак буде гірше. Краще після останнього збивання прибрати його ще на півгодинки в морозилку, а потім відразу можна подавати.

03.08.2017


Переглядів: 1249

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1199 від 18.12.2024p.
¤ 
Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові

Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові

Пропустивши два швидких м’ячі і ще в першому таймі залишившись у чисельній меншості, «Верес» поступився «Карпатам» у Львові і перервав свою десятиматчеву безпрограшну серію. Ця поразка стала найбільшою за часів відродженого народного клубу і третьою найбільшою для «Вереса» в елітному дивізіоні чемпіонату України....

¤ 
Cкільки потрібно мити волосся шампунем?

Cкільки потрібно мити волосся шампунем?

Двічі милити голову шампунем – необхідність чи маркетинговий хід? Як насправді правильно мити голову, розповідають експерти....

¤ 
Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики?

Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики?

Перед тим як у молодому віці почати ін’єкції ботоксу, варто врахувати всі плюси та мінуси і порадитися з лікарем. Бо є нюанси....

¤ 
Проблеми з пам’яттю:

Проблеми з пам’яттю:

втома, перевантаження чи щось серйозніше?

На забудькуватість скаржаться багато: від молодих до людей похилого віку. Спочатку це проявляється начебто в дрібницях, але часто з віком проблема посилюється, і у якусь мить ми розуміємо, що нам важко на себе покластися, так багато витікає, не утримується, розчиняється ніби в повітрі. І тут ми починаємо замислюватися: це просто накопичилася втома і потрібно з’їздити у відпустку, попити вітамінки, чи справа в чомусь суттєвішому? А раптом провали у пам’яті – ознака захворювання? Давайте проаналізуємо, чому пам’ять може нас підводити і що з цим робити....

¤ 
На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки

На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки

Інцидент стався 7 грудня близько 20:40 на залізничній станції Верба, що на Дубенщині....

¤ 
У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту

У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту

Можна сміливо говорити про те, що з 1 грудня у Рівному почала працювати нова модель громадського транспорту. Так, на вулиці міста виїхали нові автобуси, які курсують за маршрутом 47А. А загалом для зменшення заторів у місті значно зменшилася кількість маршруток малої місткості....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22487)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18437)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15469)
• Допомога під час карантину [967] (15441)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15183)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15050)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14987)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14937)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14910)
• Живи до ста! [965] (14852)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14811)
• Бюджет і ми… [965] (14789)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14665)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14635)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14516)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14456)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14107)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14074)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту (378)
• Енергетична безпека: на Рівненщині розвиваються альтернативні джерела енергії (64)
• Різниця між пральним порошком і капсулами (64)
• Проблеми з пам’яттю: (60)
• Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові (60)
• На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки (59)
• Сушарки проти паперових рушників: що безпечніше для здоров’я? (58)
• Як позбутися неприємного запаху цибулі на руках після готування? (57)
• Чи можна нагрівати мед? (57)
• Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики? (57)
• Анастасія Либак провела розминку з учнями Жобринського ліцею (56)
• Фундучна картопля (56)
• Cкільки потрібно мити волосся шампунем? (56)
• Рецепт домашніх патчів (55)
• Чи нешкідливо вмиватися мінеральною водою? (54)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"