Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №822 від 10.08.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Лідер ринку

РДБК: Впевненість у майбутньому

РДБК: Впевненість у майбутньому

Віталій РОМАНЮК: «Будівництво в усі часи було та залишається не тільки практичною необхідністю, а й високим мистецтвом»

ТДВ «Рівненський домобудівний комбінат» успішно реалізує свої вироби не тільки в Рівному - майже 80% продукції поставляється на будівельні об’єкти в Києві, Львові та Стрию, а також в Івано-Франківську. Сучасні технології, обладнання та команда висококваліфікованих спеціалістів Рівненського ДБК забезпечують виробництво залізобетонних конструкцій різної складності, конфігурації та параметрів для будівництва надійних каркасів інфраструктурних і промислових об’єктів - торговельних центрів, заводів, елеваторів, логістичних комплексів, транспортних розв’язок та житла. «Навіть у найскрутніші для Рівненського ДБК часи ми ніколи не розчаровувалися, а йшли впевнено вперед, щоб подолати труднощі та залишатися кращими серед підприємств вітчизняної індустрії будівельних матеріалів», - зазначив при спілкуванні з кореспондентом «Рівне-Ракурсу» напередодні Дня будівельника Віталій РОМАНЮК.

«Українські забудовники повинні враховувати запити ринку»

- Віталію Васильовичу, якою, на Ваш погляд, повин­на бути державна політика щодо розвитку будівельного комплексу та виробництва будівельних матеріалів, зокрема?

- Влада має забезпечити такі умови, аби платоспроможний громадянин мав вибір: будувати власне житло або купити його готовим, або ж узяти в оренду, як це, до речі, широко практикується у розвинутих країнах. Звісно, українські забудовники повинні враховувати запити ринку, який диктує нам, по-перше, будувати доступне житло; по-друге, воно має бути якісним, енергоефективним, з розвиненою інфраструктурою. До речі, в загальному обсязі виконаних у 2016 році будівельних робіт за видами будівельної продукції житло займає 24,3%. Цього, на мою думку, недостатньо, враховуючи постійно високий попит на житло в Україні. Тому саме цей напрям має залишатися одним з основних у розвитку нашої галузі. Вважаю, що для забезпечення доступним житлом тих, хто його гостро потребує, необхідно підтримувати та розвивати індустріальний метод будівництва, який нині є одним із головних напрямів спорудження сучасного житла у сегменті економ-класу. Про це свідчить практика розвинених країн Заходу. У Польщі, наприклад, у будівельну галузь було інвестовано 36 мільярдів доларів. Це ті цілі, які ми маємо визначити для себе і втілити протягом найближчих 50 років. Якщо і в Україні будуть такі капіталовкладення у будівництво, то будівельна галузь у нас стане однією з передових.

Побудований 40 років тому РДБК має значний досвід у виробництві залізобетонних виробів та товарного бетону. На підприємстві повністю модернізовано виробництво, що включає бетонозмішувальний цех, цех залізобетонних виробів, арматурний цех, випробувальну лабораторію та автогосподарство, в якому є автоміксери на базі автомобілів МАН, Івеко, Рено та КамАЗ об’ємом 6, 8 та 10 кубів, що дозволяє вчасно доставити якісну продукцію на будівельні об’єкти. Комбінат має розвинуту транспортну інфраструктуру, під’їзні залізничні колії, якими щодня приймає десятки вантажних вагонів із цементом, щебенем та піском, автотранспортні під’їзди, що дає можливість відвантажувати залізобетонні вироби автомобільним транспортом.

Усій продукції РДБК властива висока якість, довговічность та екологічність. Пустотні плити, перетинки, фундаментні блоки, фундаментні й опорні подушки, палі, прогони, сходові марші та площадки, балкони, бордюри і поребрики, кільця колодязні та плити перекриття, лотки, плити для парканів, сітка кладки цегли, армокаркаси й арматура, залізобетонні вироби під замовлення - ці вироби із залізобетону завжди користуються попитом на будівельному ринку. Кожен з них має індивідуальну систему армування, рецептуру бетону і технологію виготовлення. Досвід та знання фахівців, які працюють на РДБК, дозволяють реалізувати будівельникам проекти будь-якої складності.

«Зберегли виробництво та збільшили виробничі потужності на 25%»

- Усіх відвідувачів РДБК особ­ливо вражають виробничі цехи підприємства, оснащені високотехнологічним обладнанням…

- Варто зауважити, що в Україні ще не так давно працювало 45 домобудівних комбінатів та майже 200 заводів залізобетонних виробів, з яких нині залишилось, відповідно, 3 і 60, решту порізали на металобрухт. На фоні цієї невтішної статистики радує те, що ми зберегли виробництво та збільшили виробничі потужності на 25%, забезпечивши при цьому пристойну заробітну плату колективу підприємства чисельністю 250 чоловік.

У 2006 році було комп’ютери­зовано бетонозмішувальний вузол, встановлено нові дозатори і бетонозмішувачі, що зумовило збільшення обсягів виробництва та підвищення якості товарного бетону за рахунок стабільності і точності дозування компонентів. Завдяки впровадженню автоматизованої системи управління, коригування технологічного процесу проходить без зупинки обладнання; реєструється й архівується проходження технологічного процесу та його результатів, включаються алгоритми оптимальних схем завантаження навіть при роботі кількох бетонозмішувачів.

Автоматизація виробничих процесів дозволяє виготовляти товарний бетон різного класу від В7.5 до В30, баласт, фібробетон високої якості, водонепроникності та морозостійкості, який легко укладається. Високоточне обладнання виконує дозування матеріалів із похибкою до 1%. РДБК також виготовляє залізобетонні конструкції - серійні та за індивідуальними замовленнями, вироби з арматурної сталі (армокаркаси, армосітки, закладні й анкерні деталі). Всі марки бетону сертифіковані та відповідають державним стандартам.

На підприємстві розроблена і впроваджена система менеджменту якості відповідно до ISO 9001:2000, що підтверджує високі стандарти організації виробництва. При виготовленні всіх видів виробів використовується тільки перевірена сировина, яка відповідає вимогам нормативних документів. Власна акредитована лабораторія забезпечена приладами, що дозволяють проводити випробування бетону та залізобетонних конструкцій як у лабораторних умовах, так і неруйнівним методом безпосередньо на будівельному майданчику. В лабораторії працюють висококваліфіковані фахівці, що мають значний досвід роботи в будівельній галузі та спроможні підібрати склад бетонної суміші, властивості якої відповідають індивідуальним вимогам замовника.

Варто також відзначити не притаманну для подібних підприємств високу культуру виробництва на РДБК і те, як у нас старанно підтримують чистоту - ніде ні смітинки! На всій озелененій території бетонне покриття та облаштовані під’їзди до всіх виробничих підрозділів, встановлені показники напрямку руху. Чиста територія - не лише запорука здоров’я людей, а й гарний настрій та високопродуктивна робота всього колективу.

«Ще не було замовлень, з якими не справились би наші майстри»

- Як Ви оцінюєте виробничий потенціал підприємства, чи адекватний професіоналізм його колективу вимогам часу?

- Ми не обмежені у виробничих можливостях, у нас ще не було замовлень, з якими не справились би наші майстри: чим складніші в інженерному плані задуми архітекторів, тим нашим фахівцям цікавіше їх реалізувати. За рівнем технічних та економічних характеристик залізобетон, як і раніше, залишається основним конструкційним матеріалом у будівництві, займаючи пріоритетне місце в загальній структурі світового виробництва будівельних матеріалів. З року в рік поліпшується робота кожного виробничо-технічного й економічного підрозділу комбінату. Сьогодні РДБК - найпотужніше підприємство на ринку виробництва залізобетону та бетону в Рівному й області та на рівних конкурує із провідними українськими виробниками будівельних матеріалів. Місячна потужність підприємства - 25 тисяч тонн (10 тисяч кубів!) продукції.

Але РДБК - це не лише сучасна техніка й досконалі технології, а передусім компетентні люди з великим професійним досвідом, що передається з покоління в покоління. Тут працюють сивочолі виробничники і молоді робітники, спеціалісти високого класу середньої та вищої ланки. Серед кращих працівників підприємства - директор Олександр Ткачук, головний інженер Ігор Кравченко, головний енергетик Микола Ющук, начальник лабораторії Євгенія Гаврильчик, головний бухгалтер Ольга Процо, заступник директора зі збуту Сергій Оскома, заступник директора з охорони праці Ігор Дячук, юрисконсульт Оксана Ющук, начальник відділу кадрів Ольга Фесюк та інші.

- Ваші побажання, Віталію Васильовичу, колективу РДБК та його партнерам напередодні професійного свята будівельників.

- Будівництво в усі часи було і залишається не тільки практичною необхідністю, а й високим мистецтвом, тому що будівельники творять історію. Адже всі архітектурні об’єкти, збудовані, шановні колеги і партнери, нашими руками, перейдуть майбутнім поколінням як історичне надбання матеріальної культури суспільства. Навіть за складних економічних умов ми шукаємо оптимальні шляхи поліпшення своєї діяльності, конкуренто­здатності будівельної продукції, підвищення авторитету професії будівельника.

Керівництво комбінату щиро вдячне усім нашим працівникам і ветеранам за сумлінну працю. Дякую нашим замовникам, які довіряють перевіреній часом якості екологічної та енергоефективної продукції підприємства. Сердечно вітаю вас із професійним святом - Днем Будівельника. Бажаю всім міцного здоров’я та щасливої долі, благополуччя вашим рідним і близьким. Нехай ваша праця приносить вам радість і достаток, людям - затишок комфортних осель, а Україні - процвітання!

10.08.2017Спілкувався Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 1363

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21067)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17208)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14464)
• Допомога під час карантину [967] (14379)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14223)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14032)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13877)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13859)
• Живи до ста! [965] (13849)
• Бюджет і ми… [965] (13784)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13776)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13655)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13566)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13564)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13503)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13115)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13097)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (758)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (85)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (78)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (77)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (75)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (75)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (73)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (73)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (72)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (72)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (72)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (68)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (66)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"