Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №834 від 02.11.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс політики

Володимир Хомко: «Ми все в місті робимо планомірно»

Володимир Хомко: «Ми все в місті робимо планомірно»

Почався листопад, і саме час підвести підсумки за трьома кварталами роботи міської влади та спробувати передбачити, яким може бути для Рівного рік 2018. Для того, щоб все це зрозуміти, автор попросив дати свій коментар міського голову Рівного Володимира Хомка.

- Що не вдалося зробити за ці три квартали 2017 року?

- На жаль, в нинішньому році ми стикнулися з проблемою, яка виникла практично «на рівному місці». Це – затвердження проектних робіт, їх експертиза. Її роблять тільки в столиці державні установи, і ніякого впливу на них міська влада Рівного немає. Я думаю, що ми маємо справу із тим, що по всій Україні кількість проектів дуже суттєво збільшилась, і тому при їх затвердженні виникла «черга». Це дуже заважає нам, тому що є кошти, а розпочати роботи ми не можемо. Інша проблема - це проведення торгів через систему «Prozorro». Я завжди виступав за прозорі тендери, але, на мою думку, нинішня система дуже недосконала. Річ у тім, що як правило виграє тендер той, хто пропонує найнижчу ціну. Однак, найдешевше це далеко не завжди найбільш якісне. Крім того, ми стикнулися з тим, що деякі переможці, які запропонували відверто занижені ціни, майже відразу починають вимагати перегляду умов і збільшення вартості контракту. Звісно ж піти на це ми не можемо, і як результат – роботи не проводяться, і ми змушені судитися з такими підрядниками. На мою думку, для того, щоб система «Prozorro» діяла ефективно і реально допомагала уникнути корупції та запобігала неефективному витрачанню бюджетних коштів, потрібно, аби були відсічені від участі в торгах відверто недобросовісні структури, які вже були помічені в шахрайських схемах. Мене багато критикували за те, що я настояв, аби в умовах тендеру на закупівлю тролейбусів був пункт, що в ньому мають право брати участь лише ті виробники, які будують тролейбуси серійно. Я впевнений – не потрібно допускати до таких торгів структури, які десь у підвалі зібрали один – два тролейбуси і зараз пробують їх нам задешево продати, а потім місто вже буде думати, де брати запасні частини, і чому такі тролейбуси більше ремонтуються ніж їздять. Справжня економія - це все-таки розумний баланс між ціною та якістю.

- А що вдалося зробити за дев’ять місяців 2017 року?

- На щастя не мало. Із значних проектів хочу відмітити асфальтування вулиці Січових стрільців, де взагалі ніколи не було нормального покриття, і в цьому році нам вдалося привести його до нормального стану. Завершується будівництво дитячого садка «Вишенька» в районі Ювілейний. Десь за півроку плануємо ввести його експлуатацію і таким чином збільшити наш дошкільний фонд на двісті місць. Проводиться реконструкція вулиці Шухевича і хочу відмітити, що на ній прокладаються спеціальні велодоріжки, а тротуари вкладаються бруківкою.

Також реконструйований парк Просвіти, і сьогодні він став повноцінним місцем відпочинку для тисяч наших містян. Продовжується реконструкція нашого центрального парку імені Тараса Шевченка. Хоча археологічні розкопки біля літньої естради суттєво ускладнили реконструкцію центру парку, але все одно ми продовжуємо роботи з реконструкції літньої естради. Серед досягнень можу відмітити успішне закінчення семирічної епопеї навколо кафе «Домінус». Звісно ж ми активно проводили роботи з будівництва дитячих майданчиків. Для того, щоб цей процес був справедливим навіть створили депутатську комісію, бо іноді ситуація із новими дитячими майданчиками почала нагадувати театр абсурду. Деякі наші депутати хочуть, щоб ледве не по кілька таких площадок було в кожному дворі. До речі, хочу сказати, що будівництво дитячих майданчиків це не заслуга якихось окремих депутатів, а робота усієї громади міста. Тому смішно виглядають деякі наші міські діячі, які дуже полюбляють робити селфі кожного нового майданчика вже через п’ять хвилин після його відкриття.

Також ми будуємо і реконструюємо спортивні майданчики. Ніколи ще в Рівному не будувалося така кількість спортивних майданчиків. Хочу сказати, що наше місто стає центром спортивних досягнень всеукраїнського масштабу і це теж дуже добре. Звісно ремонтуємо дороги, прибудинкові території, проводимо благоустрій наших парків та скверів. Хочу сказати – Рівне в Україні на четвертому місці за зручністю для проживання. Цей рейтинг складений за ініціативи канадської неурядової організації. Тому зрозуміло, що оцінка об’єктивна. Звісно, аби наше місто мало такий бюджет, як Люблін, де мешкає приблизно стільки ж людей як в Рівному, то вдалося б зробити набагато більше, адже бюджет Любліна більше бюджету Рівного в десять разів… Але маємо, те що маємо.

- Володимиру Євгеновичу, які плани на останні місці 2017 року?

- Сподіваюсь, що все-таки найближчим часом вдасться розпочати реконструкцію стадіону «Авангард». Цей об’єкт дуже потрібен місту, бо, як я сказав, спорт в місті розвивається, і без стадіону європейського рівня нам вже не обійтися. Також є проблема із ремонтом вулиці Макарова. На це в бюджеті є 40 мільйонів гривень. Однак, коли ми почали готуватися до проведення робіт, то виявилося, що на цій вулиці взагалі відсутня так звана подушка під асфальтом. Як можна було будувати дорогу без цієї подушки ми вже напевно ніколи не дізнаємося, але тепер потрібно набагато більше зусиль, аби привести до ладу цю трасу, тому що повністю її перекрити ми не можемо.

- Що заважає працювати місцевій владі Рівного?

- Я б сказав так – суто рівненських проблем немає. Є проблеми загальнодержавні. Головна – відсутність хоч б якихось сталих правил гри між центральними органами влади та містами. Кожен рік нам «навішують» нові витрати. Так, в 2018 році ми мусимо за кошти міського бюджету утримувати коледжі, а це додаткові 75 мільйонів гривень. При цьому жодного впливу на ці навчальні заклади влада Рівного немає. Також нас хочуть зобов’язати оплачувати пільгові перевезення пасажирів за межами міста. Я вже не говорю про так звану «реверсну дотацію», за якою бюджет міста перераховує в державний дуже значні кошти. Ну і звісно кадрове питання. Ніколи не думав, що ми стикнемось з проблемою дефіциту кадрів, при чому на усіх ланках.

- Яким на Вашу думку буде для Рівного 2018 рік?

- Не простим, це видно вже сьогодні. На жаль, сталих правил гри у відносинах між органами місцевого самоврядування та центральною владою немає і можемо очікувати додаткових статей витрат, які ляжуть тягарем на міський бюджет. За моїми підрахунками Кабінет Міністрів «видере» з міського бюджету в наступному році не менше 240 мільйонів гривень. Це дуже значна сума для Рівного. Це прикро, адже в нашому місті, як і в цілому по Україні, є дуже багато проектів, які потрібно втілювати в життя. Але все ж таки позитиву більше, бо як говорять «... караван іде».

02.11.2017Записав Володимир Конєв


Переглядів: 1034

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21185)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14558)
• Допомога під час карантину [967] (14482)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14319)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14134)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13979)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13970)
• Живи до ста! [965] (13953)
• Бюджет і ми… [965] (13889)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13755)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13666)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13660)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13608)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13217)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13190)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (510)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (66)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (63)
• Небезпека вологих серветок (62)
• Часникові стрілки корисніші за часник (61)
• Особливості вживання видів води (60)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (59)
• А ваш шампунь безпечний? (57)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (52)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (48)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"