Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №880 від 27.09.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Технології ХХІ століття

НВП «МІСТІМ»: Залізобетонний аргумент міцності та довголіття

НВП «МІСТІМ»: Залізобетонний аргумент міцності та довголіття

Сергій ЧУДНОВСЬКИЙ: «Найефективніша реклама будь-якої добавки – це об’єкти, побудовані з її застосуванням»

Сучасні інноваційні добавки в бетон можуть успішно поєднувати в собі властивості прискорювачів твердіння, пластифікаторів і протиморозних добавок. Їх використання істотно поліпшує фізичні властивості суміші, позитивно позначається на щільності, марочній міцності та водонепроникності бетону. Крім того, наявність добавок дозволяє досягти економії витрати цементу, значно підвищити якість готових конструкцій, а в деяких випадках – і уникнути віброобробки виробів.

Унікальні добавки системи «КОМПЛЕКС», розроблені рівненською компанією «МІСТІМ», які використовують у своєму виробництві десятки українських виробників бетону та залізобетону, дозволяють успішно здійснювати будівельні роботи будь-якої складності незалежно від температурних умов. «Без добавок спеціального призначення отримати особливі властивості бетону технічно неможливо», – вважає директор НВП «МІСТІМ», кандидат технічних наук Сергій ЧУДНОВСЬКИЙ (на фото).

Унікальним добавкам системи «КОМПЛЕКС» присвячені кандидатські та докторські дисертації

– Сергію Михайловичу, Ви один з небагатьох професіоналів, яких я знаю, про кого без іронії кажуть: «широко відомий у вузьких колах». Водночас результатами професійної діяльності НВП «МІСТІМ» та його партнерів-будівельників користується буквально вся українська спільнота, не пі­дозрюючи хто, власне, забезпечив надійність і довголіття побудованих за Вашої участі об’єктів житлової, промислової та соціальної сфери.

– Ціную неперевершений гумор давнього друга. Я справді широко відомий у вузьких колах, оскільки півжиття присвятив вирішенню проблем підвищення міцності залізобетонних конструкцій та експ­луатаційної стійкості будівель і споруд. Бетон – універсальний матеріал з багатими можливостями. Він може експлуатуватися як усередині приміщень, так і в зовнішніх огороджувальних конструкціях, у вологих та агресивних середовищах, піддаватися то замерзанню, то відтаванню, температурному розширенню і вивітрюванню. Саме добавки для бетону, розробкою яких понад два десятиліття займається невеличкий колектив ентузіастів, закоханих у будівельну справу, модифікують його звичну структуру, надаючи необхідні для вирішення конкретного завдання властивості.

Сьогодні жоден виробник бетонів не залишився в стороні від застосування добавок. Це насамперед пов’язано з більш високими вимогами будівельних організацій до якісних характеристик бетонів: міцність, надійність і довголіття. Також проектувальники, намагаючись збільшити корисну площу проектованих будівель, все частіше закладають у проект бетони з високими показниками міцності, морозостійкості тощо. Нам приємно, що унікальним добавкам системи «КОМПЛЕКС», розробленим НВП «МІСТІМ», присвячено понад десяток кандидатських дисертацій та три докторські.

Аналізуючи досвід застосування наших добавок на багатьох об’єктах і в різних умовах, ми постійно вдосконалюємо їх склад, даючи споживачам можливість отримувати найкращі результати. Найефективніша реклама будь-якої добавки – це об’єкти, побудовані з її застосуванням. Наш колектив пишається тим, що брав участь:

• у будівництві – висотного готельного комплексу «Hilton»; корпусу Верховної Ради України; посольств США та Німеччини; 38-поверхового хмарочосу (будинок 10-Б на перетині вулиць Срібнокільська та Княжий Затон); монолітних житлових будинків у столичних мікрорайонах – Осокорки, Позняки, Срібнокільська; ресторанів фірми «Макдональдз» і бізнес-центрів у Києві та інших об’єктів.

• у реконструкції – НСК «Олімпій­ський»; 86-метрової градирні SCC системи столичної ТЕЦ-6; логістичного центру Митної служби України біля Києва та інших престижних об’єктів.

• у зведенні – сучасних спальних мікрорайонів в обласних центрах: Рівне, Луцьк, Чернівці, Хмельницький, Вінниця, Київ, Чернігів, Суми, Черкаси, Львів, Тернопіль, Харків, Дніпропет­ровськ, Миколаїв, Житомир, Одеса, Ужгород, Івано-Франківськ.

• У спорудженні – автомобільних доріг, мостів і шляхопроводів України.

Ринок добавок у бетон в Україні вимагає не просто продуктів, а комплексних рішень

– НВП «МІСТІМ» працює на будівельному ринку вже понад два десятки років. Які тенденції щодо застосування спеціальних добавок до бетонів дали про себе знати за цей час?

– Слід зазначити, що в цілому ставлення до їх використання за останні два десятиліття істотно змінилося. Практично всі виробники бетону і виробів з нього застосовують у виробництві ті чи інші модифікатори бетону. Це зумовлено як зростаючими вимогами до бетонів при обов’язковому збереженні фінансової виправданості випуску даного бетону, так і конкуренцією на будівельному ринку вкупі з перманентною кризою будівельної галузі в Україні. Де з’являється ефективний власник і господар будівельного майданчика, який рахує кожну копійку, там, відповідно, він готовий підвищувати технологічний рівень будівництва. Якщо ж людина не зацікавлена в досягненні економічного ефекту, вона застосовує примітивні методи будівництва.

Однак все частіше бувають ситуації, коли отримати особливі властивості бетону без добавок технічно неможливо. Тобто, добавка стає основним важелем досягнення мети. Ні цемент, ні пісок, ні вода – а вони відомі вже тисячі років – не дають змоги отримати необхідний продукт без застосування добавок спеціального призначення. Добавки системи «КОМЛЕКС», виведені на будівельний ринок компанією «МІСТІМ», без перебільшення, є основним технологічним чинником при виконанні спеціальних бетонних робіт – наприклад, підводного бетонування, при якому водолазів залучають тільки на завершальному етапі – для перевірки якості робіт. Так само в житловому будівництві практично в усіх мікрорайонах, де застосовувався метод цегляної кладки, скрізь використовували наші спеціальні добавки. Завдяки цьому будівельні роботи виконувалися з високою якістю навіть взимку при мінусових температурах.

Ринок добавок в Україні з урахуванням внутрішніх виробничих потужностей та обсягів імпорту практично насичений, а тому вимагає не просто продуктів, а комплексних рішень, які, власне, пропонує виробникам будматеріалів «МІСТІМ». Усі ми прекрасно пам’ятаємо відому формулу сучасного маркетингу: властивості – переваги – вигода. Так, саме вигоди вимагає ринок, причому як технічної, так і економічної. Її досягненню підпорядковані всі складові виробничої діяльності НВП «МІСТІМ»: технічний супровід продукту, оптимальна логістика, робота з науковими організаціями будівельної індустрії, а також проведення конференцій, семінарів, навчальних тренінгів і майстер-класів для споживачів.

«МІСТІМ» супроводжує свій продукт на всіх етапах впровадження у виробництво і адаптації

– Сучасний ринок добавок насичений пропозиціями, і це ускладнює роботу технологів бетонних заводів. Як допомогти їм зробити правильний – технологічно та економічно виправданий – вибір необхідного продукту?

– Безперечно, вибір добавок вимагає тривалого часу і бажання знайти оптимальний за своїми характеристиками продукт. Розуміючи, що цей процес є найбільш складним, «МІСТІМ» супроводжує свій продукт на всіх етапах впровадження у виробництво і адаптації. Наші фахівці разом з технологами замовника ретельно відстежують роботу добавки, відзначаючи всі переваги і намагаючись виявити слабкі місці, щоб усунути їх, допрацювавши продукт або склад бетону. Велику увагу приділяємо впровадженню в будівництво добавок нового покоління на полімерній основі. Особливість їх застосування якраз у тому, що вони працюють не просто як засіб, який впливає на певний параметр бетонної суміші або бетону, а є тим компонентом, без якого взагалі неможливо вирішити пріоритетні питання. Маю на увазі збільшення терміну експлуатації, підвищення якості, надійності та незношуваності.

Ми вітаємо орієнтацію української будівельної галузі на стандартизацію, метрологію і підходи європейського рівня, а не на колишні ГОСТи. Хоча, правду кажучи, деякі з них нічим не гірші євростандартів, а за рядом параметрів навіть перевищують їх. Сьогодні найбільший негатив у будівництві – поява дикого ринку, заснованого на ніким не контрольованих відносинах, що може призвести до підвищення аварійності. У будівельній індустрії дрібниць не буває. Ігнорування їх у гонитві за легкими грошима може бути причиною, наприклад, обвалів будинків з трагічними наслідками. Довговічність споруд – це, в принципі, проблема якості будівництва, в успішному вирішенні якої ми солідарні з усіма нашими партнерами-виробниками бетону і залізобетонних конструкцій. Наші фахівці беруть участь у розробці нових методик з оцінки адекватності властивостей будматеріалів (в основному, бетонів та арматури), неруйнівного контролю якості будівельних конструкцій та їх надійності.

– Ваші побажання будівельникам та виробникам будматеріалів.

– Щиро бажаю усім партнерам НВП «МІСТІМ» побільше багатомільйонних замовлень за більш якісними проектами та інноваційними технічними рішеннями. Щоб усі об’єкти будувалися з дотриманням усіх ДБНів та правил. Дотримуйтесь правил дорожнього руху – і у вас є шанс безпечно перейти дорогу. Дотримуйтесь правил і вимог будівництва – і у вас буде шанс зробити сучасний якісний об’єкт, будинок, споруду з гарантією їх довголіття та безпечної експлуатації.

27.09.2018Спілкувався Олесь ДУБОВИК

Компанія НВП “МІСТІМ”
м. Рівне, вул. Курчатова, 18-і, 33018; тел.: (0362) 63-66-14, моб. 050-339-24-20; nvpmistim@gmail.com; www.mistim.com.ua


Переглядів: 1455

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21174)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17326)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14555)
• Допомога під час карантину [967] (14479)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14314)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14127)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14002)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13974)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13964)
• Живи до ста! [965] (13949)
• Бюджет і ми… [965] (13885)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13879)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13752)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13660)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13656)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13602)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13213)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13186)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (393)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (65)
• Тонкощі заварювання кави (61)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (61)
• Небезпека вологих серветок (58)
• Пиріг «Чорний ліс» (58)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (58)
• Особливості вживання видів води (56)
• Часникові стрілки корисніші за часник (54)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (52)
• А ваш шампунь безпечний? (51)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (51)
• Нецукровий діабет (47)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (37)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"