Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №884 від 25.10.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Травень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Червень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс незвичайного

Секрети успіху найбагатшого ресторатора світу

Секрети успіху найбагатшого ресторатора світу

Тільман Фертітта – найбагатший ресторатор у світі. Його капітал оцінюють у 2,4 мільярда доларів. Про секрети успіху гастрономічного мільярдера написав «Forbes».

Велику частину часу одноосібний власник компанії Landry витрачає на розширення готельного та ресторанного бізнесу. У першу чергу його цікавлять проблемні об’єкти – застарілі або нерентабельні готелі, ресторани, казино і набережні, які можна купити за низькою ціною, часто – на розпродажах заставного майна.

Фертітта приводить їх в порядок. Звільняє топ-менеджерів, закриває збиткові точки, оновлює заклад. Управління всіма активами здійснюється з штаб-квартири Landry в Х’юстоні. «Коли ми купуємо щось, то відрубуємо голову, – каже Фертітта. – Ми залишаємо виконавців, яким потрібен лідер. Ми самі – дуже хороші керівники. Відразу ж починаємо інвестувати в співробітників, розвиваємо їх. Всі хочуть бути відомими. Крім мене. Я хочу бути керуючим».

Ринок нерухомості Атлантик-Сіті переживає не найкращі часи, але Фертітта як ніхто інший вміє витягати долари з кишень туристів. Фертітта – найбагатший ресторатор в світі і великий профі в укладанні угод. Landry – це справжня машина, яка підім’яла під себе п’ять публічних компаній і незліченну кількість більш дрібних гравців. Найбільша угода Фертітта – викуп у жовтні 2010 року всіх акцій компанії Landry у вільному обігу за 1,4 мільярда доларів, при тому що її заборгованість сягала 700 мільйонів. Сьогодні Фертітта стоїть на чолі компанії з виручкою у понад 2,5 мільярди на рік. Їй належать 421 ресторан (всі, за винятком 10, працюють під власною вивіскою) і 56 брендів, левова частка яких орієнтована на туристів.

За оцінкою Forbes, капітал Фертітта, якому також належать дилерські центри Rolls-Royce і Bentley, зростає в міру розширення його бізнесу і складає не менше, ніж 1,5 мільярди доларів. «Він діє як фонд прямих інвестицій, але вкладає власні гроші», – описує стратегію Фертітта генеральний директор інвестбанку Jefferies Річ Хендлер. У 2007 році він допоміг мільярдерові рефінансувати борг Landry і став його близьким другом. «Тільман викупив акції Landry, тому що публічні ринки не дозволили б йому вкладати гроші в нерухомість так, як він вважав за потрібне, – розповідає Хендлер. – Він навчився генерувати виняткові грошові потоки, які постійно інвестує в реконструкцію і розширення своєї нерухомості ».

За грубуватими манерами складно розгледіти гостинність, але вона у Фертітта в крові. Його дід керував легендарним нічним клубом Balinese Room в Техасі. У 1940-х там виступали такі зірки, як Френк Сінатра, брати Маркс і Боб Хоуп. Батько володів рибним рестораном, в якому Тільман чистив креветки після школи.

Майбутнє Фертітта багато в чому було зумовлено юністю, яку він провів на атлантичному узбережжі. Підлітком Тільман часто підробляв рятувальником в готелі Galveston і бачив, як море вабить людей. Сьогодні йому належить парк розваг Pleasure Pier, розташований на тому самому місці, де колись стояв Galveston. Майже половина об’єктів нерухомості Фертітта знаходиться в містах на узбережжі, 80% з них – прямо біля води. 196 ресторанів спеціалізуються на стравах з морепродуктів. «Ви можете відкрити чудовий рибний ресторан поруч зі стейк-хаусом в центрі міста і будете заробляти менше, ніж конкурент, – пояснює Фертітта. – Інша справа – відкрити рибний ресторан біля води: навіть якщо він посередній, а поруч знаходиться кращий стейк-хаус у місті, люди підуть до вас».

Вперше Фертітта «зіграв по-крупному», коли йому було 23 роки. Скориставшись доступністю позикових грошей під час техаського нафтового буму, він узяв кредит і побудував в Галвестоні свій перший готель біля води Key Largo на 160 номерів. З ресторанним бізнесом Фертітта познайомився в 1980-му, коли влаштувався фахівцем з нерухомості в рибний ресторан Landry. Шість років по тому він продав Key Largo, щоб придбати контро­ль­ний пакет акцій Landry і ще одного ресторану – Willie G’s Steakhouse & Seafood. У 1988 році бізнесмен купив постраждалий від урагану ресторан Jimmie Walker’s на набережній містечка Кеми, що за 30 кілометрів від Х’юстона. «Це був величезний ризик», – згадує один з перших партнерів Фертітта Джим Госсен.

Фертітта переробив Jimmie Walker’s в Landry’s Seafood, який незабаром став найпопулярнішим в місті рестораном біля води. Зрештою він скупив всі ресторани на 16 гектарах прибережжя Кеми і перетворив це місце в розважальний комплекс з дерев’яними американськими гірками, колесом огляду, готелем, магазинами і безліччю ресторанів.

У 1993 році Landry вийшла на біржу і в наступні дев’ять років придбала п’ять ресторанних мереж. Фертітта славиться вмінням чекати, коли ціна впаде до мінімуму. У 2005-му він претендував на мережу Claim Jumper, в яку входило 20 ресторанів, але програв групі приватних інвесторів, які заплатили 220 мільйонів доларів. Згодом Фертітта викупив Claim Jumper, яка включала в себе вже 38 ресторанів, але перебувала на межі банкрутства, за 48 мільйонів. У 2000 році Фертітта запропонував за Rainforest Cafe 125 мільйонів, однак один з основних акціонерів не погодився на операцію. Скоро акції компанії дуже впали, і всього через сім місяців Фертітта купив Rainforest Cafe за 75 мільйонів.

Головна мантра Фертітта – контроль над витратами. Такий підхід повністю себе виправдав під час нещодавньої рецесії. «Ми ставали ощадливішими і ощадливішими ще до того, як сталася криза», – говорить фінансовий директор Landry Рик Лием. Щоб знизити витрати, компанія переглянула більше 250 статей витрат. Наприклад, у закладах зі столами з твердих порід дерева прибрали скатертини. У ресторанах, де картоплю фрі накладали в тарілки на око (як правило, виходило понад 220 грамів), стали відпускати не більше 200 грамів на порцію. Такі дрібниці дозволили заощадити мільйони доларів.

25.10.2018


Переглядів: 1265

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1174 від 14.06.2024p.
¤ 
Підпалив будинок, бо хотів пожартувати над дружиною

Підпалив будинок, бо хотів пожартувати над дружиною

Побутовий конфлікт між подружжям рівнян виник шостого червня близько 14 години. Під час сварки чоловік вигнав 55-річну господиню з будинку, посеред кімнати зібрав сміття та підпалив його....

¤ 
Врізався у дерево:

Врізався у дерево:

18-річний мотоцикліст загинув

Автопригода сталася восьмого червня близько 16:30 на дорозі між населеними пунктами Маюничі колишнього Володимирецького району та Мала Осниця Волинської області....

¤ 
Кімната психологічної підтримки пацієнтів та персоналу запрацювала в обласній інфекційній лікарні

Кімната психологічної підтримки пацієнтів та персоналу запрацювала в обласній інфекційній лікарні

Це стало можливим завдяки проєкту USAID «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні»....

¤ 
В обласній лікарні запрацювала операційна, яких в Україні – одиниці

В обласній лікарні запрацювала операційна, яких в Україні – одиниці

Сучасна операційна для проведення лапароскопічних операцій віднедавна працює в Рівненській обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка. Оснащена новітнім обладнанням, яке дає можливість проводити малоінвазивні втручання за сучасними методиками. На сьогодні таких операційних в Україні лише шість, включно із тими, які працюють у приватних клініках. А для західної України вона чи не єдина серед комунальних лікарень....

¤ 
е-Рівненщина: в області визначили цифрові вектори до 2026 року

е-Рівненщина: в області визначили цифрові вектори до 2026 року

Оцифрування держпослуг, розширення мережі інтернету, розвиток е-документообігу та цифрова безбар’єрність. Такі основні напрями Програми інформатизації Рівненщини на 2024-2026 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21584)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17688)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14836)
• Допомога під час карантину [967] (14739)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14579)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14406)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14300)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14263)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14262)
• Живи до ста! [965] (14223)
• Бюджет і ми… [965] (14168)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14157)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14038)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13942)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13932)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13870)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13480)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13472)

ТОП-15 свіжого номера:

• е-Рівненщина: в області визначили цифрові вектори до 2026 року (332)
• Ефективні засоби захисту від комарів (73)
• Фрукти та овочі, які корисні для вашого серця (64)
• Чи можуть антиперспіранти завдати шкоди здоров’ю? (63)
• Начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль провів чергову зустріч з бізнесом області (62)
• Кімната психологічної підтримки пацієнтів та персоналу запрацювала в обласній інфекційній лікарні (62)
• В обласній лікарні запрацювала операційна, яких в Україні – одиниці (62)
• Плавлений сир (61)
• Врізався у дерево: (60)
• Підпалив будинок, бо хотів пожартувати над дружиною (60)
• Лимонна кислота при пранні білизни (59)
• Корисні властивості полуниці (58)
• Щоб срібло довше не почорніло (58)
• Чи можна проколювати пухирі від мозолів? (56)
• Що не можна смажити на сковороді з антипригарним покриттям? (56)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"