Спочатку робимо сироп: заварюємо каву, додаємо цукор, алкоголь і повністю охолоджуємо.
Для бісквіту білки збиваємо з цукром до стійких пік, обережно додаємо жовтки (попередньо перемішати виделкою), збити до густої пишної маси, обережно додаємо каву, перемішуємо. Зверху просіюємо борошно і акуратно вимішуємо лопаткою. Ділимо навпіл і випікаємо два коржа 10-15 хвилин при 175С, до золотистого кольору. Охолоджуємо. Кожен корж щедро просочуємо кавовим сиропом.
Для крему половину цукру перемішати з жовтками, другу половину цукру довести до кипіння з кавою і вилити на жовтки, далі на водяній бані довести до кремоподібного стану (на лопатці залишається слід від пальця), НЕ кип»яити. Охолодити. Маскарпоне на найнижчий швидкості міксера збити з кавовим заварним кремом. Вершки збити до стійких пік і акуратно ввести в крем.
Перемазуємо торт, зверху присипаємо тертим гірким шоколадом або несолодкий какао. Охолодити не менше 2 годин.