Для початку хліб ріжемо кубиками і підсушуємо у духовці. Чим темніші будуть сухарі, тим темнішим буде квас, головне не пересушити до чорноти. Охолоджуємо, викладаємо у банку, заливаємо водою, горловину банки закриваємо марлею і залишаємо у темному місці на 48 годин.
Дріжджі розтираємо із 70гр. цукру до рідкого стану. Хлібний настій проціджуємо, хліб відтискаємо і викидаємо. Проціджений настій називається квасне сусло, до нього додаємо розтерті дріжджі, розмішуємо, виливаємо знову у банку, закриваємо горловину марлею і залишаємо в темному місці на 16 години. Тепер проціджуємо у ємність, де квас буде зберігатися, додаємо залишок цукру, розмішуємо добре і ставимо в холодильник не менше ніж на 6 годин, щоб припинити процес бродіння.
Найкраще квас смакує охолодженим, ну а ще з такого квасу виходить дуже смачна окрошка!